Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

Blyde River Canyon

Blyde River Canyon

De spectaculaire Blyde River Canyon is de derde grootste Canyon in de wereld en heeft een totaal andere aanblik dat de Fish River Canyon in Namibië en de Grand Canyon in Amerika. Hier is de Canyon namelijk gevuld met weelderige begroeiing en er komen ook tal van wilde dieren voor. Daarmee is het dus de grootste met bos en groen begroeide Canyon in de wereld. De slingerende weg langs de Canyon biedt in elke bocht een fascinerend schouwspel met vaak waanzinnige uitzichten als u over de rand zo'n 800 meter naar beneden kijkt en daar de rivier ziet.

Het Blyde River Canyon Nature reserve heeft tal van prachtige uitkijk punten. Ten noorden van Graskop vindt u God's Window vanwaar u een geweldig uitzicht heeft op het Lowveld. Aan Het begin van de Canyon vindt u de Bourke's Pot Holes en aan het einde de Three Rondawels ook wel Three sisters genoemd. Vanuit verschillende uitkijk punten heeft u een zicht op de 33 kilometer lange kloof. Een gebied ontstaan door wind, erosie en de samenvloeiing van de rivier de Treur en de Blyde. De rivieren hebben hier tonnen rots verplaatst naar en langs de lowvelds tot aan de Indische oceaan.

Het landschap van het 25.000 hectare grote natuurreservaat de Blyde River Canyon Nature Reserve is uniek, de flora is weelderig en gevarieerd, iets wat er voor zorgt dat verschillende dieren zich hier ook thuis voelen. U kunt hier de kolonie van de zeldzame kale ibis vinden, maar ook dassies, rietbok, impala, kudu, waterbok, gnoe en zebra. Ook de Samango apen, de bushbabies, bavianen en vervet aapjes slingeren zich door dit prachtige gebied. Rond de rivieren en dammen vindt u watervogels, otters, nijlpaarden en krokodillen. Om de vogels op te noemen die hier voorkomen zou ik nog wel even bezig zijn want u kunt zich vast wel voorstellen dat dit een Birds Heaven is!

Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.