Riebeek Kasteel

Riebeek Kasteel is één van de oudste dorpjes in Zuid-Afrika, gelegen in het hart van de Riebeeck Valley in de prachtige Westkaap provincie. Met Kaapstad op zo’n 80 kilometer afstand is het Swartland een gewilde omgeving voor de Kapenaar en reizigers van “All over the World”.

In deze prachtige mediterrane vallei vindt u ook zusterstad Riebeek West, beiden vernoemd naar de aanvoerder van de inlandse expeditie naar Paardeberg van 1661; Jan van Riebeeck. De vallei met haar vruchtbare grond trok geleidelijk aan meer en meer boeren en rond 1900 was er een kerk en een hotel (Royal Hotel), het oudste hotel van Zuid-Afrika.

Nu vindt u hier niet alleen maar boerderijen, maar ook gezellige winkeltjes, terrassen en galeries, want het dorp trekt tal van artiesten als schilders en schrijvers naar deze pitoreske plaats van esthetische schoonheid met een uitstraling die aan het Toscane van Italie doet denken. Prachtige volle rode wijnen, overheerlijke olijven en gezellige bistro’s versterken die indruk. Aan inspiratie voor artistieke geesten geen gebrek.

De prachtige achtergrond van het dorp, de Kasteelberg, zorgt voor bescherming van de gewassen en voor mooie vakantiekiekjes. Bezoek het “Vlock Casteel” aan de voet van Kasteelbergrand waar u produkten van de boerderij kunt proeven. Van olijfolie tot fruit en alles wat daartussen zit, trek daar maar gerust wat tijd voor uit!

En in zo’n prachtig gebied als Swartland is het heerlijk wandelen en er zijn dan ook tal van hiking trails, wandelpaden en mountainbike routes.

Festival liefhebbers houden natuurlijk rekening met de evenementen kalender. In mei is er het olijvenfestival, Shiraz en kunstweekend is er in oktober en de Medfeesten zijn in maart, daar worden de wijn, olijven, kunst en de cultuur van Swartland gevierd.

Toevoegen aan reisplan