Bathurst

Bathurst is gelegen in het Cacadu district van de Oost-Kaap provincie tussen Grahamstown en Port Alfred. Het heeft de uitstraling van een oud Engels dorp en de ‘Pig and Whistle’ pub in het hart van het dorp is één van de oudste cafés in Zuid-Afrika.

De tijd lijkt hier te hebben stilgestaan. Het dorp heeft door de jaren heen aan populariteit gewonnen. Meer en meer mensen genieten hier van het landelijk leven en tal van artiesten vonden dit een perfecte plaats voor het starten van een studio. Bezoek de gezellige winkeltjes, restaurantjes en studio’s in Mainstreet.

Door de ligging in het prachtige natuurreservaat ‘Water’s meeting’ en dicht bij de kust is het geen verrassing dat het in trek is bij toeristen.  Game reserves bezoeken, wandelroutes volgen, kanotrips op de Kowie rivier maken, picknicken op plaatsen met mooi uitzicht en de vele vogels bewonderen die in dit gebied leven behoren tot de activiteiten.

Bathurst is gelegen in het centrum van de ananas industrie en hier vindt u de grootste ananas ter wereld, u kunt hem niet missen met een hoogte van 17 meter. In deze enorme ananas is een museum gevestigd. U kunt hier door middel van video’s meer te weten komen over het verbouwen van deze tropische vrucht. Vanaf hier heeft u overigens ook een 360 graden adembenemend uitzicht over de akkers en kust!

De culturele stad Grahamstown ligt op 45 minuten rij-afstand (hier vindt jaarlijks in juli een kunst festival plaats) en in 10 minuten bent u in het kustplaatsje Port Alfred, een paradijs voor iedereen die van watersporten houdt.

Monumentale en Nationale monumenten in Bathurst zijn: de Bradshaw’s Molen, de Wesleyan Kapel, de St. Johns Church en het Bathurst Agricultural Museum.  Er zijn genoeg interessante gebouwen en te bezoeken locaties voor de geschiedenis liefhebber. Dit  gebied stond ook bekend als Frontier Country omdat er zich hier zo vele oorlogen af gespeeld hebben  tussen de Xhosa en Britse soldaten.

Toevoegen aan reisplan