Golden Gate Highlands National Park

De Maluti bergen liggen in het Noord-Oosten van de provincie Vrystaat, zij vormen zo’n beetje de natuurlijke grens tussen Lesotho en Zuid-Afrika. Hier kunt u het wat kleinere (11.000 hectare)   Golden Gates Highlands National Park nabij het dorp Clarens bezoeken. De naam van het park is gegeven door de familie van Reenen. Deze familie kocht het stuk land en de destijds aanwezige boerderij in 1878. Toen ze op het terrein aankwamen ging de zon net onder en kregen de zandstenen rotsen een prachtige gouden gloed, de naam Golden Gate is hiervan afgeleid.

Dit park is echt in de hooglanden gelegen en bevat een diversiteit aan wildleven: blesbokken, springbokken, zebra’s, gnoes, duikertjes, elanden, grijze rheebok, oribi, jakhalzen, caracals etc. Daarnaast zijn er heel veel vogelsoorten waarvan een aantal gieren, waaronder de zeldzame Lammergier. Maar ook tal van arenden, buizerds, havikken, uilen en valken gebruiken hier het heldere luchtruim.En de ook zeldzame kale ibis die hier haar broedplaats heeft tussen de zandstenen rotsen.

Probeer tegen zonsondergang het hoogste punt in het park, Ribbokkop genaamd, op te zoeken. Hier heeft u een erg mooi uitzicht, waar de zon u een waar schouwspel met een groot kleurenpalet toont. In het park vindt u eveneens het kerkhof van de familie van Reenen en kunt u mooie wandeltochten maken onder begeleiding van een gids. Een bezoek aan het traditionele Basotho dorp gelegen in het park is eveneens de moeite waard. Hier ziet u hoe het Basotho volk in de 18e eeuw leefde en u maakt kennis met de huidige bewoners.

Activiteiten
– De Rhebok hikingtrail is een tocht van twee dagen (1 nacht) als u deze trip wilt maken dient u van tevoren te boeken. De trip is voor maximaal 18 personen en u zorgt zelf voor alle spullen.
– Er zijn wandelingen te maken die verschillen in tijd van 1 tot 5 uur.
– Game drives maken in uw eigen voertuig
– Paardrijden, op voorhand boeken om teleurstelling te voorkomen
– Excursies vanuit het Basotho Cultural Village restcamp zijn een museumtour, een culturele tour en een kruidentour (medicijnen die werden en worden gebruikt door traditionele healers) vraag naar beschikbaarheid.

Faciliteiten
Gezellige pub met haardvuur in het hotel
– Picknick plekken met braai (bbq) voor dagbezoekers
– Benzine station, souvenirshop, restaurant, koffieshop
– Zwemmen kunt u in een natuurwaterbad bij Glen Reenen

Accommodatie
Basotho Cultural Village Restkamp
Golden Gate Hotel
Glen Reenen Restkamp
Highlands Mountain Retreat

Conservation Fees: het Zuid Afrikaanse bestuur van Nationale Parken heeft een dagelijkse entree fee ingesteld die van toepassing is op alle parken. Als u meerdere SANParken in Zuid-Afrika gaat bezoeken is het wellicht zinvol een Wildcard aan te schaffen.

All images/information on this page: © SANParks.org 2004-2016

Toevoegen aan reisplan