Sedgefield

Sedgefield is een kunstplaatsje aan de bekende Garden Route gesitueerd tussen George en Knysna in de provincie West Kaap. De naam Sedgefield komt van de gelijknamige plaats in Engeland. John Barrington kocht dit stuk grond aan de oceaan en vernoemde het naar zijn vaders geboorteplaats: Sedgefield. Begonnen als een boerendorp maar inmiddels is toerisme de belangrijkste inkomstenbron, niet verwonderlijk met meerdere prachtige stranden, veel watersportmogelijkheden en omringd door groene natuurgebieden met bijzondere vogels. Sedgefield streeft ernaar om de perfecte vakantiebestemming voor de hele familie langs de Garden Route te zijn.

Sedgefield Beach is een veilig strand en in het hoogseizoen zijn er life-guards aanwezig en worden de plaatsen met weinig stroming gemarkeerd zodat u weet waar het veilig zwemmen is voor kleine kinderen. Er zijn douches en toiletten en het is vlakbij restaurantjes en cafés. Populaire activiteiten op dit strand zijn surfen en andere watersporten, paardrijden, dolfijnen spotten en vissen, u heeft hier zelfs kans om Afrikaanse zwarte oesters te vangen (denk aan het verkrijgen van een vergunning!). Sedgefield Beach loopt over in Swartvlei Beach dat geschikt is voor zwemmen, vissen en surfen voor zowel beginners als gevorderden. Verder is het populair bij joggers en om te paardrijden. Ook kunt u vanaf de riviermonding naar Gerickes Point wandelen voor een mooi uitzicht over een leeuw-vormige rots in het water en u heeft kans om dolfijnen en walvissen te zien (walvissen tussen juni en oktober). Bij Myoli Beach vinden veel activiteiten plaats zoals surfen, kite-surfen, wake-boarding en kayakken. Er is een restaurant langs het strand en een beachbar voor heerlijke zomerse cocktails. Ook hier is het uitzicht prachtig, houdt uw ogen open voor dolfijnen en walvissen met uw voeten in het zachte zand. Cola Beach wordt bereikt via een zogenaamde ‘boardwalk’ en is een strand dat zelfs in het hoogseizoen rustig is qua bezoekers. Hier kunt u relaxen in de zon en genieten van het uitzicht over het water. Er zijn een aantal plaatsen die geschikt zijn voor surfen en vissen.

Sedgefield is niet alleen een plek om lekker naar het strand te gaan en te watersporten, maar ook zeer geschikt om te wandelen en hiken. Bezoek één van de omliggende natuurgebieden en kies een mooie route door het bos of langs het water. Kies bijvoorbeeld de 6.5 km lange Bush Pig Trail die zo’n twee uren in beslag neemt en prima te doen is voor minder geoefende wandelaars. De route begint met de oversteek van de rivier in een klein bootje waarna u een wandeling maakt door zogenaamd ‘melkbos’. U kunt zelf een route kiezen voor de terugweg: door de zandduinen, het Groenvlei-reservaat of door de bossen naar Skimmelkrans Beach.

In het Goukamma Nature Reserve net buiten Sedgefield zijn meerdere wandelroutes die u langs de beeldschone flora en fauna voeren: de Beach Walk van 14 km, de Goukamma naar Groenvlei route, Lake Walk en de Circular route. Dit natuurreservaat is een waar paradijs voor vogelaars en tijdens het walvissenseizoen van juni tot oktober heeft u goede kans om walvissen te zien langs de kustlijn. Een andere route die voor eigenlijk iedereen haalbaar is, is de Cape Clawless Otter Trail die een lengte van 6.5 km heeft en langs het Groenvlei-meer voert. De meer geoefende hikers kiezen voor de 20 kilometer lange Blombos Trail. Ook kunt u hier lekker picknicken, vissen (vergunning noodzakelijk) of een kano huren.

Een bijzondere wandeling om te maken is de ‘Moonlight Meander’ die van Swartvlei Beach naar Gericke’s Point loopt. U loopt met zaklantaarns in het donker door de ondiepe wateren en over de rotsen langs de kust. De wandelingen vinden alleen plaats bij volle maan en nieuwe maan omdat het dan eb is.

Wanneer u Sedgefield op een zaterdag bezoekt dan mag u de Wild Oats Community Farmers Market niet missen. Op deze markt met meer dan 60 kramen wordt een grote verscheidenheid aan overheerlijke etenswaren verkocht. Ga in de ochtend en eet een lekker ontbijt in de buitenlucht en luister naar live-muziek.

Nog niet genoeg om te doen in Sedgefield? Er is ook een golfbaan, tennisbanen, mountainbike-routes of u kunt een paardrijtocht boeken bij Cherie’s Riding Centre. Tevens is het een echte hot-spot om parachute te springen voor wie durft! Vergeet ook niet om een kijkje te nemen bij de kunstenaars-winkeltjes vol houtsnijwerk, schilderijen, mozaïek en meer. Ook kunt u een dag doorbrengen in het nabijgelegen Wilderness National Park.

Toevoegen aan reisplan