Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

Steden Durban


Durban

Durban is vernoemd naar de gouverneur van de Kaap in 1824; Benjamin D'Urban. Door de ontwikkeling in de suikerrietindustrie groeide de stad uit tot een belangrijke haven. Vandaag de dag heeft het een van de grootste havens in de wereld.
De stad kreeg een eigen karakter door de arbeiders, die de suikerrietplanters voor weinig geld uit India over lieten schepen.

Durban staat bekend als de plaats "waar het altijd lang leve de lol is", een opwindende, cosmopolitische stad met brede zandstranden, een overvloed aan culturele attracties, een fantastisch nachtleven en het hele jaar een zonnig klimaat. Durban is gebouwd rond de drukste haven van Zuid-Afrika en laat een fascinerende versmelting zien van Europese, Indiase en inheemse Zoeloe invloeden.

Het gebied rond Grey Street en de Victoria Street Market roepen herinneringen op aan Oosterse bazaars, met winkels en stalletjes die specerijen, sari's, koperen ornamenten en sieraden verkopen. Bezoek de Grey Street Moskee, de grootste moskee op het zuidelijke halfrond of het grootste shoppingcomplex van Afrika: Gateway Theatre of Shopping.

Historische gebouwen zijn herinneringen aan het Britse koloniale verleden, in het bijzonder de Durban City Hall. Dit Edwardiaanse, neo-barokke gebouw is in 1910 gebouwd en is een kopie van het stadhuis van Belfast; het herbergt een museum, een kunstgalerij en een bibliotheek. Vlak in de buurt, in het oude stationsgebouw in Pine Street, ligt Tourist Junction. Hier kunt u veel informatie krijgen.

De drukte van een typische Afrikaanse markt is te zien in Warwick Junction, waar u de geheimen van traditionele kruidengeneesmiddelen kunt ontdekken bij een "sangoma" (Zoeloe waarzegger).
Tentoonstellingen van kunst en handenarbeid zijn te vinden in het Bat Centre, de NSA Gallery en het African Art Centre. De geschiedenis van de inheemse Zoeloebevolking en de vrijheidsstrijd is te zien in het Kwa Muhle museum. Het plaatselijke History Museum vertelt het verhaal van de vroege blanke kolonisten, terwijl zeevaartsouvenirs te zien zijn in het Maritime Museum. De aandacht van het Natural History Museum is gericht op het leven van dieren en vogels.

De Durban Botanical Gardens staan bekend om hun vogelleven en hun mooie collectie inheemse bomen en tropische planten. Ook een bezoek waard is het Umgeni Vogelpark op de oevers van de Umgenirivier, waar vele soorten, helder gekleurde, inheemse en exotische vogels bewonderd kunnen worden in vrij toegankelijke vogelhuizen.

In de avonduren kunt u in The Playhouse diverse producties bekijken, van opera en ballet tot avant-garde evenementen. Durban is ook een levendige plaats na zonsondergang.
Maak voor het diner uw keuze uit specialiteitenrestaurants, met keukens variërend van Italiaans tot Japans, van Portugees tot steaks en seafood. Een maaltijd in een Indiaas restaurant is een "must".

Op 30 km van Durban ligt de Valley of a Thousand Hills, een gebied met golvende heuvels waar toeristen de traditionele Zoeloe manier van leven kunnen meemaken in cultural villages zoals het Assagay Safari Park. Ook op korte afstand ligt Pietermaritzburg, de op één na grootste stad in KwaZulu-Natal, met vele mooie bakstenen huizen uit de Victoriaanse en Edwardiaanse tijd. De mooie City Hall is een nationaal monument.Het bakstenen station heeft in plaats in de geschiedenis gekregen toen Mahatma Gandhi hier gedwongen werd uit de trein te stappen in 1893 vanwege zijn ras - een incident waarmee zijn politieke carrière van start ging. Een standbeeld eert deze Indiase vrijheidsvechter.

Meer over Durban:
In deze stad geniet men van de warme Indische Oceaan, de mooie stranden en de overdadige subtropische begroeiing.  Durban is de op twee na grootste stad van Zuid-Afrika en heeft ruim drie miljoen inwoners. Het is de hoofdstad van de provincie KwaZulu Natal. Durban heeft de grootste concentratie Indiase immigranten en dat zie, hoor, proef en ruik je overal in terug. Er heerst een gezellige sfeer door deze bijzondere mix van Oost en West.

De stranden

Durban is ideaal voor waterliefhebbers. Surfers voelen zich als een vis in het water door de wilde golven. Er worden ook surflessen aangeboden, waardoor u ook als u geen ervaring heeft met surfen kunt leren om de golven te beheersen. Naast het strand vindt u een zes kilometer lange promenade ook wel bekend als De Golden Mile. Hier vindt u amusementsparken, discotheken, kroegen en markten.

Victoria Street Market
Heeft u zin om te shoppen? Victoria Street Market biedt bijna tweehonderd stalletjes met mooie gevlochten manden en houten beeldjes, maar u vindt er ook heerlijk verse vis, exotische specerijen en Indische specialiteiten.

Valley of 1000 Hills
Wilt u actief zijn in uw vakantie, maak dan een mooie wandeling in de schitterende Valley of 1000 hills. Dit is een prachtig gebied net naast Durban met een kilometers lang heuvellandschap.

Kinderen
Indien u met kinderen reist is Durban ook een leuke bestemming. Sea World, Wet 'n Wild, uShaka Beach en Durban Dolfinarium zijn in 2004 samen gegaan als uShaka Marine World. In het grote park is er een onderwaterwereld en kunnen de kinderen van allerlei wildwaterbanen afracen. Verder zijn er vele winkeltjes, restaurantjes en zelfs kappers en massage salons!

Wandeling door het oude centrum
Als u in Durban bent, laat dan het strand een dagje voor wat het is en wandel in het mooie oude stadscentrum. Begin bij het statige stadhuis in Smith Street, met haar 48 meter hoge koepel. Het stadhuis werd geprezen als een van de mooiste koloniale stadhuizen van het Britse rijk. Op een paar meter afstand ligt het Natural Science Museum. De entree is gratis en u kunt er een uitgebreide collectie opgezette Afrikaanse dieren bewonderen. Zet uw stadswandeling voort richting de Durban Art Gallery. Dit museum is zeven dagen per week open. Het is één van de eerste musea in Zuid-Afrika, die inheemse kunst tentoonstelde. Nog steeds staat het werk van lokale kunstenaars en inheemse kunstnijverheid centraal.

Mocht u het Apartheid Museum in Johannesburg gemist hebben, dan is het een must see. Het biedt een aangrijpende tentoonstelling over het leven als Afrikaan tijdens het voormalige regime. Bewonder hier wassen beelden, een fotoreportage van protesten en rebellen en tentoonstellingen over Indiase Grey Street en de glorieuze Juma Musjid moskee. Sluit uw dag af met het KwaZuzulwazi Science Centre, waar exposities zijn over de Zulu-cultuur.

Uw Zuid-Afrika vakantie begint bij de Zuid-Afrika specialist.

Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.