Grahamstown

Grahamstown ligt in de Oost-Kaap provincie en heeft een turbulent verleden. In deze plaats en omgeving vindt u meer forten dan waar dan ook in Zuid-Afrika.

In deze prachtige omgeving is de strijdbijl begraven en zijn de grenzen van conflicten vervaagd zodat Grahamstown nu een smeltkroes is van verschillende culturen. De Khoi, Xhosa, Boeren en Britten brachten allen hun eigen taal, gebouwen, gewoontes en gerechten mee en dit ziet u nu nog terug. Er zijn tal van monumenten die verwijzen naar de tijd van de Kolonisten. U kunt een stadswandeling maken door het centrum maken en mooie oude huizen en kerken zien. Bezoek het Observatory Museum waar u een Camera Obscura kunt vinden die lange tijd de enigste op het zuidelijk halfrond was. Prachtige gerestaureerde gebouwen vindt u aan de brede met bomen omzoomde straten, waarvan Highstreet de meest vooraanstaande is. U waant zich in een andere tijd.

Gelegen middenin het malaria vrije ‘Frontier Country’ is Grahamstown omgeven met prachtige ongerepte natuur. Duizenden hectares van natuur en wildlife conservation omarmen de stad en nodigen uit tot het gaan spotten van de Big Five in verschillende privé game reserves.

In de winter (juni/juli) vindt hier een belangrijk Kunstfestival plaats en Grahamstown heeft ook internationale bekendheid gekregen door een aantal fantastische scholen die hier te vinden zijn.

Toevoegen aan reisplan