Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

Steden Kaapstad

De veelzijdigheid van de stad maakt Kaapstad een perfecte bestemming! Denk hierbij aan een bruisend uitgaansleven, de wijnlanden, heerlijk eten, goede wijnen en mooie witte stranden met blauw water. Kortom, deze stad heeft voor jong en oud iets te bieden.
Het levendige Victoria & Alfred Waterfront mag u zeker niet missen als u in Kaapstad bent. Hier zijn de gezellige terrasjes, straatjes, barretjes en ontmoetingsplaatsen voor Kaapse inwoners. Hier varen ook de bootjes uit voor een tocht over zee en kunt u enkele musea bezoeken.

Tafelberg en Kabelbaan

Zeg je Kaapstad, dan zeg je de Tafelberg. Deze imposante berg is meer dan duizend meter hoog en heeft een karakteristieke afgeplatte bovenkant. U kunt naar de top wandelen, maar de meeste mensen gaan met de kabelbaan.

In  2008 is de Tafelberg aangewezen als 1 van de 430 genomineerde natuurwonderen uit 220 landen. In een eerste ronde zijn daaruit 28 officiële kandidaten benoemd, waaronder de Tafelberg in Kaapstad Zuid-Afrika.

De 7 winnaars van de internationale stemming voor de nieuwe wereldwonderen zijn: de Amazone; Halong Baai; Jeju eiland; Puerto Princesa ondergrondse rivier; Komodo; de watervallen van Iguazu; en de Tafelberg.

Wat maakt de Tafelberg zo bijzonder? Het is voornamelijk de bijzondere vorm die aan een tafel doet denken en het formaat. De Tafelberg is ongeveer 3 kilometer lang en maximaal 1.086 meter hoog.

Slave Lodge

De wrange geschiedenis van de slavenhandel komt tot leven in de Slave Lodge. Vroeger was hier het cultuurhistorisch museum gevestigd. Een deel van die collectie is nog te zien, maar het museum richt zich steeds meer op de geschiedenis van de slavenhandel. 

South African National Gallery

De basis van de National Gallery is een (Europese) schilderijencollectie uit de 17e tot de 20e eeuw. De laatste jaren koopt het museum steeds meer werk aan van kunstenaars uit zuidelijk Afrika. Het zeer indringende 'The Butcher Boys' is een van de topstukken.

Kaap de Goede Hoop en Cape Point

De zuidwestelijke punt van Zuid-Afrika is een onderdeel van Table Mountain National Park. Een schitterend natuurgebied met spectaculaire vergezichten. U kunt er ook overnachten en diverse (sport)activiteiten beoefenen.

Two Oceans Aquarium

Een van de mooiste zee-aquaria ter wereld is het Two Oceans Aquarium in Kaapstad. Een prachtig overzicht van het onderwaterleven in de Atlantische en Indische Oceaan. Durfals kunnen in het aquarium met haaien duiken om deze roofvissen te voederen.

Gold of Africa Museum

De Afrikaanse goudsmeden waren en zijn meesters in het bewerken van dit edelmetaal. Dit museum laat de fraaiste sieraden, kronen en andere gouden voorwerpen zien uit Mali, Ghana, Senegal, Ivoorkust en Zuid-Afrika.

Robbeneiland

Robbeneiland is vooral bekend omdat de latere president van Zuid-Afrika, Nelson Mandela, er jarenlang gevangen zat. Nu is het een museum als levende herinnering aan de overwinning op het apartheidsregime.

Kirstenbosch National Botanical Garden

De grootste botanische tuin van Zuid-Afrika en een van de mooiste ter wereld. De Kirstenbosch National Botanical Garden ligt tegen de oostelijke hellingen van de Tafelberg. Bijzonder is dat hier (bijna) uitsluitend inheemse bloemen en planten groeien.

Township Tour

Een rondleiding door een township is bepaald geen 'aapjes kijken'. U ontmoet er de bewoners, brengt een bezoek aan sociale projecten en kunt de economie steunen door lokale producten aan te schaffen. Bonafide touroperators bestemmen een deel van de opbrengst aan projecten in de townships.

Wijn Proeven

De Westkaap is het centrum van de Zuid-Afrikaanse wijnbouw. Met een dagtrip naar de wijngebieden kunt u niet alleen de heerlijke wijnen proeven, maar ook genieten van natuur en cultuur.

Het District 6 Museum
Het District 6 werd in 1965 door het apartheidsregime tot "blank gebied" verklaard. Dit betekende dat er meer dan 60.000 mensen (op dat moment ongeveer een tiende van de inwoners) werden gedwongen naar de kale Cape Flats te verhuizen. Dit levendige gedeelte van Kaapstad is een belangrijk deel in de geschiedenis van Kaapstad geworden. In 1994 is er een museum aan gewijd. Het laat zien hoe deze verdreven gemeenschap leefde. Er zijn in het museum nog mensen werkzaam die zelf deze tijd hebben meegemaakt en hier nog over kunnen vertellen. Het is te vinden aan de rand van de toenmalige wijk in Kaapstad.

Lions Head
Deze berg ligt tussen het stadscentrum en de aan de Atlantische kust gelegen wijken Sea Point en Camps Bay. Het is 670 m hoog en biedt uitzicht op de stad en de Atlantische Oceaan. Het uitzicht vanaf de top is geweldig. Je kijkt uit op de haven, the 12 Apostles, Camps Bay, de Tafelberg, Devils Peak, Signal Hill en de Cape Flats. De beste tijd is tijdens zonsopkomst of zonsondergang. Het is een behoorlijke klim maar zeker de moeite waard. De auto kan op de Signal Hill Road geparkeerd worden.

