Midlands Meander

In het hart van de provincie Kwazulu Natal vindt u in een prachtig landschap van glooiende heuvels waar de mensen in een rustig tempo leven: de Midlands Meander. Dit gebied staat bekend om de vele kunstenaars die hier wonen en werken en hun ateliers openstellen voor bezoekers. Het idee ontstond in 1985 met slechts een paar deelnemende kunstenaars/handwerkers. Vandaag de dag zijn er meer dan 150 ateliers, winkeltjes, kleine restaurantjes en andere attracties die onderdeel zijn van de Midlands Meander. Neem een kijkje bij de pottenbakkers, wevers, schilders, beeldhouwers, kaarsenmakers en vele andere ambachtslieden. Op zoek naar een uniek handgemaakt artikel of kunstwerk? Hier zult u vast slagen!

De Midlands Meander is een bezoek waard voor zowel jong als oud. U vindt hier heel veel lekkere restaurantjes maar ook een kaasmakerij en chocolaterie (waar u een lekkere chocolade-fondue kunt eten, ook leuk voor kinderen). Op een aantal plaatsen kunnen kinderen zelf ook een kunstwerkje maken, bijvoorbeeld een handgemaakte kaars of zeepje. Er zijn een heel aantal mooie picknickplaatsen te vinden in het gebied.

Ook voor wie iets actiefs wil doen zijn er voldoende mogelijkheden: lekker fietsen, wandelen, paardrijden of watersporten bij het Midmar Dam natuurreservaat bijvoorbeeld. Het is eveneens een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan de Drakensbergen en de Battlefield Route. Wanneer u de N3 tussen Johannesburg en Durban rijdt dan komt u voorbij de Midlands Meander, doe uzelf een plezier en breng hier een dag (of meer) door! Vanaf Johannesburg is het zo’n 4,5 uur rijden en vanaf Durban 1,5 uur. Vanuit het noorden gezien begint de Midlands Meander bij Mooirivier en strekt zich uit tot Howick en voorbij de Midmar Dam.

Toevoegen aan reisplan