Addo Elephant National Park

Addo Elephant National Park is het derde grootste nationale park van Zuid-Afrika. Het heeft zich uitgebreid naar een gebied met grote verschillen in biodiversiteit, landschappen, flora en fauna. In totaal beslaat Addo zo’n 180.000 hectare.

Het park ontstond in 1931 een tijd dat er nog maar 16 olifanten in het gebied verbleven. Vandaag de dag biedt het gebied, de olifanten sectie, een thuis aan meer dan 550 olifanten, maar ook leeuwen, buffels, zwarte neushoorn, jakhals, gevlekte hyena, luipaard, hartebeest, eland, kudu, duiker, grijsbok, de Burchell’s zebra, wild zwijn, het vervet aapje en tal van kleinere dieren kunt u hier tegenkomen. En niet te vergeten de unieke Addo vliegende mestkever. Het park heeft daarnaast nog zo’n 250 soorten vogels.

Plannen voor uitbreiding naar de oceaan (Addo Marine Protected Area) zijn nog in ontwikkeling. Met een gedeelte kust erbij omvat Addo niet alleen de Big 5, maar is ‘naar alle waarschijnlijkheid’ het enige park ter wereld dat de Big 7 huisvest (olifant, buffel, leeuw, luipaard, neushoorn, walvis en de grote witte haai) in een natuurlijke omgeving. Met deze plannen om het Park verder uit te breiden en daarbij een groter zeegebied te omvatten, zal Addo ook ’s werelds grootste Cape Gannet broedplaats en de broedplaats van de bedreigde Afrikaanse pinguïns omvatten.

Het Addo Elephant Park is malaria vrij en gelegen op een uur rijden van Port Elizabeth in de Oost Kaap provincie.

Activiteiten
– U kunt er met eigen voertuig op game drive gaan, er zijn asfalt- en gravelwegen (goed begaanbaar met een gewone auto, 4×4 niet nodig)
– Er zijn verschillende game drives (van zo’n 2 uur) met gids in het park te boeken. Vertrek tijden zijn afhankelijk van zomer of winter seizoen. Game drives vertrekken met een minimum van 2 personen en u heeft keuze uit een sunrise, morning, midday, afternoon, sundowner of nightdrive. De game drives vinden plaats in open Landrovers of trucks. Op voorhand boeken is essentieel! Minimum leeftijd is 6 jaar.
– U kunt een gids huren die u vergezelt in uw eigen auto (werktijden tussen 8.00 en 17.00 uur).
– Als u gemiddelde paardrij ervaring heeft, kunt u een paardrijtocht boeken. Minimum leeftijd 16 jaar voor de Addo trails en minimum leeftijd van 10 jaar voor de Zuurbergtrails. Maximaal gewicht van de rijder is 90 kg. Deze trips verschillen in tijd van 2 tot 5 uur. Boek alle paardrijdtochten op voorhand om teleurstelling te voorkomen!
– Er zijn verschillende hiking trails: de Cycadtrail van een uur (2,4 km), Doringnek van 3 uur (8 km). Tevens zijn er meerdaagse wandeltochten.
– Vogelspotten kunt u bij de Red Bishop Bird Hide tegen over de waterplaats

Algemene informatie
– Openingstijden receptie hoofdkamp: 07:00 – 19:00 uur
– Een uitkijkplatform en een ondergrondse schuilplek geven een mooi uitzicht over de waterplaats, deze is ’s nachts verlicht (bij het Main Camp).
– Er is een zwembad in het Main Camp dichtbij de chalets, voor bezoekers die er overnachten
– Er is een picknick- en braaiplaats voor dagjes mensen bij de waterplaats in het Main Camp
– Er is een vogelkijkhut, de Sasol Red Bishop Bird Hide, en een wandelroute waar u meer kunt leren over het plantenleven (Main Camp)
– Winkeltje met souvenirs, snacks en basisbenodigdheden open van 08.00 uur tot 18.00 uur (winter) of 19.00 uur (zomer).
– Een A-la-carte restaurant in het maincamp is open van 07.30 uur – 22.00 uur uur voor alle maaltijden. Reserveren voor diner is gewenst.
– Tankstation voor benzine en diesel is open tussen 7.30 uur en 16.30 uur.
– Creditcards worden geaccepteerd in de winkel en het restaurant.
– Dichtstbijzijnde ATM is in het dorp Addo (15 km)

Conservation Fees: het Zuid-Afrikaanse bestuur van Nationale Parken heeft een dagelijkse entree fee (toegangsprijs) ingesteld voor alle afzonderlijke SAN-parken. Als u meerdere SAN-parken in Zuid-Afrika gaat bezoeken dan is het wellicht zinvol een Wildcard aan te schaffen.

Accommodatie in het park:
Addo Main Restcamp
Addo Matyholweni Restcamp

 

All images/information on this page: © SANParks.org 2004-2016

Toevoegen aan reisplan