Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

Kwazulu Natal


Kwazulu Natal: ongerept en historisch

Voor bewonderaars van de wildernis is KwaZulu-Natal een bijzonder geschikt gebied.
U kunt hier genieten van de schoonheid en ongereptheid van Zuid-Afrika. In het Zuid-Afrikaanse KwaZulu-Natal vindt u prachtige natuurparken, uitgestrekte stranden, fascinerende steden en traditionele dorpen. Houdt u van een actieve vakantie dan kunt u gaan diepzeeduiken, snorkelen, hiken, paardrijden of golfen.

De provincie bestaat uit een aantal delen die allen een eigen karakter hebben. De Dolphin Coast strekt zich uit ten noorden van Durban tot de Tugelarivier. Met een beetje gelukt kunt u hier vanaf het strand dolfijnen zien spelen in de golfen. Het noord-oostelijke deel van de provincie wordt Elephant Coast genoemd. Hier vindt u naast prachtige ongerepte stranden ook mooie wildparken waar u op safari kunt gaan. In het binnenland vindt u de Midlands Meander, een gebied met glooiende heuvels en kleine wateren. Hier wonen en werken veel kunstenaars en de Midlands Meander Arts en Crafts Route is voor jong en oud een leuke activiteit.

Klimaat
De provincie KwaZulu-Natal heeft een subtropisch klimaat. Vooral in de zomermaanden (december-maart) valt hier veel regen. De kust van de regio is vrijwel het hele jaar zonnig met een temperatuur van rond de 30°C. Het binnenland is het hele jaar vrij warm, maar in de hoge bergen sneeuwt het soms.

Hoofdstad: Pietermaritzburg
Oppervlakte: 92,000 km2
Aantal inwoners: 9,4 miljoen

Bezienswaardigheden:

Wild- en natuurreservaten
Het bekendste wildreservaat van Kwazulu Natal is waarschijnlijk het Hluhluwe-Imfolozi Game Reserve dat bekend geworden is door haar inspanningen om de witte neushoorn van uitsterven te behoeden. Een kleiner wildpark, Mkuze Game Reserve, ligt 335 km ten noorden van Durban. Vanuit verdekt opgestelde observatiehutten kunt u in alle rust het drinkende wild bewonderen en vele vogelsoorten. In het Mkuze reservaat leven veel van de Afrikaanse diersoorten met uitzondering van de leeuw en de olifant. Nijlpaarden en krokodillen kunt u vinden in het iSimangaliso Wetland Park, een World Heritage Site bij St. Lucia. In dit waterrijke park kunt u onder andere bootcruises maken, kajakken en snorkelen.

Durban
Durban is voor Zuid-Afrika een belangrijke havenstad en badplaats. Veel hotels liggen aan de Beachfront (Marine Parade). Vooral in de weekenden is het op de stranden erg druk. Op de langgerekte boulevard vindt u verschillende eetgelegenheden, barretjes, kinderspeelplaatsen en een Lunapark.

Durban heeft verschillende bezienswaardigheden die u niet mag missen. De belangrijkste zijn onder andere: de Japanse Tuinen in Stamford Hill, het slangenpark aan het begin van de Lower Marine Parade, de Botanische Tuinen in Greyville, het Zee Aquarium en Dolfinarium aan de Marine Parade, het Afrikaanse Kunstcentrum, het Stadhuis en de Kunstgalerij van Durban. Wilt u een rondvaart maken? Ga dan naar de Dick King aanlegsteiger in de haven van Durban.

Drakensbergen
Voor de doorgewinterde avonturier is een tocht naar de Drakensbergen (uKhahlamba Drakensberg park) een aanrader.
Maar ook voor diegenen die houden van een fascinerende natuur.  Deze duizend kilometer lange bergketen is de hoogste van Zuid-Afrika. Vanaf de Drakensbergen heeft u een prachtig uitzicht. De heldere beken en beschutte valleien zijn schatten voor natuurliefhebbers. In de taal van de Zulu's heet de bergketen uKhahlamba. Dit betekent 'barrière van speren'.

Slagveld Route
In de negentiende eeuw woedden vele oorlogen in het Zulu Koninkrijk. De Slagveld Route voert u langs verschillende 'slagvelden', monumenten en musea die een goed beeld van deze bloedige tijd geven.

Pietermaritzburg
Dit is de hoofdstad van de KwaZulu-Natal. Het ligt middenin de groene heuvels in de Midlands van de provincie. Het stadje heeft veel historische gebouwen. The Lanes is één van de oudste wijken van de stad en heeft een labyrint van steegjes. Hier doorheen struinend, krijgt u een goed beeld van de stad in vroegere tijden.

Kosi Bay Nature Reserve
Dit is een prachtig watergebied met palmen, vijgenbomen, stranden en meren. Langs de stranden in zee bij Kosi Bay Nature Reserve kunnen snorkelaars een paradijs aantreffen.
Niet voor niets draagt het reservaat ook de titel 'parel van KwaZulu-Natal'.

Uw Zuid-Afrika vakantie begint bij de Zuid-Afrika Specialist.

 

Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.