Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

Oost Kaap

De Oost Kaap provincie in Zuid-Afrika staat garant voor een onvergetelijke ervaring. Deze schitterende, malaria-vrije provincie ligt tussen de de Westkaap en Kwazulu Natal en is de op twee na grootste van Zuid-Afrika. Het is een goede bestemming voor wie op zoek is naar spanning en avontuur, maar ook voor vakantiegangers die een meer ontspannen vakantie willen in de natuur. De provincie staat ook bekend als de Adventure Provence en biedt avontuurlijke mogelijkheden het hele jaar door, voor het hele gezin! De Oost-Kaap is makkelijk te bereiken via een van de luchthavens.

Surfen en wandelen op het strand doet u bij Cape St. Francis en Jeffrey's Bay en rond Port Alfred vindt u de Sunshine Coast met prachtige stranden waar het zomers echt genieten is.
Verder naar het noorden vindt u de zogenaamde Wild Coast, de plek bij uitstek om tot rust te komen, te wandelen en te genieten van de ongerepte natuur langs de kust.
Andere mooie natuurparken om te bezoeken zijn het Tsitsikamma National Park, Baviaanskloof tot de droge Karoo. Tsitsikamma N.P. biedt niet alleen maar mooie groene bossen met wandelpaden, maar ook mogelijkheden voor sportievelingen zoals kanovaren, een Canopy Tour of Blackwater Tubing.

Liefhebbers van wildlife kunnen het Mountain Zebra National Park, Schotia Private Game Reserve en Addo Elephant National Park bezoeken. Addo staat zoals de naam al doet vermoeden bekend vanwege de grote hoeveelheid olifanten. U kunt met eigen auto het park in gaan, boek een game drive per 4x4 met een deskundige ranger of wat dacht u van overnachten in het park? Klik hier voor meer informatie.

De Oost Kaap heeft enkele aantrekkelijke plaatsen zoals Port Elizabeth, dat bekend staat als 'the friendly city' en East London, beide gelegen aan de kust. Graaff-Reinet is een schilderachtig stadje met prachtig gerestaureerde oude gebouwen in Kaap-Hollandse stijl. Een rustige plaats die uitermate geschikt is voor een wandeling. Andere bekende dorpen en steden in de Oost Kaap zijn King Williams Town, Hogsback, het dorpje Qunu waar Nelson Mandela geboren werd en Coffee Bay aan de kust, bekend vanwege de 'Hole in the Wall'.

Het klimaat in de Oost Kaap is ontzettend gevarieerd. Het westelijke deel van de provincie is droog met warme zomers en koele tot koude winters. Het gebied tussen Tsitsikamma en Grahams Town kent milde temperaturen en meer regen. Verder naar het oosten wordt de humiditeit hoger en heerst een meer subtropisch klimaat terwijl in het binnenland er in de wintermaanden kans is op sneeuw in de bergen.

Uw Zuid-Afrika vakantie begint bij de Zuid-Afrika Specialist

Sardine run

De grootste dierenmigratie op aarde: de sardine run in de Oost-Kaap

De jaarlijkse migratie van sardines vindt plaats in de Zuid-Afrikaanse wintermaanden en is momenteel in volle gang. De migratie begint bij Agulhas Bank (de Kaap), langs de Wild Coast tot aan de zuidelijke delen van KwaZulu Natal. Daar schieten de sardientjes kuit om vervolgens weer terug te keren. Dit natuurlijke fenomeen staat bekend als de sardine run en wordt ook wel vergeleken met de spectaculaire Wildebeast migratie op de Masai Mara en Serengeti vlaktes in Centraal Afrika.

Het kustplaatsje Port St. John's, gelegen aan de magische Wild Coast in de Oost-Kaap is een van de meest populaire bestemmingen van waar de sardine run het beste kan worden aanschouwd. Vanaf hier kan men de trek van de miljoenen en miljoenen sardines zien die de koele Kaapregio verlaten, maar ook de cultuur en tradities van de lokale bevolking.

Port St. John's

Bij Port St. John's is het water dicht bij de kust heel diep en de enorme scholen met sardines zijn goed zichtbaar. De grote schare sardines trekt een enorme verscheidenheid grote roofdieren aan: duizenden haaien, dolfijnen, zeevogels voeden zich met de sardines. Deze school met sardines is de grootste ter wereld en is met recht een spektakel om te zien. Als toeschouwer van de sardine run kan men de capriolen zien van dolfijnen en het schouwspel van haaien, maar ook oceanische vogelsoorten die af en aan vliegen en profiteren van deze jaarlijkse migratie: Een must voor natuurliefhebbers, vogelaars, fotografen, snorkelaars en duikers.

Voor wie deze jaarlijkse migratie met eigen ogen wil zien, kan vanaf juni tot begin augustus terecht in Port St John's. Hier zijn speciale sardine run dagtochten te boeken, onder begeleiding van een gespecialiseerd team van zowel schipper als duikgids. Ook zijn er uit uitgebreide tijdschema's voor de sardine run beschikbaar.

Mbotyi River Lodge

Ten noorden van Port St. John's ligt tussen de heuvels, het tropische regenwoud en de Indische Oceaan Mbotyi River Lodge, een familie beach resort, met een AAA Travel Award status. Een ideale uitvalsbasis voor een rustige en avontuurlijke vakantie. Het resort is omgeven met prachtige tuinen, een schitterend zwembad, de Long Bar en tal van activiteiten voor de kinderen. Mbotyi River Lodge ligt in het hart van Pondoland, hier kan men de echte authentieke cultuur ervaren en de warmte en vriendelijkheid van de lokale bevolking. Het personeel is vriendelijk, professioneel en zal er voor zorgen dat het de gasten aan niets onbreekt. Maar ook een wandeling door de heuvels en valleien, een bezoek aan de theeplantages, het dorp, een ontmoeting met de plaatselijke bewoners, een bezoek aan een Sangoma of aan de lokale shebeen is absoluut de moeite waard.

Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.