Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

Gardenroute Tuinroute

De Garden Route of Tuin Route

Deze indrukwekkende en populaire route dankt haar naam aan de prachtige haast betoverende natuur. Het heeft dan ook niets te maken met gecultiveerde tuintjes, maar alles met majestueuze bergen, ruisende rivieren, wonderlijke lagunes, schilderachtig aaneen geregen meren en watervallen, gouden stranden en sprookjesachtige inheemse bossen. Binnen de Garden Route vallen 2 nationale parken het Wilderness National Park en het Tsitsikamma National Park. De route is ingesloten tussen de bergen en de Indische oceaan en rijdende op de N2 zijn er tal van doorkijkjes naar de ruige golfslag van de oceaan en hoge kliffen.

Een gedeelte van het traject kunt u mogelijk doen met de Outeniqua Choo Tjoe trein, maar door de overstromingen van de laatste jaren zijn er regelmatig werkzaamheden aan de rails. Informeer van te voren even welk stuk u per trein zou willen afleggen en verzeker u ervan dat dit ook mogelijk is.

De Garden route begint in Mossel Bay en eindigt in Stormsrivier en omvat de Outeniqua-, de Tsitsikamma- en de Langkloof bergketens. Vanuit de auto al zeer bewonderingswaardig, maar wat dacht u om een aantal stops te maken en te logeren in de vele leuke en gezellige kustplaatsjes en actief de natuur in te gaan. Afhankelijk van de plaats waar u bent zijn er van juli tot november walvissen langs deze kustroute te zien. Soms gewoon vanaf de kade gade te slaan, maar meer zekerheden heeft u als u een boottocht boekt in één van de vele kustplaatsen die deze zee-safari's aanbieden.

Het is een indrukwekkend gebied voor comfortabele wandelingen van een paar uur tot prachtige spectaculaire tochten van een paar dagen. Waarbij de kust haar aantrekkingskracht niet zal verliezen, maar u ook meer zult zien van de bijzondere flora van Zuid-Afrika. De Tuin route is een tocht waarbij u heel veel verschillende Fynbos begroeiing kunt zien. En er bloeit altijd wel wat op deze ongeveer 200km lange route. Ook prachtige oude inheemse bomen, waaronder de bijzondere 'postboom' in Mossel Bay zijn een goedkeurende blik waardig. Het is ook het gebied van bijzondere vogels en alleen al in Knysna zijn er 230 verschillende soorten geteld. Bent u van plan te gaan wandelen neem dan een paar stevige wandelschoenen mee, het verhoogt uw veiligheid en wandel plezier!

De Garden route is het hele jaar bijzonder en mooi de milde tot warme zomers en de milde tot koele winters zorgen ervoor dat er altijd iets te bewonderen valt en met de temp van 10° in de winter en zo'n max. 30° in de zomer is het aangenaam om de dag actief door te brengen.

Aan de Gardenroute vindt de golfspeler meer dan 10 zeer goede golfcourses, waarvan enkele deel uit maken van de Top 10 van South Africa's Golfcourses. Dit is dus ook een prachtig gebied om een golfreis te maken.

Verblijven kunt u in 5 sterren locaties met spa maar ook heerlijk ongecompliceerd in een self-catering cottage er is echt voor iedere smaak de gepaste accommodatie.

Tal van natuur en game reserves liggen aan deze route waarvan sommige ook lodges hebben waardoor u verblijft tussen het Afrikaanse wild en zo ook een echt 'Out of Africa' kunt hebben. Niet alleen klein wild maar ook de Big 5 kunt u zien aan de Tuinen route van Zuid-Afrika.

Plaatsen aan de Gardenroute:
Mossel Bay, waar naast allerlei sportieve buiten activiteiten ook het Bartelomeu Dias museum een bezoek waard is.
George, rijdt hier de prachtige pas door de Outeniqua Mountains en maak ook kennis met het 'hinterland' als de kleine Karoo. Golfers zullen het hier een waar paradijs vinden.
Wilderness, het hart van de tuinroute met een kralensnoer van aaneengesloten meren en een prachtig uitkijkpunt vanwaar het goed dolfijnen spotten is. Lees ook onze informatie over het hier gelegen Wilderness National Park.
Knysna, Uren lange strandwandelingen, boottochten op de lagune, gezellige terrassen en glooiende golfheuvels zijn kenmerken voor een verblijf in dit pittoreske vissersplaatsje. Oh en dan vergeet ik bijna de overheerlijke oesters te vermelden waar Knysna zo beroemd om is!
Plettenberg Bay, Hier aan de Riviera van Zuid-Afrika zijn watersporten, zonnen, winkelen en vertoeven op een terras een heerlijke dagbesteding. Keurbooms nature reserve en natuurgebied The Crags zijn 'just around the corner'. Er is een Aquapark, een Avonturen land, Monkeyland en een Vogelparadijs; Birds of Eden. U ziet, veel vertier voor volwassenen, maar ook voor de kinderen van alles te beleven!

De route vervolgend komt u in het Tsitsikamma National Park
En in 'No Time' zit u weer midden in de groene natuur, waar u een boomtoppen slide tour of de hoogste Bungeejump ter wereld kunt maken vanaf de Bloukrans brug. Dit is een waar avontuur en voor veel mensen al reden genoeg om de Gardenroute te rijden.

Storms Rivier, Kajakken, in grote 'autobanden' door de rivier gaan of beginnen aan de 5 daagse Ottertrail wandeling dat kan vanuit hier. Meer vaart nodig ga dan mountainbiken of nog sneller quadbiken in deze groene oase aan de kust.

Soms wordt ook Oudtshoorn genoemd als plaats aan de Gardenroute, wellicht omdat dit een totaal ander zicht op de natuur van Zuid-Afrika geeft en het heel goed in te passen is in de georganiseerde, maar ook individuele trips langs de zuidoostelijke kust. Via bergpassen en uitgestrekte vlaktes met struisvogels bereikt u eenvoudig dit bijzondere stadje.

Heen de kust route en terug door het binnenland met een gedeelte van de Route 62, of andersom natuurlijk.

Uw Zuid-Afrika vakantie begint bij de Zuid-Afrika specialist.

-Als u meerdere SANParken in Zuid-Afrika gaat bezoeken is het wellicht zinvol een Wildcard aan te schaffen. Klik hier voor meer info

Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.