Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

Steden East London

East London

East London in de Oost-Kaap provincie, is gelegen aan de Sunshine Coast van de Indische oceaan, tussen de Buffalo River en de Nahoon river. Het is de enige plaats in Zuid-Afrika met een rivier-haven, ooit begonnen met de naam Port Rex, nu East London maar ook bekend als Buffalo City.

In 1961 werden de gebieden aan beide zijden van East London officieel verklaard als 'Bantu Homelands' ten westen van de stad ontstond Ciskei en ten oosten de Transkei een tijd van veel onrust durende de periode van de Apartheid. Iets wat verder naar buiten kwam toen Steve Biko, een Pan African Leider vermoord werd. Donald Woods was de journalist die over de moord berichtte en dat verhaal is later in Hollywood gebruikt voor de film; Cry Freedom. Het standbeeld vann Steve Biko staat nu op een prominente plek voor het East London museum.

De ongewone dubbeldeks brug over de Buffalo rivier, de Zoo, het Aquarium met haar Oceaan observatie dek, het leeuwenpark, de botanische tuinen en het East London Museum, waar u een Dodo ei en de Coelacanth, een prehistorische vis kunt bewonderen, zijn naast de stranden de publiek trekkers van de stad.

East London wordt wel het surf mekka van de Eastern-Cape genoemd. Op de langgerekte witte stranden tref je op mooie zonnige dagen tal van zonaanbidders, zwemmers en surfers. In totaal zijn er 8 stranden waarvan er 3 centraal liggen en de andere op ± 30 minuten rijden.

Als u van waterskiën en zeilen houdt bent u hier ook op de juiste plek en de riviermond en de lagune zijn van grote aantrekkings kracht op de fervente visser. Sandboarders gaan naar Bonza Bay, waar massieve duinen voor spektakel zorgen.

Het stadscentrum zelf heeft enkele goed bewaarde 19de eeuwse historische gebouwen en je vindt dan ook de Duitse als de Engelse invloed gemakkelijk terug. Daarnaast is het een typische Afrikaanse stad waar de mensen vriendelijk en behulpzaam zijn en waar u een heerlijke vakantie zult hebben. 's Avonds is er voldoende vertier en kunt u heerlijk eten in één van de vele restaurantjes en een casino of bioscoop gaan bezoeken.

Het prachtig langgerekte stuk natuur tussen de Great Kei River en de Tylomnqa, heeft kust en bossen en is het East London Nature Reserve. Hier tussen de inheemse begroeiing leven, de blauwe duiker, de grote gouden mol, dassies, Cape Parrots, Crowned Eagles, de Knysna Lourie en het zeer schuchtere luipaard. De zee is in juni de plaats om de sardien migratie te volgen en van juli tot september kunt u hier de Southern Right Whale zien.

30 kilometer buiten de stad vindt u het Big 5 private game reserve Inkwezi waar u naast Leeuw, olifant, buffel, luipaard en neushoorn ook giraffen, zebra's en tal van antilopesoorten kunt tegenkomen.

East London heeft 2 golf courses, de West Bank Golf club en de East London Golf club. Beiden 18 holes en prachtig gelegen en open voor bezoekers het gehele jaar door.

Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.