Blackwater Tubing Tsitsikamma

Algemene informatie

Een dagje waterpret in één van de mooiste natuurreservaten in Zuid-Afrika: Tubing in de Stormsrivier in het Tsitsikamma National park. Dit wateravontuur laat u vanuit uw tube al peddelend en stroomafwaards drijvend kennis maken met deze groene parel aan de Garden Route. Een spectaculaire omgeving van hoge rotswanden en groene bossen waar u stroomafwaarts in uw tube van geniet. De snelheid is afhankelijk van de waterstand, en u zult af en toe een stukje moeten lopen wanneer het water te laag staat. Lekker drijven met uw tube, zwemmen, van stroomversnellingen afglijden en van rotsen springen (voor wie durft). Inclusief gebruik van wetsuit, help, reddingsvest, begeleiding van deskundige gidsen en een bbq-lunch ter afsluiting.

Het deel van de Stormrivier in het Tsitsikamma N.P. waar deze excursie zich gaat afspelen, heeft bij medium tot hoge waterstanden waterversnellingen (‘rapids’) net boven graad 2. Het grootste gedeelte van de excursies worden echter gedaan wanneer de waterstand laag is. Het ’tuben’ is dan te vergelijken met kloofing waarbij men peddelt door de rotsmeertjes en moet lopen wanneer het water te laag.

Deze kloof staat bekend vanwege de spectaculaire omgeving van hoge rotswanden, varens en inheemse bossen. Houdt ook oren en ogen open voor de vele vogels in dit gebied. Geniet van deze uren op het water in een prachtige omgeving, spring van tot 8 meter hoge rotsen (optioneel), zwem in rostmeertjes, drijf heerlijk af bij de rivier en wanneer het water wat hoger staat, hobbelt u met een lekkere vaart bij de rapids af!

Let op: U kunt deze excursie uitsluitend boeken in combinatie met een meerdaags reisarrangement uit ons programma.

Specificaties

7277
v.a.€ 40
Hele dag
Dagelijks op aanvraag (weersafhankelijk)
Van Tube 'n Axe Backpackers Lodge naar de rivier en v.v.
Inbegrepen (braai)
Oost-Kaap
Tube 'n Axe Backpackers Lodge
Tube 'n Axe Backpackers Lodge
Vanaf 12 jaar (max. lichaamsgewicht 110 kg)
 • Begeleiding van deskundige gidsen met EHBO kennis
 • Transfer naar de rivier
 • Gebruik van tube, helm en reddingsvest
 • Braai lunch
 • Koffie/thee 's ochtends en snack onderweg
 • Persoonlijke uitgaven en fooien
 • Niet genoemde maaltijden en drankjes
 • Entreegelden (R 70 p.p.)
 • Transfer naar Tube 'n Axe Backpackers Lodge
 • CD met foto's (R 50 )
 • Wetsuits (R 220)
Dagprogramma
Dagprogramma -

U wordt om 08:00 uur verwacht voor een kennismaking met uw gidsen en krijgt een instructie. U kunt rustig een kopje koffie of thee drinken terwijl luistert naar de veiligheidsinstructies en het programma. U heeft de gelegenheid om vragen te stellen en dan is het tijd om de wetsuits, reddingsvesten en helmen te passen/aan te trekken.

Om 08.30 uur is het tijd om te vertrekken. U rijdt zo’n 15 minuten door het Plaatbos natuurreservaat voor u bij het drop off point arriveert. Hier krijgt u uw tube en dan is het zo’n 10 minuten lopen naar de plaats waar u de rivier in gaat. Deze 10 minuten zijn een steile afdaling de Storms River Gorge in, de kloof van de Stormsrivier.

Bij de rivier geeft de gids u nog een paar laatste instructies en er wordt gecontroleerd of iedereen het veiligheidsvest etc op de juiste manier heeft vastgemaakt, veiligheid voorop!

Om 09:00 uur gaat u dan met uw tube de rivier in en kan de tocht echt beginnen. Vanaf dit punt tot het eindpunt bij (de brug over de oude Storms River Pass), is een afstand van zo’n 3,5 kilometer en normaal gesproken duurt deze tocht zo’n 3 uren. Om 13:00 uur wordt u hier opgehaald en weer teruggebracht. Tijd om droge kleding aan te trekken en gezellig na te praten met uw groepsgenoten bij de Tube ’n Axe Backpackers Lodge waar de braai (typische Zuid-Afrikaanse bbq) al aangestoken is. Geniet om 14:00 uur van een lekkere Zuid-Afrikaanse lunch waarbij vlees van de braai natuurlijk niet mag ontbreken (andere opties voor vegetariërs eveneens mogelijk). Drankjes kunt u kopen in de bar, deze zijn voor eigen rekening. Na de lunch (ca. 15:00 uur) eindigt de excursie. U kunt een cd met foto’s kopen na de lunch, deze foto’s zijn door de gidsen onderweg gemaakt (kosten: 50 Rand). Wie geen tijd heeft om deel te nemen aan de lunch vanwege tijdsgebrek, kan een lunchpakketje meekrijgen na afloop van de activiteit, geef dit ’s ochtends bij de kennismaken door aan uw gids.

Voor deze excursie is een lichamelijk goede gezondheid vereist vanwege de steile afdaling naar de rivier aan het begin van de excursie en aan het einde een ‘klim’ om de kloof weer uit te komen.

Neem het volgende mee voor deze excursie: zwemkleding, schoenen die nat mogen worden (schoenen met veters), handdoek, droge kleding, zonnebrandmiddel en een pet/hoed.

Deze excursie kunt u boeken in combinatie met andere reismogelijkheden uit ons totale reisaanbod.

 

Tarieven

Tarieven


R
p.o.a. = Prijs op aanvraag
Foto's