Gansbaai

Gelegen in de West-Kaap aan de Atlantische Oceaan en met uitzicht over Walkers Bay ligt het vissersdorpje Gansbaai. Lekker afgelegen van de drukte van de stad, dus heerlijk ontspannen en terug naar de natuur tijdens wandelingen langs de kust.

Van de kliffen en grotten van de Kelders tot de parelwitte stranden van Pearly Beach, vindt u prachtige plekken aan de kust met een adembenemend uitzicht over de oceaan. Het is op deze plek waar de giganten der Aarde, de walvissen, hun spel spelen. Jaarlijks komen er tal van walvissen enkele maanden naar Walkers Bay om hier te paren en een jaar later keren ze terug om geboorte te geven.

Vanaf het land heeft u ook uitzicht op Dyer Island waar een pinguinkolonie en tal van andere zeevogels leven. Naast Dyer Island vindt u Geyser Rock eiland en hier leeft een kolonie van wel 30.000 Kaapse pelsrobben. De ruimte tussen de eilanden is een paradijs voor de Grote Witte Haai die hier elk jaar grote getallen bezoekers van over de hele wereld trekt.

Wanneer u het strand verlaat en de bergen ingaat verliest u het gevoel van tijd bij het aanschouwen van het prachtige fynbos. Een begroeiing die uniek is in de wereld en alleen in Zuid-Afrika voorkomt. Zo’ n 1500 verschillende planten vragen hier om aandacht en admiratie. U kunt hier een tractor rit maken door het fynbos gebied zodat u snel en gemakkelijk aan al u informatie komt.

Vanuit Gansbaai kunt boottochten of shark cage diving excursies boeken of gemakkelijk een dagtocht maken naar Hermanus, Stanford en Cape Agulhas.

Toevoegen aan reisplan