Simon’s Town

Simon’s Town is een marineplaats met prachtige Victoriaanse huizen gelegen aan de False Bay van de Cape Peninsula (Kaapse Schiereiland). Op 40 kilometer van Kaapstad goed bereikbaar per auto of trein en zeker een bezoek waard!

In de maanden dat de Kaapse storm hier raast, is dit een plek om uit de wind te blijven, iets wat Simon van der Stel al ontdekte in 1679. Geschiedenis is hier overal terug te vinden, maar wilt u echt in de marine geschiedenis duiken dan gaat u hier het South African Naval Museum met de Martello Tower bezoeken (een Nationaal monument gerestaureerd in 1972). Een bezoek aan het Simon’s Town Museum is een must als u meer wilt weten over de tijd van de VOC. Ga ook achter het verhaal van de Deense Dog aan met de prachtige naam; Just Nuisance!

Wandel de Mile langs de prachtige Victoriaanse huizen in St. George street. Een wandeling van het Spoorwegstation naar de East Dockyards Gates brengt u langs zo’n 21 gebouwen die allemaal meer dan 150 jaar oud zijn, een herinnering aan de VOC en de Britse kolonietijd. Bij het Heritage museum in het Amlay House, gaat u meer leren over de invloed van de Kaap Malay, moslim cultuur en leven in de tijd van de apartheid. Neem de afslag naar Jubilee Square waar het heerlijk bijkomen is op een terrasje met uitzicht op zee. En u ziet er is weinig veranderd hier in de laatste 100 jaar!

Neem de boot naar Seal Island of meer avontuurlijk is een Shark Cage Dive maken. De stranden zijn heerlijk voor wandelingen of om te gaan zwemmen.

Iets waar Simon’s Town heel erg bekend door is, is het op 2 kilometer afstand gelegen Boulders Beach met haar pinguïnkolonie. Sinds 1985 leeft deze kolonie hier en het is zeer opmerkelijk dat de dieren er voor gekozen hebben om deze, door mensen bewoonde plek, aan te doen. Hier op het prachtige strand met haar ronde rotsen leven zo’n 3000 pinguïns. U kunt ze bezoeken via de entree van het Boulders Beach, onderdeel van het Table Mountain national Park. Via een wandeldek loopt u langs de dieren die de dag doorbrengen op het strand of in het water. De twee andere kolonies die ooit neergestreken zijn op het vaste land van Zuid-Afrika zijn bij Hermanus en bij Betty’s Bay

Vanuit Simons Town kunt u een bezoek brengen aan het Cape of Good Hope Nature Reserve met het meest Zuidwestelijke punt Cape Point. Hier vindt u een prachtige kustlijn, verschillende dieren zoals struisvogels, antilopes en apen, een vuurtoren en prachtige wandelpaden.

Net voor Simons Town vindt u Gemstone World waar u kunt afdalen in een niet meer werkende Zilvermijn en tal van Afrikaanse edelstenen kunt bewonderen. In hetzelfde gebied kunt u ook heerlijke hikes gaan maken het Silvermine Nature Reserve in. En tegen de hellingen van de Silvermine Mountains vindt u de prachtige Westlake Golfcourse.

Toevoegen aan reisplan