East London

East London ligt in de Oost-Kaap provincie en is gelegen aan de Sunshine Coast tussen de Buffalo River en de Nahoon rivier. Ooit begonnen met de naam Port Rex en nu East London, maar ook bekend als Buffalo City.

In 1961 werden de gebieden aan beide zijden van East London officieel verklaard als ‘Bantu Homelands’ ten westen van de stad ontstond Ciskei en ten oosten de Transkei, een tijd van veel onrust gedurende de periode van Apartheid. Iets wat verder naar buiten kwam toen Steve Biko, een Pan Afrikaanse Leider vermoord werd. Donald Woods was de journalist die over de moord berichtte en dat verhaal is later in Hollywood gebruikt voor de film; Cry Freedom. Het standbeeld vann Steve Biko staat nu op een prominente plek voor het East London museum.

De ongewone dubbeldeks brug over de Buffalo rivier, de dierentuin, de botanische tuinen en het East London Museum, waar u de Coelacanth (een prehistorische vis), kunt bewonderen, zijn naast de stranden de bezienswaardigheden van de stad. Het stadscentrum zelf heeft enkele goed bewaarde 19de eeuwse historische gebouwen en u vindt zowel Duitse als Engelse invloeden terug. Daarnaast is het een typische Afrikaanse stad waar de mensen vriendelijk en behulpzaam zijn en waar u een heerlijke vakantie zult hebben. ’s Avonds is er voldoende vertier en kunt u heerlijk eten in één van de vele restaurantjes en een casino of bioscoop gaan bezoeken.

East London wordt wel het surf mekka van de Eastern-Cape genoemd. Op de langgerekte witte stranden treft u op mooie zonnige dagen tal van zonaanbidders, zwemmers en surfers. In totaal zijn er 8 stranden waarvan er 3 centraal liggen en de andere op ± 30 minuten rijden. Als u van waterskiën en zeilen houdt, bent u hier ook op de juiste plek en de riviermond en de lagune zijn van grote aantrekkingskracht op vissers. Sandboarders gaan naar Bonza Bay, waar massieve duinen voor spektakel zorgen.

Het prachtig langgerekte stuk natuur tussen de Great Kei River en de Tylomnqa is het East London Coast Nature Reserve. Hier tussen de inheemse begroeiing leven mooie vogels en klein wild. De zee is in juni de plaats om de sardien migratie te volgen en van juli tot september kunt u hier walvissen zien.

 

Toevoegen aan reisplan