Sabie

Sabie is een bosrijk dorp en ligt in de provincie Mpumalanga aan de oevers van de rivier de Sabie. De Sabie rivier was in vroeger dagen een nogal gevaarlijke rivier en zat barstensvol nijlkrokodillen. Ook trad de rivier regelmatig buiten zijn oevers. De Shangaan van de Tshonga stam noemde de rivier UluSaba, ofwel: de rivier van angst. De naam van het dorp is hiervan afgeleid.

Het vriendelijke stadje werd gesticht in 1871, nadat iemand tijdens een jachtpartij een kogel had afgevuurd waardoor er een stuk van een rots afvloog en een rijke goudader werd blootgelegd.

Sabie ligt op 360 km ten oosten van Johannesburg en is 64 km ten westen van het wereld beroemde, zeer prachtige Kruger National Park. Daar het dorp op zo’n 1000 meter hoogte ligt, kunt u uitgaan van prachtige uitzichten en watervallen. Net buiten het dorp, aan de Panorama route, zijn een aantal watervallen te vinden waaronder de Bridal Veil, de Horse Shoe fall en de Long Creek Falls. Deze watervallen zijn bereikbaar vanuit een fabelachtig bos aan de zuidzijde van de Sabieriver.

De voormalige Voortrekkers sloegen hun basiskampen in dit gebied op om vanuit hier in het ‘laagveld’ te gaan jagen. In de laaglanden ligt ook het Krugerpark en vanaf God’s Window kijkt u dat laagveld echt in!

De plantages rondom Sabie vormen de grootste mens gemaakte bossen ter wereld. In het dorp zelf zijn een aantal leuke winkeltjes zoals Wild Fig Tree en The Woodsman (tegenover Wild Fig tree). Op de hoek van Main Street en Main Road is een galerie met verschillende winkeltjes. Vanuit Sabie kunt u leuke excursies maken naar het Krugerpark.

Sabie is de perfecte plaats voor een vakantie voor de hele familie en iedereen vindt er dus iets van zijn of haar gading. Van 4×4 trips, zwemmen, vissen, abseilen, handboogschieten, hete luchtballon tochten, vogels spotten, raften tot rotsklimmen, noem het maar op of het is er. Meer dan 20 restaurants, pubs, supermarkten en koffieshops zullen de inwendige mens voorzien van biltong en hamburgers tot pannenkoeken.

Vakantie in Sabie betekent vaak ook de omgeving verkennen dus bezoek de Blyde River Canyon aan de Panorama route. Het Gustav Klingbiel Nature reserve is een reservaat van maar liefst 2200 hectare groot waar valleien, bergen, bosvelden, graslanden en heuvels voor schilderachtige plaatjes zorgen.

 

Golfers kiezen voor de Sabie River Golf course in Hazyview, tussen Nelspruit en White River, en gaan hier 18 holes lopen in de Lowvelds van Mpumalanga waar de waterpartijen bevolkt worden door wildlife!

De zomer is de regentijd tussen oktober en april, met uitschieters in januari en februari, vaak zijn het rustige regenbuien maar onweer en een enkele keer een hagelbui kunnen voorkomen. De gemiddelde temperatuur varieert van 2 tot 32 graden met de warmste dagen in december en de koudste in juni. De zomermaanden is er vaak mist wat de valleien sprookjesachtig maakt, een mooi foto-moment.

Toevoegen aan reisplan