Phalaborwa

Gelegen in het noordoostelijke gedeelte van Zuid-Afrika, in de provincie Limpopo, vindt u Phalaborwa (ook wel Ba-Palaborwa genoemd). Het maakt deel uit van het Mopane district en is een van de toegangswegen naar het wereld beroemde Kruger Park. Daarnaast is het ook de ideale plaats op doorreis naar de grensparken van Mozambique, welke op 2 uur rijden gelegen zijn.

Zo’n 2000 jaar geleden vond er een vulkanische uitbarsting plaats waardoor allerlei mineralen en metalen uit de aarde zoals koper, goud, ijzer en zirkonium blootgelegd werden. Hierdoor zijn in dit gebied tal van klei-ovens terug te vinden waar de gewonnen metalen omgesmolten werden. Tot vandaag de dag is het nog altijd een florerend mijnstadje en de mijn is nu een unieke toeristische attractie geworden.

De naam Phalaborwa werd gegeven door de Sotho stam (die optrokken uit het zuiden) en betekent: “Beter dan het Zuiden”. Het is een plaats met een heerlijk klimaat, waar het nooit echt koud wordt en waar de winters mild en de zomers warm zijn.

Phalaborwa is een plaats omgeven door wildreservaten en lodges. Hier waar de rivieren de Ga-Selati en de Olifantsrivier samen komen, zijn game reserves en wildlife op nooit dan meer dan een half uur rijden gelegen. Het is een prachtige plek voor onvergetelijke herinneringen, kortom een ideale plaats om het prachtige ‘Lowveld’ te gaan ontdekken.

Om wildlife te zien, zijn er verschillende mogelijkheden. Ga er op uit bij zonsopgang of tegen zonsondergang. Boek een zeer populaire ‘bushbraai’ of maak een bootsafari op de Olifantsrivier waarbij u heerlijk rustig over het water glijdt en de dierenwereld aan u voorbij trekt.

Daguitstapjes die u van hieruit kunt maken zijn naar de Blyde River Canyon, de Three Rondavels, God’s window en de Bourke’s Luck potholes. Verschillende Tzaneen fruitfarms en de Hoedspruit game farms zijn ook een bezoek waard.

Het Hans Merensky Golf Estate is gelegen aan de rand van het dorp en als golfliefhebber kunt u hier zeker niet om heen!

Game Reserves die u kunt bezoeken zijn het Balule Game Reserve waar u de Big 5 kunt zien, het Hans Merensky game reserve, natuurlijk het Kruger National Park. U maakt gebruik van het Pahalaborwa toegangshek om het krugerpark te betreden, dichterbij kan niet!

Een uitstekende accommodatie in Phalaborwa is Sefapane Lodge.

Toevoegen aan reisplan