Tulbagh

Tulbagh is prachtig gelegen in de ‘Verlaten Vallei’ van de West-Kaap provincie op een klein uurtje rijden vanaf Kaapstad. Een vallei waar de Khoi en de Bushmen duizenden jaren verbleven tot de Hollanders en de Hugenoten zich hier svanaf 1658 vestigden. De tijd van de kolonisten is nog overal terug te vinden, met name in de prachtig gerestaureeerde Kaap-Hollandse huizen en Edwardiaanse en Victoriaanse monumenten in het dorp. Maak een historische wandeling door het dorp, eventueel met gids, en ga even terug in de tijd. Meer dan 30 huizen vallen hier onder de monumentenzorg en dat allemaal in 1 straat.

De Tulbagh Vallei, zoals de vallei orgineel heet, is omgeven door adembenemende bergen. De ‘Great Winterhoek Mountains’ steken hoog uit boven het landschap met een top van 2077 meter boven de zeespiegel en met besneeuwde toppen in de winter.

Op korte afstand van Tulbagh vindt u Stellenbosch, Worcester, Franschhoek en Paarl. De lokale bevolking en inwoners van Kaapstad gaan graag een weekend naar deze vallei om er te wandelen, hiken of te mountainbiken. De natuur is er uitbundig en wilde Buchu en Protea’s net als ander bloeiend fynbos komt u tegen op uw tocht door de natuur. In het voorjaar wemelt het er van de wilde bloemen en wat te zeggen van al die fruitbomen die dan in volle bloei staan. In de vallei groeit het mooiste en smakelijkste fruit; peren, perzikken, pruimen, witte en rode druiven maar ook graan en olijven doen het hier voortreffelijk..

Het charmante dorp Tulbagh gelegen in de Boland wijnlanden is uitermate geschikt om per fiets langs historische wijnboerderijen te gaan ” Wine and Bike” is dan ook een favoriete fietsroute hier!

Breng zeker een bezoek aan een wijnfarm, olijvenboerderij of een plek waar ze het combineren. Geniet van heerlijk vers en lokaal eten in restaurantjes die in de zomer en winter gezelligheid uitstralen. Of ga op zoek naar de plek waar verse kaas en chocolade gemaakt worden en wat te denken van honing, gedroogd en ingemaakt fruit.

Iets verder richting Ceres kunt u gaan ‘Foefiesliden’, een leuk avontuur door de Ceres Vallei. Of 4×4 rijden in het Matroosberg reservaat.

Toevoegen aan reisplan