Welgevonden Game Reserve

Ten noorden van Johannesburg, nabij het plaatsje Vaalwater, vindt u Welgevonden Game Reserve dat deel uit maakt van de Waterbergregio dat door UNESCO in 2001 uitgeroepen werd tot Waterberg Biosphere Reserve. Het gebied staat bekend om de grote verscheidenheid aan vegetatie, u vindt er eindeloze open velden met lage begroeïng maar ook prachtige beboste heuvels met riviertjes, valleien en kloven. Een adembenemende plek om te bezoeken tijdens uw vakantie in Zuid-Afrika.

Welgevonden is een 37.000 hectare tellend privé wildreservaat en is begonnen in 1993. In het gebied leefden toen van nature al luipaarden en met succes zijn later leeuwen, olifanten, witte neushoorns, buffels en een aantal speciale soorten antilopes zoals de gemsbok en sable geherintroduceerd. Het gebied kent dus de Big Five en is één van de privé wildreservaten met de grootste populatie witte neushoorns in Afrika wat de kans om hen te zien groot maakt. Verder komen in het gebied nog 45 andere diersoorten voor zoals giraffes, zebra’s, cheetahs, nijlpaarden, elanden, blauw wildebeesten, steenbokken, koedoe’s, klipspringers, jakhalsen, apen en de zeldzame bruine hyena. Daarnaast zijn er meer dan 250 verschillende vogelsoorten waaronder de zeldzame blauwe kraanvogel die u kunt spotten in het reservaat.

Slechts een beperkt aantal bezoekers wordt toegelaten en het is niet toegestaan om met eigen auto in het reservaat rond te rijden, zo wordt de verstoring van de natuur zo klein mogelijk gehouden. Tevens betekent dit dat wanneer u het reservaat bezoekt, u het ‘alleen temidden van het wild en de natuur’ gevoel zult ervaren.

De temperatuur in het reservaat is gemiddeld gezien als volgt: de wintermaanden mei tot juli zijn droog en hebben een temperatuur van maximaal 22.3 en minimaal 2.6 graden, ’s nachts kan het aan de grond vriezen. Van Augustus tot oktober wordt de temperatuur al hoger met minimum en maximum tussen 8.6 en 27.6. Over het algemeen is het deze maanden nog droog, maar een enkele onweersbui kan voorkomen. Het natte zomerseizoen loopt van november tot april en kent de hoogste temperaturen; tussen 14.5 en 29.3 graden gemiddeld. Het reservaat kan het gehele jaar door bezocht worden en is malaria-vrij.

Naast genieten van de prachtige natuur, game drives en relaxen bij uw lodge kunt u ook nog sterren en planeten bekijken met een 8 inch telescoop onder begeleiding van een deskundige ‘sky-ranger’.

In het reservaat liggen een aantal prachtige luxe lodges waar u kunt verblijven.

Toevoegen aan reisplan