Greyton

Greyton is gelegen in de slaperige omgeving van de Overberg tussen Kaapstad en Caledon en is een pittoresk dorpje. Aan de voet van de Sonderend bergen, omringd door oude eiken ligt dit dorpje wat zo uit het liedje van Wim Zonneveld zou kunnen zijn. Riet gekapte huisjes, winkeltjes, kunstenaars die hier inspiratie vinden, kortom een heerlijke plek ver weg van de drukte van de stad om eens heerlijk bij te komen.

Hier stapt u zo in een tuin magazine, in de verloren gewaande charme van Country life. Met prachtig overgroeide tuinen, tal van rozen en fruitbomen die prachtige plaatjes vormen met de cottages van het dorp.

Een auto heeft u, wanneer u hier eenmaal bent, niet meer nodig want Greyton is een dorp om te voet of per fiets te verkennen. De omgeving is fabuleus en wat is er mooier dan te zitten op het terras met een heerlijke kop koffie begeleid door een plaatselijk, handgemaakt chocolaatje en te genieten van het uitzicht en de bijzonder vriendelijke mensen die hier wonen. Greyton is een populaire plek voor degenen die van antiek en kunst houden en ook de historische gebouwen als de kerk en het oude posthuis trekken tal van dagjes-mensen.

En wanneer u lekker mijmert, bedenkt u wellicht dat u morgen er actief op uit wilt. Ook dat kan! Greyton is een outdoor paradijs voor de mountain-biker en de hiker. Er zijn vanuit hier tal van routes voor elke sporter met of zonder ervaring. Zo is er de 1 of 2 daagse Boesmanskloof trail ook wel de Greyton-Mc Gregor trail genoemd en de Noupoort Hike. U volgt riviertjes en komt langs watervallen en rotsmeertjes een prachtige omgeving voor de liefhebber van stilte en natuur! Huur hier een mountainbike en ga naar het naastgelegen dorp Genadendal, een oud missionarisdorp met Hollands verleden

Greyton- zo klein als het is- heeft verschillende restaurantjes en eetgelegenheden van gezond tot Haute Cuisine, dus u vindt hier altijd iets van uw gading.

 

Toevoegen aan reisplan