Cintsa

Dit kleine dorp aan de kust van de Indische Oceaan ligt op zo’n 40 kilometer ten noord-oosten van East London in de provincie Oost Kaap. Cintsa behoort tot de zogenaamde Wild Coast bekend vanwege haar mooie en ongerepte natuur en prachtige kustlijnen.

Cintsa (of Chintsa) ligt aan de monding van de Cintsa-rivier en is een geliefd gebied voor vissers. Veel bezoekers keren terug naar dit kleine paradijs met haar lagune, witte stranden, groene bossen en vele vogels. De stranden zijn veel rustiger dan bij bijvoorbeeld East London en veel vriendelijker voor kinderen aangezien er meestal weinig golven zijn. Cintsa bestaat eigenlijk uit twee delen: Cintsa East aan de noordzijde van de rivier en Cintsa West aan de zuidelijke kant.

Naast vissen kunt u hier heerlijk wandelen, kanoën op de rivier, paardrijden of bezoek het nabij gelegen Inkwenkwezi Private Game Reserve. Hier kunt u onder andere neushoorns, giraffes, zebra’s, wildebeesten, kudu’s en verschillende bokken en antilopes zien. Ook zijn er aparte delen in het park waar leeuwen en olifanten gehuisvest zijn. U kunt kiezen voor een ochtend, middag of sunset game drive in een safari-auto met gids. Ook safari’s te paard, quadbike, mountainbike en zelf een rit op de rug van een olifant worden aangeboden. Vooraf boeken is bij de meeste activiteiten noodzakelijk. Het reservaat beschikt over een uitstekend restaurant waar u na de gekozen activiteit heerlijk kunt eten.

 

Toevoegen aan reisplan