Signal Hill
Op Signal Hill wordt dagelijks om 12.00 uur een oud kanon uit 1890 (noon gun) afgeschoten. Oorspronkelijk was dit kanon bedoeld voor verdediging van de haven. Het wordt elke dag geladen met 1,5 kg buskruit.

Bo Kaap
In Bo Kaap (Boven Kaapstad) wonen Kaapse Moslims die vroeger slaven of verbannen waren. Ze wilden na de afschaffing van de slavernij dicht bij de al bestaande moskeeën wonen. Dit was tegen de heuvel bij Signal Hill. Tot op de dag van vandaag wonen ze hier nog. Je vindt hier nog steeds hun traditionele huizen en moskeeën. Ook is hier het Bo-Kaap museum gevestigd. De Atlas Trading Store is een winkel vol kruiden. Typische Cape Malay (=Maleise) gerechten zijn o.a. Bobotie (gestoofd lamsvlees, chutney en gele rijst), Breyani (rijst met linzen en lamsvlees of kip) en Samoosa (pasteitje gevuld met kip, groente en curry). Door de eeuwen heen zijn de Maleisische cultuur en eetgewoonten helemaal in Zuid-Afrika opgenomen.

South African Museum
Het museum is al in 1825 opgericht en toont de geschiedenis van Zuid-Afrika door middel van diorama's en diverse tentoonstellingen. Het belangrijkste is toch wel de verzameling versteende botten, uitgestorven reptielen en de replica van een walvisskelet. Nog dagelijks worden er objecten aan de immense verzameling toegevoegd. Naast het museum ligt het Planetarium.

Kasteel De Goede Hoop
Toen in 1652 Jan van Riebeeck aan land ging werd een VOC fort van hout en leem gebouwd. Tussen 1666 en 1679 is het vervangen door dit kasteel dat ook door de VOC is gebouwd. Het is het oudste gebouw van Zuid-Afrika. In het kasteel vindt je een militair museum, een collectie kunst en meubels uit de VOC tijd, funderingen van een bakkerij en zwembad (ontdekt tijdens restauratie van het kasteel), restaurant, balzaal, martelkamer en de kerker.

Greenmarket Square
Het Greenmarket Square is een plein dat te vinden is in het centrum van Kaapstad. Hier staan veel historische gebouwen. Het plein is tot nationaal monument verklaard en heeft al sinds de 18e eeuw een marktfunctie en is daardoor de oudste openlucht markt van de stad. Vroeger was het een groenmarkt, tegenwoordig is het een markt met vooral kleding, sieraden en lederwaren. Op zondag na is er elke dag markt.

Groot Constantia
In 1685 kreeg Simon van der Stel, gouverneur van de Kaap, een groot landgoed dat hij Constantie noemde. Nadat hij was overleden is het landgoed verkocht en herverdeeld. De wijngaarden liggen op de zuidoostelijke hellingen van de Tafelberg. De druivensoorten profiteren van de vruchtbare bodem en het milde mediterrane klimaat. Tijdens een bezoek kun je 5 wijnen proeven, een rondleiding krijgen in een van de wijnkelders of een combinatie hiervan. Er zijn 2 restaurants; het Simon's Restaurant en het Jonkershuis (Cape Malay). Het is 7 dagen per week geopend.

The Company Gardens
De oudste tuin van Zuid-Afrika, The Company Gardens, bij Upper Adderly Street in het centrum van Kaapstad, werd aangelegd door Jan van Riebeek in 1652 als een moestuin voor verse groeten voor passerende schepen. Tegenwoordig herbergt het park een verscheidenheid aan inheemse en exotische planten, een vogelhuis en een restaurant. Van een gele perenboom wordt aangenomen dat hij geplant is vlak na Van Riebeek's aankomst.

Stranden in en rond Kaapstad
Clifton Bay: beschut dus warm, in 4 kleine stranden verdeeld.
Camps Bay: wit strand met palmbomen, vaak harde wind, "show" strand, dure huizen, Ferrari's.
Llandudno: beschut breed strand met hoge golven, 1 van de mooiste stranden, mooie zonsondergang, een goed alternatief voor Camps Bay nl. rustiger, meer schaduw en goed surfen.
Bloubergstrand: dit strand is bekend vanwege het kite surfing en paragliding. Vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht op de Tafelberg.

Uw Zuid-Afrika vakantie begint bij de Zuid-Afrika specialist.

Stranden Kaapstad

Informatie over stranden irondom Kaapstad en aan de Westkaap

De parelwitte stranden van Clifton beach (1 tot 4) behoren tot de meest trendy stranden van Kaapstad. Het is een plek om te zien en gezien te worden, om langzaam bruin te bakken en om paragliders door de lucht te zien gaan.
Op de stranden van Clifton gaat het om glitter en glamour en om mooie mensen. De vier kleine stranden worden van elkaar gescheiden door indrukwekkende rotspartijen die de standgangers tegen de harde zuidoostenwind beschermen. Families, modellen, homo's voor elk wat wils. Clifton  behoort tot de tien beste stranden in de wereld. Het staat bekend om de adembenemende zonsondergangen. Pak een picknickmand en nestel je op het nog warme zand en maak je klaar voor een spectaculair en kleurrijk schouwspel.

Bij Clifton zijn geen restaurants of winkels, maar verkopers lopen rond met ijs, drankjes en snacks. Je kan tegen een kleine vergoeding een strandstoel en parasol huren. Elk strand van Clifton trekt een verschillend publiek: op Clifton 1 & 2 tref je voornamelijk modellen, Clifton 3 is traditioneel het strand voor de mannelijke gayscene en op Clifton 4 brengen families met kinderen graag de dag door.
In Clifton gaat het om zien en gezien worden. Je kunt er frisbeeen, paragliders bekijken, walvissen kijken (van september tot januari), volleyballen, surfen, bodyboarden en natuurlijk bruin bakken!

