Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

Balule Private Game Reserve

Balule Private Game ReserveHet Balule Privé Wildreservaat, of Natuurreservaat, ontstond toen zes kleine reservaten besloten om de omheiningen rond hun eigendom weg te halen ten bate van het wild. De dieren konden vanaf toen over een groter gebied migreren en ook beter voortplanten en het gevaar van overbegrazing werd kleiner.

De toenmalige reservaten waren: Greater Olifant River Conservancy, Olifants West Game Reserve, York Game Reserve, Parsons Game Reserve, Olifants North Game Reserve en Grietjie Game Reserve. Veel van de namen verwijzen naar de Olifantsrivier die door het gebied loopt en de vele dieren van water voorziet. Het reservaat is zo'n 40.000 hectare groot en zeer geschikt voor safari's.

Alle dieren die in het Krugerpark leven kunnen ongehinderd van en naar het Balule Game Reserve trekken, dus ook de leden van de Big Five (leeuw, buffel, olifant, luipaard, neushoorn). Opvallend genoeg worden er regelmatig leeuwen met hun prooi in het Balule reservaat gezien.

De grootste en bekendste accommodatie in het Balule reservaat is de Tremisana Lodge bestaande uit 15 chalets en een twee slaapkamer gastenhuis. De dichtsbijzijnde plaatsen zijn Hoedspruit en Phalaborwa.

Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.