Pringle Bay

Pringle Bay in the Westkaap provincie is zo’n 85 kilometer van Kaapstad gelegen. Het is een klein kustplaatsje in een Biosphere Reserve gelegen aan de Walvisroute. De plaats is vernoemd naar de Koninklijke Marine Commandant (destijds nog in opleiding), Sir Thomas Pringle.

Het is omgeven door de Kogelbergen en heeft uitzicht over de eindeloze Atlantische Oceaan met in de verte het tipje van Cape Point. Het is vooral het prachtige fynbos met haar vele soorten protea’s wat deze omgeving zo spectaculair maakt. Het Kogelberg Biosphere Reserve van 100 000 hectare is een plek waar 1800 verschillende planten groeien. U komt er geen groot wild tegen, maar er zijn nog altijd luipaarden, dassies, hazen, kleine antilopen, klipspringers, grijsbokken en baboons te vinden. Valken, visarenden en zwarte arenden jagen en wonen hier en een kudde wilde paarden trekt eveneens door dit ruige gebied.

Maar ook het zilverwitte strand en de lagune waar de Buffelsrivier de oceaan ontmoet, maken de plek speciaal, vooral wanneer de zon hier langzaam ondergaat. Het strand is hier nooit overvol en in de vakanties vindt u er strandwachten.

Geschiedenis liefhebbers kunnen archeologisch bewijs vinden van het bestaan van de Khoi-Khoi, de originele bewoners van dit gebied. En nog maar twee eeuwen geleden werden de berggrotten bewoond door weggelopen slaven. Latere verhalen over dit gebied gaan vooral over de piraten en vergane schepen in False Bay.

Er zijn een aantal restaurantjes in het dorp en op 10 minuten rijden vindt u de pinguïnkolonie en de Harold Porter Botanische tuinen. In de nabije omgeving vindt u golfbanen en wijnestates. Hermanus ligt op zo’n 3 kwartier rijden. Verder vindt u er tal van kust en mountain hiking routes.

En het mag duidelijk zijn dat Sea Food hier op zijn best is! Indien u zelf op kreeft of iets anders wil gaan vissen, heeft u een vergunning nodig.

Ga picknicken, surfen of heerlijk zwemmen en geniet van dit kleine paradijs!

Toevoegen aan reisplan