Camps Bay is een van de bekendste stranden van Kaapstad. het ligt iets verder van Kaapstad dan Clifton langs dezelfde kustweg. Camps Bay ligt tussen  de Atlantische Oceaan en de indrukwekkende bergketen Twelve Apostles.
Bij het strand van het mondaine Camps Bay en de met palmbomen omzoomde boulevard vind je tientallen café's, restaurants, bars en clubs. Direct om de hoek vind je tevens luxe appartementen, mooie Bed & Breakfasts en vijf sterren hotels van Camps Bay. Op het strand kan je bedjes en parasollen huren en worden ijs, drankjes en snacks verkocht. Speciaal voor kinderen is er op Camps Bay een zwembad gevuld met zeewater.
Camps Bay heeft voor elk wat wils en is het hele jaar door voor zonaanbidders, volleyballers, modellen, surfers en families de perfecte plek voor een heerlijk dagje aan het strand. 

Het aan zee gelegen, rustige en intieme  Bakoven ligt vlakbij Camps Bay in de richting van Llandudno. Het ligt in  een van de mooiste baaitjes van Kaapstad. Hier voert rust de boventoon.
Vanaf Bakoven heb je een onvergetelijk uitzicht over de Twelve Apostels, Lion's Head en uiteraard de oceaan. Een verblijf in Bakoven is een garantie voor geweldige zonsondergangen.
Nog een stukje verder rijden langs de kustweg brengt je bij  een ander prachtig strand: Llandudno Beach. Dit relaxte strand is populair onder bodyboarders, surfers, zonaanbidders en iedereen die een romantische plek zoekt om de zonsondergang te bekijken. Omdat het net iets verder ligt dan Camps Bay is het strand van Llandudno rustiger dan Clifton of Camps Bay Beach. En je vindt er dus ook gemakkelijker een parkeerplek. Bij Llandudno zijn geen winkels of restaurants, maar verkopers brengen je snacks, drankjes en ijs. Ligstoelen en parasollen kan je op Llandudno tegen een kleine vergoeding huren.  Activiteiten op het strand van Llandudno: Bodyboarden, zonnebaden, romantische zonsondergangen bekijken, picknicken, walvissen kijken (van september tot december), surfen en snorkelen.

Sandy Bay is een prachtig en besloten naakstrand gelegen naast Llandudno. Om dit strand, dat vooral populair is bij de gayscene, te bereiken moet je 20 minuten lopen over een klein kronkelpaadje, maar dan heb je ook wat.Een parelwit strand met een fenomenaal uitzicht over de Atlantische oceaan en de ideale plek om naakt te zonnen.Sandy Bay wordt omsloten door witte duinen en een steile berghelling. Volg de bordjes 'Sandy Bay Beach' vanaf de parkeerplaats bij Llandudno Beach.

Blouberg Strand in Table Bay geeft zonder twijfel het beste uitzicht op Kaapstad en de Tafelberg. Dit plaatje is dan ook honderden keren vastgelegd op verschillende briefkaarten. Blouberg strand staat bekend als DE surfplek van Kaapstad. Vanaf Blouberg heb je ook een fantastisch uitzicht op Robben Island. Op dit eiland werd onder andere Nelson Mandela tijdens de apartheid gevangen gehouden.  Blouberg Beach is niet alleen om het beroemde uitzicht bekend geworden. Op Blouberg kan je dankzij de zuidoostenwind namelijk ook goed kitesurfen, windsurfen en vliegeren. Elk jaar worden er  verschillende grote evenmenten gehouden op Blouberg Strand. Neem je verrekijker mee naar Blouberg om de walvissen te bekijken, die tussen september en december  langs de kust trekken om te paren en baren. Blouberg biedt voor elk wat wils. Voor de sportievelingen, families, de natuurliefhebbers en de zonaanbidders. Activiteiten op Blouberg: kitesurfen, vliegeren, walvissen kijken, zonnen en wandelen.

Muizenberg.Dit strand aan de 'warme' kant van het schiereiland is vooral geliefd onder lokale families, beginnende surfers en uitgebluste surfdudes- en dudettes.  Helaas zijn er vaak files richting dit strand. De tocht wordt echter beloond met een mooi uitzicht op de gekleurde surfhuisjes. Let op dat er geen haaien gealarmeerd zijn alvorens de zee in te gaan!

In Kommetjie vind je long beach, het strand ligt tussen Kommetjie en Noordhoek. Het is een van de mooiste stranden van het kaapse schiereiland.  Kommetjie en Noordhoek zijn leuke plaatsjes en de stranden vooral geschikt voor families, windsurfers en lokale Kommetjie-ers.    Long Beach is niet een strand waar mensen alleen maar  komen om te zonnen. Dit is namelijk het strand waar je ook  kunt paardrijden, of je hond komt uitlaten.
Honden zijn op veel stranden niet toegestaan in de zomer maar wel in Noordhoek.

Hout Bay is een ander geliefd strand: Houtbay Beach biedt de perfecte plek voor een zonnige sundowner, een wandelingetje of even uitwaaien alvorens neer te strijken op een van de terrasjes. Bekend is het terras van Dunes en het visrestaurant Mariners Wharf.  Een mooi strand, lang en wit, waar het water koud, maar de sfeer warm is.  Houtbaai is een daarnaast een leuke plaats, waar elk jaar op Nieuwjaarsdag de traditionele duik wordt gehouden.

Als je pinguins wilt zien kun je het beste naar Boulders Beach rijden. Vanuit Muizenberg rijd je via Kalk Bay naar Simon's Town.  Dit is de op twee-na oudste stad van Zuid-Afrika (na Kaapstad en Stellenbosch), en dat is het stadje nog aan te zien.  Maar nog beroemder zijn de inwoners van de plaatselijke pinguinkolonie van Boulders Beach, die maken dat elke dag vele honderden toeristen dit bijzondere strand betreden.  Bij de pinguinkolonie zelf is het niet de bedoeling dat je uit de kleren gaat en het water induikt. Er is in de nabijheid een strandje waar je kunt zonnen en de zee in kunt.

