Paternoster

Paternoster, gelegen aan de spectaculaire West-Coast in de Westkaap provincie, is een populaire vakantiebestemming voor veel Zuid-Afrikaners. Het ligt op ongeveer 90 minuten rijden van Kaapstad en ook de wijnlanden en de Cederbergen zijn gemakkelijk vanuit hier te bereiken.

Paternoster betekent “Onze Vader” en er werd door de Portugese schipbreukelingen heel wat gebeden om toch vooral ooit weer terug te kunnen keren naar hun thuisland.

Paternoster is een pittoresk traditioneel vissersplaatsje en heeft uitzicht over de Atlantische Oceaan en de schitterende kustlijn. Het is een plek waar u omringd door de natuurlijke schoonheid heerlijk tot rust kunt komen. Hier kunt u lekker uitwaaien aan het 10 kilometer lange witte zandstrand, prachtige foto’s maken van oude verweerde boten, hardwerkende vissers en hagelwitte huisjes. Tijdloos en charmant is het dorp en haar kleurrijke inwoners geven u nog datzelfde gastvrije gevoel als 100 jaar geleden. Paternoster is de plaats om te genieten van lokale specialiteiten dus ga voor verse ‘zeevruchten’ en daarvan is vooral de kreeft bekend.

Bezoek het 5 kilometer verder gelegen Tietiesbaai natuurreservaat waar de laatst bemande vuurtoren, de Cape Columbine, de zeeschepen veilig langs de kust loodst. En dat was in het verleden wel eens anders, menig schip is hier vergaan voordat de vuurtoren hier de wacht hield.

Dat leidt dan wel weer tot bijzondere duikactiviteiten langs deze kust. U kunt de scheepswrakken bezoeken en daarnaast ook uitleg krijgen over de geschiedenis van de schepen. De Lisboa was misschien wel het interessantste schip dat hier schipbreuk leed op 23 oktober 1910, haar eerste vaart.

Binnen het Tietiesbaai Nature reserve is het Columbine Nature reserve de plaats waar u moet zijn in het voorjaar. Op een warme voorjaarsdag zal het gras veranderen in een bloemenzee. Neem een picknickmandje mee en neem heerlijk de tijd om deze prachtige, maar zeer kort durende, wilde bloemenpracht te aanschouwen. Beste bezoektijd voor de Wild Flower route is augustus-september.

In Paternoster kunt u boottrips maken om te gaan zeevissen, vergunning is hiervoor nodig. Het strand nodigt natuurlijk de paardenliefhebber uit tot het maken van een heerlijke strandrit. U kunt ook een bezoek brengen aan het West-Coast Fossielen park.

Zee kajakken, surfen en tal van andere wateractiviteiten liggen hier voor het grijpen, net als kitesurfen en vliegeren. Lange wandelingen maken of gewoon genieten van een prachtige zonsondergang kan hier ook!

De kust heeft een rijk dierenleven en u kunt hier walvissen, dolfijnen, zeehonden, pinguïns en heel veel vogels spotten (± 250 soorten). Volg één van de wandelpaden en ga op zoek naar rotsformaties met Khoisan rotsschilderingen.

Paternoster heeft zoveel te bieden en daarnaast is het een prachtige romantische plek aan de West-Coast, een plek voor de natuurliefhebber in de breedste zin van het woord!

Toevoegen aan reisplan