Graaff Reinet

Graaff- Reinet, het op vier na oudste dorp in Zuid-Afrika, is gelegen in het hart van de Karoo omringd door het Camdeboo National Park. Het is hier waar de uitgestrektheid en stilte een mysterieuze uitstraling krijgt. Waar de nachtelijke heldere hemel haar sterren bloot geeft en de donkere aarde jaren haar fossielen verborgen hield. Het is het land van Karoo Bossies, struisvogel-en schapenboerderijen waar de Hollandse Voortrekkers uit de Kaapse Kolonie zich vestigden. En waar de Sundays River van de Sneeberg Mountain naar beneden stroomt en een eind maakte aan hun zoektocht naar vruchtbare grond.

De tijd in Graaff-Reinet lijkt wel stil te hebben gestaan. U zult er vele voorbeelden vinden van de Kaaps-Hollandse architectuur en meer erfgoed dan waar ook in Zuid-Afrika. Alles zeer goed bewaard gebleven of zorgvuldig gerestaureerd. Het Reinet House, Urquhart House, de Oude Drostdy en de oude Residency kunt u bezoeken net als de Nederlands Gereformeerde Groot Kerk. In de verschillende musea kunt u meer te weten komen over de geschiedenis van dit dorp. Prehistorische fossielen vindt u bij het Old Library Museum.

Bezoek het Camdeboo National Park van bijna 20.000 hectare groot met de adembenemende Valley of Desolation waar kliffen en rotsformaties tot wel 120 meter hoog prachtige plaatjes opleveren.  In dit park kunt u tevens wilde dieren spotten en tal van vogels. Het is ook de plaats voor heerlijke wandeltochten in de natuur of bezoek de plek met een goed gevulde picknickmand en lunch op een van de picknickplaatsen.

Wanneer u een restaurant bezoekt in deze regio dan raden wij zeker aan om het plaatselijke Karoo Lamb te proberen.

Toevoegen aan reisplan