Uw Zuid-Afrika vakantie begint bij de Zuid-Afrika specialist.

Uitgaan in Kaapstad

Uitgaansplekken in Kaapstad

Een selectie van de beste clubs, bars en live muziek in Kaapstad en omgeving

Kaapstad staat bekend om de prachtige natuur, de bewogen geschiedenis, de relaxte vibe en... Het uitgaansleven. Zelfs de meest fanatieke en 'doorgeKaapte' nachtbrakers ontdekken continu nieuwe en onbekende plekjes in Kaapstad. Kaapstad puilt uit van de top-uitgaansplekken; Het volgende overzicht presenteert 10 van deze topplekken in Kaapstad.

1.Tot op het bot bij Gugulethu's VleesWalhalla Mzoli's Kaapstad
Mzoli's is een populaire hangplek midden in de township Gugulethu. Hier kun je stukken gemarineerd vlees losscheuren met je blote handen. Dat Mzoli's populair is, merk je gelijk. Honderden mensen komen op één dag naar Mzoli's toe om te genieten van het eten en muziek. De DJ zwiept met zijn house-muziek de enorme menigte op totdat iedereen hotsend over straat danst met stukken braaiwors in de hand. 
NY115 | Gugulethu | Cape Town | +27 (0)21 638 1355

2.Feesten met de elite bij St Yves Beach Club, Camps Bay
Het is goed vertoeven bij St Yves. De club trekt met name de fashionista's van Kaapstad aan. De DJ draait  zwoele house-muziek. Neem plaats  op een van de stoelen met een cocktail en geniet van de schoonheden om je heen.  .
(St. Yves Beach Club | The Promenade  Victoria Road | Camps Bay | Cape Town | +27 (0)21 438 7717  

3.Meng je tussen de A-list bij Tiger Tiger, Claremont Kaapstad
Voor een decadent avondje feesten stap binnen bij Tiger Tiger. De club beschikt over knusse zithoeken met kaarslicht. Meng je vervolgens samen met het publiek van Tiger Tiger en ontmoet TV- en sportsterren.
(Tiger Tiger | 103 Main Road | Stadium on Main | Upper Ground Level | Claremont | Cape Town | +27 (0)21 683 2220  

4.Live muziek en dupstep bij Mercury, Kaapstad
Bij Mercury maak je kennis met geluidstechnici van wereldklasse. Daarnaast zorgt internationaal muziektalent voor geweldige muziekrepertoires. Doordeweeks staan When Karma Sleeps en Finlay Ouay op het podium. In het weekend gaan je voetjes van de vloer tijdens de dubstep avonden. 
(Mercury | 65 Buitengraght Street | Cape Town | +27 (0)21 465 2106  

5.Alle magie van het circus bij La Fez, Kaapstad
La Fez steelt letterlijk de show. Een avond bij La Fez eindigt niet zonder spectaculaire danseressen, steltenlopers en heerlijke electro-muziek. Daarbij dost het publiek zich hier helemaal uit voor een spetterende' showavond'.
  (Fez Club | 11 Mechau Street | Cape Town | +27 (0)86 178 7737  

6.Halverwege de week gaat de temperatuur omhoog bij Casa Blanca, Kaapstad
Zien en gezien worden; Daar draait het om bij Casa Blanca in Green Point. Het interieur is elegant en er lopen  prachtige dames rond op naaldhakken en cocktails in de hand. Tot diep in de nacht kun je hier genieten van tech-house en sexy beats.
 (Casa Blanca | 12A-12B Portswood Road | Green Point | Cape Town | +27 (0)84 792 4092  

7.Laat alle remmen los bij Jou Ma Se Comedy Club, Woodstock Kaapstad
Voor een avond dijenkletsen ga je langs bij Jou Ma Se Comedy Club. Hier kun je ongegeneerd lachen om optredens van lokale cabaretiers. Jou Ma Se Comedy Club vind je in een historisch gebouw dat is opgefleurd met vintage meubels en een groot houten podium.
(Jou Ma Se Comedy Club | The Pumphouse | Dock Road | V&A Waterfront | Cape Town | +27 (0)21 418 8880

8.Zonsondergang bij La Mizu Beach Bar, Milnerton Kaapstad
Zuid-Afrika staat bekend om adembenemende zonsondergangen. La Mizu Beach Bar ligt aan het strand en biedt naast de zonsondergang een geweldig uitzicht op de Tafelberg. Het dek van La Mizu straalt luxe en comfort uit. Kortom, La Mizu is een uitstekende plek voor het nuttigen van een versgemaakte cocktail.
(La Mizu Beach Bar | Lagoon Gate Drive | Milnerton | Cape Town | +27 (0)21 528 2000  

9.Heerlijke mannen bij Crew, De Waterkant Kaapstad
Crew heeft kosten noch moeite gespaard bij hun selectie van barmannen. Hier vind je de meest appetijtelijke serveerders van Kaapstad. De club beschikt verder over een ruime dansvloer, veranda's en een exclusief VIP-gedeelte. Ook de muziek van Crew is 'de crème de la crème'.
(Crew | 30 Napier Street | De Waterkant | Cape Town | +27 (0)21 418 0118  

10.Zingende en dansende obers bij Stardust, Rondebosch Kaapstad
Stardust serveert maaltijden met een verrassende twist, namelijk met dansende obers. De rondtollende sterren bestaan zowel uit professionele dansers als studenten. Daarnaast heeft het menu van Stardust een Mediteraans tintje met een subliem chocoladefondue.
(Stardust | 165 Main Road | Rondebosch | Cape Town | +27 (0)21 686 6280 

