Krugersdorp

Krugersdorp is gelegen in de provincie Gauteng op korte afstand van de hoofdstad Johannesburg. Krugersdorp wordt ook wel Mogale City genoemd, naar de Chief Mogale-Wa-Mogale die nu gezien wordt als één van de eerste vrijheidsstrijders van Zuid-Afrika. In 1887 werd hier goud gevonden en zijn stamleden waren de eerste mijnwerkers en handelaren in goud.

Naast goud werden er overigens nog veel meer grondstoffen bedelft; ijzer, asbest, kalkzandsteen en mangaan zagen hier het zonlicht.

Krugersdorp is gelegen in een gebied met veel geschiedenis en cultuur en ook prachtige natuur. Rivieren zoeken hier hun weg door de Magaliesbergen op zoek naar het rustige boerenland, waar de zon bijna het hele jaar door schijnt en de vergezichten prachtig zijn!

Bezoek de gebieden Kromdraai, Maanhaarsrand en Hekpoort en leer Krugersdorp en haar omgeving kennen.

Het ontstaan van de mensheid is hier in de Kromdraai, waar ook de Sterkfontein grotten zijn en waar tal van fossielen maar ook de 2 miljoen jaar oude schedel van Mrs. Ples gevonden werd in 1947. Dit gebied wordt niet voor niets de ‘Wieg van de Mensdom’ genoemd (Cradle of Humankind). Bezoek dit gebied met haar grotten en het interessante museum waar u meer te weten komt over het ontstaan van de mens.

Meer weten over Afrikaanse culturen kunt u als u het Lesedi Cultureel dorp bezoekt. Geniet van een maaltijd begeleid door Afrikaanse muziek, luister naar de verhalen van de verschillende stammen en voel de ‘African vibe’ die nu ook op u overslaat. Mogelijk wilt u dan ook weten hoe er in het nu geleefd wordt en dan kunt u een bezoek brengen aan één van de Townships. Hier krijgt u het echte gevoel van leven in Mogale City!

In het nabij Krugersdorp gelegen Rhino en Lion park kunt u een kleine safari maken. Andere activiteiten die u hier kunt doen zijn: hiken in de prachtige natuur, bezoek de oude Blaaubank goudmijn, ga er op uit met een oude ossenwagen of volg een 4×4 trail. Meer avontuurlijk ingestelde bezoekers gaan een luchtballonvaart maken of boeken een ‘micro-light’ vlucht om Krugersdorp vanuit de lucht te bekijken. En de golfliefhebber houdt wat tijd vrij om heerlijk even te gaan golfen op de 18 holes course van Krugersdorp.

Toevoegen aan reisplan