Kalk Bay

Kalk Bay of Kalkbaai is een vissersdorpje aan de kust van False Bay in de West-Kaap provincie. Prachtig gelegen tussen de oceaan en de bergen van kalksteen, waarvan de naam voor het dorp is afgeleid, met op de achtergrond de immense stad Kaapstad.

Kalk Bay is makkelijk bereikbaar per spoor, het is een leuke onderneming met prachtig uitzicht en op sommige plekken ligt de spoorbaan echt maar meters van de Atlantische oceaan verwijderd. Kalk Bay Reef is een belangrijke ontmoetingsplek voor surfers. Zware golfslag en ondiep water vindt u hier op dagen dat de South-Easter waait en dat is nogal eens.

In de bergen vindt u grotten beroemd geworden door de boeken van Sir Walter Scott. De “Ronan’s well” is niet alleen vermeld in één van zijn boeken maar draagt zelfs de titel van een boek. U kunt natuurlijk een bezoek brengen aan de grotten, maar dan gaat daar wel een hiking tocht aan vooraf!

Gezellige vreemde winkeltjes, surfers, vissers die er bij tij en ontij op uit gaan en in het juiste seizoen de walvissen die hier langs de kustlijn zwemmen, u vindt het allemaal in dit vissersdorp. Struin langs antiek winkeltjes, zoek naar bijzondere handgemaakte souvenirs en strijk neer in één van de restaurantjes. Als we u een tip mogen geven; bezoek diegene waar geadverteerd wordt met :”the Catch of the Day”! En vraag de lokale bevolking voor een goede tip…

In Kalk Bay kunt u wandelingen maken naar de grotten, gaan zeevissen, natuurlijk surfen en heerlijk vanaf terrasjes mensen kijken of gaan winkelen in de meest bijzondere winkeltjes van de West-Kaap.

Toevoegen aan reisplan