Bron: Kaapstad Magazine november 2010

Kaapstad tips

Kaapstad

Zuid-Afrika kent 8 World Heritage sites. Dat is niet verbazingwekkend als men kijkt naar de spectaculaire diversiteit in cultuur, natuur en wild life die Zuid-Afrika te bieden heeft.Valleien, bossen, stranden en een berg die reizigers van de hele wereld als een magneet naar zich toe trekt. Kaapstad heeft het allemaal en daar kan de stad trots op zijn. Het mooiste aan een stad die alles heeft is dat er voor ongeveer iedereen wel iets te doen is. Of je nu van luxe houdt, in de natuur wenst rond te banjeren, je historische dorst wilt lessen of de adrenaline door het lijf wilt voelen stromen; De moederstad heeft het voor jou! Omdat Kaapstad het paradijs van de dagtrips is hebben wij een top 10 samengesteld.

1 - Een reis door de ziel van Kaapse jazz
Combineer prachtige  jazz met een bezoek aan een township door een  halve dagtour bij Coffeebeans Routes te boeken. Bezoek onder meer het huis van de talentvolle Zuid-Afrikaanse jazz muzikant Mac Mackenzie. Leer hoe Mac zijn creativiteit en talent tijdens Apartheid in de townships heeft ontwikkeld. Tijdens een optreden van Mac zul je genieten van een typisch Kaaps diner. De rondleiding is inclusief vervoer vanuit Kaapstad (Coffeebeans Routes | +27 (0) 21 424 3572+27 (0) 21 424 3572 +27 (0) 21 424 3572+27 (0) 21 424 3572.

 2 - Abseilen voor extreem avontuur
Ben je meer een waaghals en op zoek naar avontuur? Dan is deze dagtrip je op het lijf geschreven. Samen met gekwalificeerde gidsen ga je een wandeling maken langs de River Gorge waarna je uiteindelijk uitkomt bij een verfrissende natuurlijke bronnen.Van hieruit klim je naar een top van 22 meter hoog, om vanaf die hoogte naar beneden te abseilen (Abseil Africa |

3 - Bijzondere kans om een gospeltour mee te maken in een township
Ervaar hoe de lokale bevolking in de townships hun evangelie beleven. De geest van Ubuntu kan met name worden gevoeld wanneer het gospelkoor hun liederen de lokale kerk uitblazen. In een dagdeel neemt de gids je mee voor een unieke zondagse kerkdienst. Geniet van de swingende Zuid-Afrikaanse evangelische  kerkdiensten! (Camissa | +27 (0) 21 462 6199+27 (0) 21 462 6199 +27 (0) 21 462 6199+27 (0) 21 462 6199 

4 - Spijker je geschiedenis bij met een wandeltocht door de straten van Kaapstad
Footsteps to Freedom laat je met een betaalbare stadstour de geschiedenis van Kaapstad zien. Met een gespecialiseerde gids maak je een wandeling door de kleurrijke straten van Kaapstad. Verken de culturele hotspots van de moederstad in een halve dag en ga 350 jaar terug de tijd in. Je zult onder meer langs Green Market Square en het Castle of Good Hope komen. Met Footsteps to Freedom kun je ook met een particuliere wandeltocht in een kleinere groep uit de voeten (Footsteps to Freedom |.

 5 - Vroeg op staan voor de onvergetelijke Zuid-Afrikaanse safari dicht bij Kaapstad
Zie met eigen ogen de wilde dieren in hun natuurlijke omgeving in een natuurpark dat verrassend dicht bij Kaapstad ligt. Onder leiding van een gids kom je in de buurt van onder andere de neushoorn en de Kaapse buffel. De tour is inclusief een welkomstdrankje, een uitstekende safari en een overnachting in een luxe chalet. Laat je eten maar thuis want het ontbijt, de luxe lunch en het diner zijn allemaal inbegrepen (Aquila Private Game Reserve

6 - Onder water met de grote witte haai in haaien-hotspot Gansbaai
Laat je van je stoere kant zien en kijk de haaien recht in de ogen. Voel de adrenaline stromen! Je vindt de grootste populatie grote witte haaien voor de kust van het schilderachtige Gansbaai. Ga met een boot de oceaan op en duik samen met een ervaren gids de onderwaterkooi in. Kom oog in oog te staan met één van de grootste roofdieren van de oceanen (Shark Lady |  . 

7 - Een rondleiding door de Kaapse wijnlanden voor een dagdeel of gehele dag
Verwen jezelf in een grote wijnproeverij en leer alles wat je over wijnen wilt weten tijdens een rondleiding door een wijnkelder. Rij door de unieke wijngaarden van Paarl, Franschhoek en de Helshoogte Mountain Pass. De vriendelijke gids Rushdie Harper gaat een dagdeel of de hele dag met je mee: De keuze is aan jou!. De wijntour is inclusief lunch, drankjes en een gratis massage in het hotel (WOW Cape Town Tours | .

8 - Snorkelen met zeehonden rond het schiereiland bij Kaap de Goede Hoop
Je verzint het niet maar het kan, snorkelen met zeehonden. De nieuwsgierige zeehonden zijn niet bang voor je en zwemmen zelfs rondjes om je heen. Scuba Shack brengt je naar de locatie waar de honderden Zuid-Afrikaanse zeehonden in het water plonzen (Scuba Shack |

9 - Een grote fietstocht door het township Masiphumele
Het township Masisphumele is gelegen dichtbij Noordhoek op een Kaaps schiereiland. De fietstocht is een interactieve manier om over Xhosa-tradities en het leven in de townships te leren. De gehele dag word je begeleid door een erkende gids. Je gaat zelfs op bezoek bij een traditionele genezer! Als je de tour op een zondag boekt, kun je een levendige en swingende gospelkerkdienst bijwonen.Tijdens de tour krijg je wat te drinken en te eten in een typisch Afrikaans huis. Het vervoer is bij de tour inbegrepen (AWOL Tours ).

