Betty’s Baai

Betty’s Bay is gelegen in het Overberg gebied van de Westkaap provincie van Zuid-Afrika. Prachtig uitgestrekt aan de Atlantische oceaan dicht bij de Palmiet rivier en aan de voet van de Kogelberg vindt u Betty’s Bay aan de schilderachtige route de R44 tussen de plaatsjes Kleinmond en Pringle Bay.

De plaats ontleent haar naam aan Betty Youlden, de dochter van één van de eerste ontwikkelaars van dit gebied.
In het koloniale tijdperk was Betty’s Bay een favoriete plaats voor weggelopen slaven en van 1912 tot 1930 werd Betty’s Bay een officieel walvis station, waar u nog wat overblijfselen kunt vinden bij Stoney Point. Het is nu niet meer voor te stellen dat hier 220 mensen bezig waren met het verwerken van walvissen, om nog maar niet te spreken van het aantal Southern right walvissen die hier gedood werden.
Maar vandaag de dag wordt Stoney point vooral bezocht door mensen die een kijkje komen nemen bij de Jackass Pinguïns. U wandelt hier over planken-pad langs de zee en kunt zo mooi de gewoontes van de pinguïns gadeslaan en met een beetje geluk zwemt er dan net een walvis voorbij. Kom aan het einde van de dag als de pinguïns net terug komen van het vissen.

Een andere trekpleister is de Harold Porter National Botanical Garden. Een prachtig aangelegde tuin van inheemse bloemen en planten waar u heerlijk tussen kunt wandelen. Een tuin daar waar de bergen de zee ontmoeten en het fynbos op haar mooist is! U kunt hier een wandeling met gids doen of gewoon heerlijk zelf wat rondwandelen. Of vanuit hier een hike gaan maken de bergen in! Voor de tuin en de bergen geld, houdt afstand van de bavianen en let op voor slangen. De botanische tuin heeft een restaurant waar u een lichte maaltijd kunt gebruiken of heerlijk een kopje koffie kunt drinken.

Wandelen of mountainbiken in het hart van Het Fynbos koninkrijk, binnen het Kogelberg Biosfeer reservaat is een prachtige dag invulling en geeft daarnaast de mogelijkheid een groot aantal van de 1600 verschillende soorten planten te zien. Meer dan 50 soorten Erica’s, het inheemse fynbos en natuurlijk de prachtige protea’s zijn uw aandacht waard. Voor een hike in het natuurgebied dient u wel een vergunning mee te nemen, deze is verkrijgbaar bij het kantoortje in het natuurgebied. Neem de Leopard’s Gorge trail of ga vanuit de botanische tuin naar de Disakloof waterval. De laatste is een wandeling van 45 minuten door een inheems bos met als beloning een prachtig uitzicht op de waterval.

In het Silversand gebied vindt u een aantal zoet water meren, hier mag men vissen maar u kunt er ook prachtige vogels spotten en genieten van een picknick. Malkopsvlei of Bass Lake wordt helaas niet aanbevolen om te zwemmen maar bij Rondevlei en Grootwitvlei is het veilig om te zwemmen.

Op de Palmiet river kunt u gaan wild water raften, tubing (in grote autobanden naar beneden) en ook kanoën.

En zo aan de kust gelegen zijn er natuurlijk ook allerlei dag invullingen te bedenken die zich op het 4 kilometer lange strand afspelen. Naast zwemmen en (kite) surfen is Sandboarden op de magnifieke Silversand duinen heel spectaculair. Jock’s Bay en Shelley beach zijn de stranden zeer geschikt voor familie’s.
Betty’s Bay is gelegen in het prachtige gebied waar “walvissen spelen en wilde bloemen bloeien”.

Uw Zuid-Afrika vakantie begint bij de Zuid-Afrika Specialist

Toevoegen aan reisplan