Hluhluwe- Imfolozi Game Reserve

In het hart van Zululand, in het noordoosten van de provincie KwaZulu-Natal, ligt het Hluhluwe-Imfolozi Game Reserve. In 1895 opgericht ter bescherming van de laatste neushoorns in Natal en al in 1897 uitgeroepen tot wildreservaat.

Voorheen bestond het reservaat uit 2 verschillende parken nl. Hluhluwe Park in het noorden en Umfolozi Park in het zuiden. Doordat ze zijn samengevoegd en verbonden door het Corridor Reserve, is Hluhluwe-Imfolozi met 96.000 hectare nu een van de grootste parken van Zuid-Afrika. Het is hier minstens net zo mooi als in Kruger èn een stuk minder druk. Het landschap is heel divers met veel bomen en planten die door de inheemse Zulu’s nog gebruikt worden voor voedsel en medicijnen. Ooit was dit gebied het exclusieve jachtdomein van de beroemde Zulu koning Shaka.

Hluhluwe-Imfolozi is bekend geworden vanwege het succesvol redden van de witte (breedlip) neushoorn die, vanwege de jacht, met uitsterven werd bedreigd. Er waren nog maar ca. 20 neushoorns toen de specialisten van de Game Capture Unit met hun “Operation White Rhino” de neushoorn tegen uitsterven beschermd hebben. Inmiddels zijn er weer meer dan 1.400 witte en 300 zwarte neushoorns.

Hluhluwe-Imfolozi heeft veel groot en klein wild: leeuw, giraffe, olifant, zebra, witte en zwarte neushoorn, cheetah, buffel, nijlpaard, nijlkrokodil, wrattenzwijnen, impala, nyala, waterbok, gnoe, kudu, duiker, jachtluipaard, hyena, blue wildebeest, genet, bushbaby en diverse bokken.

Door de diversiteit in het park zijn er meer dan 300 soorten vogels geregistreerd waaronder ook hele bijzondere en zeldzame: Bateleur, grondneushoornvogel, witruggier, Rudds Apalis (apalis), Pink throated Twin spot (astrild), Lemon breasted Canary (kanarie), Green Coucal (koekoek), Southern Banded Snake Eagle (slangenarend), Secretary bird (secretarisvogel), Black winged Plovers (plevier), Honey Buzzard (wespendief), African Broadbill (breedbek), duizenden watervogels, eenden en zilverreigers.

Activiteiten:
Game drive met eigen auto, diverse hides en uitzichtpunten, wandelingen met een gids, dag- en avond game drives, boottocht over de Hluhluwe rivier. In het Centenary Game Capture Centre kun je met een gids rondlopen, er is een informatiecentrum en een museum. Voor meer informatie over een game drive met ranger in het park kijkt u hier: safari Hluhluwe of safari Hluhluwe vanuit St. Lucia.

Toevoegen aan reisplan