10 - Maak de mooiste foto's van één van de mooiste plekken van de Kaap
Menig fotograaf droomt over de Kaap. Plekken als de Tafelberg en de Kirstenbosch  tuinen zijn ideale locaties om je camerarolletje ( of harde schijf) vol te schieten. Ga de hele dag op pad met een professionele fotograaf en zet die unieke foto op je naam! Bij de tour is het drinken inbegrepen. Je wordt opgehaald bij je hotel (Photography Tours .

De 50 leukste uitjes voor kinderen in Kaapstad op een rijtje

Een selectie van de leukste activiteiten voor kinderen in Kaapstad en omgeving

Denk eens terug aan je kindertijd. Toen je je nog zorgen maakte om het kapsel van je Barbie, de zuignappen van je Spiderman of dat ene missende blokje van je duplo-kasteel. Vandaag de dag hebben kinderen hele andere zorgen. De batterij van de Gameboy moet op tijd opgeladen worden, de Playstation laat het soms na de laatstebehaalde score op te slaan en nog veel zorgwekkender is het idee dat klasgenootjes de nieuwste game sneller uitspelen. Het kroost lijkt zich uitermate goed te vermaken met het electronisch vertier, maar aan het eind van de dag....wil een kind buiten spelen en het avontuur opzoeken!

1 - Kenilworth Karting

Racen als een Michael Schumacher op een 300 meter lange indoor kartbaan. De karts zijn standaard voorzien van een 160 cc motor en voor de minderjarige is er de junior kart met 140 cc.  10 Myhof Road | Kenilworth | Kaapstad | +27 (0)21 683 2670+27 (0)21 683 2670

2 - Butterfly World
Bezoek het 1000 m2 groene huis. Tussen de  500 en 800 exotische vlinders uit Zuid-Amerika en Zuidoost-Azië zie je hier rondfladderen. Neem een bezoek aan het prachtige Butterfly World.Tussen Klapmuts en Stellenbosch | +27 (0)21 875 5628+27 (0)21 875 5628

3 - Lets Go Bowling Stadium Bowl
Bowlen is betaalbaar en tijdloos. Jong en oud rent en zweet voor die perfecte strike! Lets Go Bowling is uitermate geschikt voor verjaardagsfeestjes.
Outlets in Bellville, Tygervalley, Claremont en Goodwood | +27 (0)21 914 8217+27 (0)21 914 8217

4 - Cool Runnings
Rodel op een 1,25 kilometer lange rodelbaan en behaal snelheden van maximaal 40 km per uur. Naar beneden zoeven doe je bij Cool Runnings.
Carl Kronje Drive, tegenover Bellville Velodrome | Tygervalley | +27 (0)21 949 4439+27 (0)21 949 4439

5 - The Ice Station at Grand West Casino
IJsbaan The Ice Station is een Olympische ijsbaan waar kinderen met een kinderfeestje of tijdens een educatief programma goed terecht kunnen.  
Grand West Casino | 1 Vanguard Drive | Goodwood | +27 (0)21 535 2260+27 (0)21 535 2260

6 - Two Oceans Aquarium
Het aquarium laat je meer dan 3.000 verschillende zeedieren zien, onder meer; haaien, tropische vissen, schildpadden en pinguïns.  V&A Waterfront | Kaapstad | +27 (0)21 418 3823+27 (0)21 418 3823

7 - The Scratch Patch
Bezoek de edelstenenfabriek in Simonsstad om te zien hoe de steen wordt verwerkt en gepolijst.
Dido Valley Road | Simonsstad | +27 (0)21 786 2020+27 (0)21 786 2020 /  V&A Waterfront | +27 (0)21 419 9429+27 (0)21 419 9429    

8 - Eagle Encounters Raptor Rehabilitation and Education Centre
In het volgelziekenhuis zie je ze allemaal; buizerds, haviken,valken en veel meer. Kinderen leren de vogelwereld kennen in het Rehab for Birds centrum.
Spier Estate | Lynedoch Road | Stellenbosch

9 - MTN Science Centre
Bezoek het interactieve wetenschappelijke centrum om meer te weten te komen over de wetenschap en leer van technologische innovaties.  Entrance 5 | 407 Canal Walk | Century City | Kaapstad | +27 (0)21 529 8100+27 (0)21 529 8100

10 - Boulders Beach
Breng je zomerse dag door samen met duizend pluizige Zuid-Afrikaanse pinguïns. Neem je picknickmand mee voor een picknick op het strand en laat de kinderen een zandkasteel bouwen.  

11 - Noordhoek Farm Village
Noordhoek Farm Village biedt een scala aan gratis activiteiten voor kinderen met onder meer; goochelshows en clowns. Kinderen kunnen hier ook hun gezichten laten schminken.  

