Gonubie

Gonubie gelegen net boven East London in de Oost Kaap provincie is een klein schilderachtig kustdorpje. Het is een plaats om te relaxen en de drukte van het stadsleven achter u te laten. Met een heerlijk klimaat met milde winters en warme zomers met veel zonneschijn, kunt u uren doorbrengen in dit paradijsje op aarde. De duinen en haar begroeiing worden beschermd door het 500 meter lange houten wandelpad wat leidt naar het getijden-bad van de lagune. Bij eb is de lagune een perfecte plek om op zoek te gaan naar prachtige schelpen en u wordt dan vergezeld door tal van watervogels.

Het houten wandelpad is ook een prachtige uitkijkplek voor het spotten van dolfijnen en walvissen (seizoensgebonden) die hier voorbij zwemmen en spelen op de krachtige golfslag. Iets waar ook de surfers en kitesurfers graag gebruik van maken en een spectaculair gezicht is!

De perfecte zwemcondities en de schoonheid van de stranden hebben ervoor gezorgd dat Gonubie Beach een ‘Blauwe Vlag’ status heeft gekregen. Als u de plek ziet, zal u dat niet verbazen.

Dichtbij de kust in de prachtige natuur aan de oevers van de Gonubierivier kunt u de visarend en ganzen zien en horen. Hier langs de rotsen zijn prachtige plekjes voor een picknick, met ene beetje geluk ziet u zelfs de Dassies. En de wetlands zijn een thuis voor zo’n 160 verschillende soorten vogels.

Vissen, kanoën, vogels spotten, wandelen en hiken zijn hier naast surfen en kite-surfen de favoriete bezigheden.

Toevoegen aan reisplan