12 - Clay Cafe
Kleien en knutselen terwijl je geniet van een schitterend uitzicht.  Main Road | Hout Bay | +27 (0)21 790 3318+27 (0)21 790 3318

13 - Iziko Museum Planetarium
Bekijk de sterren en sterrenbeelden van de Zuid-Afrikaanse hemel vanuit het state-of-the-art koepelvormige museum. Voor de kleintjes van 0-5 jaar zijn er video's waarop beroemdheden een uitleg geven over de verschillende onderwerpen.
25 Queen Victoria Street | Kaapstad |+27 (0)21 481 3900+27 (0)21 481 3900

14 - Kids Junction
Kids Junctions biedt leuke diverse activiteiten voor kinderen. Onder meer een workshop drummen, balspelen, een verhalenverteller en nog veel meer.
17 Willow Road | Newlands | Kaapstad | +27 (0)87 808 7958

15 - Kidz Get Wild
Voor de avontuurlijke kinderen is er de mogelijkheid om te kamperen op de camping. Het programma is gevuld met meer dan 100 activiteiten, onder andere abseilen, rotsklimmen, en het maken van je eigen vlieger. +27 (0)21 712 6715+27 (0)21 712 6715

16 - Atlantic Flying Club
Als jij en je kinderen geïnteresseerd zijn in radiografisch bestuurbare zweefvliegtuigen breng dan een bezoek aan de Atlantic Flying Club. +27 (0)82 464 7444+27 (0)82 464 7444

17 - Company's Gardens
Neem het kroost mee voor een dagje in het park. Picknick in het zonnetje en neem je frisbee mee om met de kinderen te spelen in de Company's Gardens.
Company's Gardens | Kaapstad

18 - Millstone Garden Cafe and Framstall
Vier het verjaardagsfeestje van de kids in een boomhut. Je kunt hier nog veel meer doen, onder andere paardrijden.
Alexandra Road | Oude Molen Eco Village | Pinelands | Kaapstad  | +27 (0)21 447 8226+27 (0)21 447 8226

19 - Cape Town Lion Park
In het hol van de leeuw! Lekker een dagje uit om meer te weten te komen over de witte leeuw, hun jachtmethodes en hun leven als een trotse leeuw.
Vredenheim Wine Farm | Paarl | +27 (0)83 868 4119+27 (0)83 868 4119

20 - Action Pursuit Group's (APG) Home Arena
Gekleed in een camouflagepak ga je de strijd aan met de vijand. Bewapen jezelf met een paintballgeweer en zorg ervoor dat je niet geraakt wordt. Deze activiteit is voor kinderen van 11 jaar en ouder.  Spaanschemat Road | Tokai | +27 (0)21 790 7603+27 (0)21 790 7603

21 - Intaka Island Nature Reserve
Breng een bezoek aan dit eiland en bekijk de prachtige natuur. Kijk je ogen uit naar de 180 inheemse plantsoorten en 125 vogelsoorten.  Intaka Island | Op de hoek van Summer Greens Road en Century Boulevard | Century City | Kaapstad | +27 (0)21 552 6889+27 (0)21 552 6889

22 - Kindermusik with Nats
Oproep aan alle moeders met peuters! Kindermusik biedt een programma dat de kinderhersenen van de allerjongsten stimuleert met muziek en beweging.
Branches in City Centre, Atlantic Seaboard, Southern Suburbs, Southern Peninsula en North Atlantic Suburbs | +27 (0)76 814 7981+27 (0)76 814 7981

23 - Deer Park Café
Trek je terug met een bakje koffie, terwijl de kinderen spelen in de prachtige outdoor speeltuin. Deer Park Cafe is geschikt voor onder andere verjaardagsfeestjes.
2 Deer Park Drive | Vredehoek | Kaapstad | +27 (0)21 447 8226+27 (0)21 447 8226

24 - Sporting Chance
Sporting Chance verzorgt twee uur durende sportsessies. Samen met een uitstekende sportcoach kunnen kinderen outdoor sporten zoals voetbal en cricket beoefenen.
1 Mariendahl Avenue | Newlands | Kaapstad | +27 (0)21 683 7299+27 (0)21 683 7299

25 - Little Cooks Club
Koken voor de kleintjes! Verken samen met je peuter gezonde maaltijden en nieuwe voedingsmiddelen.
Locaties in de noordelijke buitenwijken, Southern Suburbs en Table View | +27 (0)73 227 3404+27 (0)73 227 3404

26 - Bugz Family Play Park
Bugz is het grootste in- en outdoor pretpark in de Westkaap en biedt activiteiten voor twee tot tienjarigen. Het park heeft onder meer zandbakken, springkastelen en een trein.
56 Tarentaal Street | Joostenbergvlakte | Kraaifontein | Kaapstad | +27 (0)21 988 8846+27 (0)21 988 8846

27 - Warrior Toy Museum
Bezoek deze permanente tentoonstelling van speelgoed, poppen, modelauto's en soldaten. Leuk voor kinderen, maar ook voor de verzamelaar.
St Georges Street | Simonsstad | Kaapstad | +27 (0)21 786 1395+27 (0)21 786 1395

28 - Jolly Roger Pirate Boat
Spring aan boord van het enige authentieke piratenschip in Zuid-Afrika. Samen met de kapitein en de gekwalificeerde bemanning kun je de zee op. Schip ahoy!
Quay 5 | V&A Waterfront | +27 (0)21 421 0909+27 (0)21 421 0909

29 - Planet Kids
Quality time doorbrengen met de kinderen in dit eco-vriendelijke overdekte activiteitencentrum. Onder meer geschikt voor verjaardagsfeestjes.
3 Wherry Road | Muizenberg | +27 (0)21 788 3070+27 (0)21 788 3070

30 - Supafun Factory
Zet de kinderen in de auto en rij naar de Supafun Factory. De naam zegt het al super veel fun voor de kinderen. Supafun heeft onder meer een springkussen, trampoline en een klimrek.
Unit 3 | Freedom Square | Op de hoek van Freedom Way en Marinus | Montague Gardens | Milnerton | +27 (0)21 552 4776+27 (0)21 552 4776

31 - Magic Village
Bezoek de speelhal in het Grand Casino West en speel populaire spellen waaronder; simulator spellen, race spellen en schiet spellen. Let op! Er zijn prijzen te winnen.
Vanguard Drive | Goodwood | +27 (0)21 534 0244+27 (0)21 534 0244

32 - Graceland Vanues
Temidden van het Boland gebergte vind je een verborgen paradijs met tal van familie-activiteiten. Hier heb je waterglijbanen, een kinderboerderij en kun je ponyrijden.
Klein Dennegeur Farm | Lustigan Road | Southern Paarl | +27 (0)21 863 4109+27 (0)21 863 4109

33 - The Giraffe House
Samen op pad met de kinderen en de picknickmand onder je arm. Ga naar dit prachtige park waar je wilde dieren en unieke vogelsoorten zal tegenkomen. Rondleiding met begeleiding is beschikbaar.
Op de hoek van de R304 en R101 | Tussen Stellenbosch en Paarl | +27 (0)21 884 4506+27 (0)21 884 4506

34 - World of Birds
Het paradijs voor de kleine natuurliefhebber en fotografen onder ons. Spot meer dan 3.000 vogelsoorten of maak een wandeling door de tropische apen jungle.
Wildlife Sanctuary | Valley Road | Hout Bay | +27 (0)21 790 4839+27 (0)21 790 4839

35 - Cheetah Sanctuary
Kijk je ogen uit! Twintig cheetahs en bijzondere katten bewonder je tref je bij de Spier Wine Estate. Spier Wine Estate | R310 | Stellenbosch | +27 (0)21 809 1100+27 (0)21 809 1100

36 - Downhill Adventuresend
Neem je kinderen mee naar de spannendste voertuigen op drie wielen. Quad rijden op een parcourse en 4x4 cursussen onder deskundige begeleiding.  +27 (0)21 422 0388+27 (0)21 422 0388

37 - Art Jamming
Lekker kliederen met verf! Kinderen kunnen hier knoeien met verf tijdens de kunstlessen en de vakantieprogrammas van Art Jamming.
1 Willowbridge Centre | Tygervalley | Kaapstad | +27 (0)21 914 9224+27 (0)21 914 9224 / Shop 014 | Cape Quarter | Somerset Road | Green Point | +27 (0)21 421 6129+27 (0)21 421 6129        

38 - Aquila Private Game Reserve
Aquila biedt kindvriendelijke safari's en heeft ter plaatse een aantal leuke activiteiten voor de kinderen waaronder; een kinderbad, pony's, mini-quads en knutsel bezigheden.      Touwsrivier | Ceres | +27 (0)21 431 8400+27 (0)21 431 8400

39 - Imhoff's Snake Park
In het reptielenpark Imhoff's krijg je glibberige slangen en hagedissen van heel dichtbij te zien. Vergeet vooral niet langs te gaan bij de dolle Afrikaanse grijze papegaai.
M65 | Kommetjie | +27 (0)21 783 4545+27 (0)21 783 4545

40 - Sleepy Hollow Horse Riding
Sleepy Hollow biedt ponyrijlessen en ritjes voor de kleintjes. Maak een ritje op het strand van Noordhoek en door de weelderige natuur.
Sleepy Hollow Lane | Noordhoek | +27 (0)21 789 2341+27 (0)21 789 2341

41 - Sea Point Swimming Pool
Het Sea Point zwemcomplex bestaat uit een Olympisch zwembad, twee zwembaden en een springplank. Bommetjuuuuuh!
Sea Point Pavillion | Beach Road | Sea Point | Kaapstad | +27 (0)21 434 3341+27 (0)21 434 3341

42 - Cave Golf begin
Ga de uitdaging aan! Cave Golf is een overdekt 18-holes minigolfbaan met een aantal goed ontworpen en pittige banen. Hole-in-one!
V&A Waterfront (naast de Scratch Patch) | +27 (0)21 419 9429+27 (0)21 419 9429

43 - Gary's Surf School
Een dagje naar het strand en surfen, twee vliegen in één klap. Gary's surfschool heeft surflessen voor jong en oud. Trek je wetsuit aan en spring het water in met je surfplank onder de arm.
34 Beach Road | Muizenberg | Kaapstad | +27 (0)21 782 9356+27 (0)21 782 9356

44 - Blue Train  
De Blue Train is een trein die langs de promenade van Mouille Point naar Bantry Bay rijdt. Voor R10 per persoon heb je een leuk dagje uit met de kinderen.
Mouille Point

45 - Bizzy Bodies
Bizzy Bodies is een indoor sportschool met een actief programma heeft voor kinderen van 1-12 jaar oud. Activiteiten omvatten; een opblaasbaar springkussen, een hindernisbaan en een groot klimrek.
23 Bell Crescent | Westlake Business Park | Westlake | Kaapstad | +27 (0)21 702 0505+27 (0)21 702 0505

46 - Lil'drey's
Een plek waar je kind op artistiek niveau kan groeien met verschillende kunstlessen en workshops.
140 Waterkant Street | Green Point | Kaapstad | +27 (0)21 418 4414+27 (0)21 418 4414

47 - Laserquest
Spanning en sensatie bij de lasergames van Laserquest. Een fantastische manier om de jeugdige energie en het kinderlijk enthousiasme in te ontladen!
Stadium on Main | Claremont Main Road | Claremont | +27 (0) 21 683 7296+27 (0) 21 683 7296

48 - Jimmy Junglesend
Jimmy Jungles biedt de ideale locatie voor verjaardagsfeestjes. Een indoor speelruimte voor kinderen van 6 maanden en ouder.
Stadium on Main Road | Main Road | Claremont | +27 (0)21 683 0005+27 (0)21 683 0005  / Shop 905 | Tygervalley Centre | Bill Bezuidenhout Avenue | Bellville | +27 (0)21 914 1705+27 (0)21 914 1705

49 - Cape Town Model Rocketry Club
Koop een bouwpakke, bouw je eigen raket en get ready voor de lancering. Installeer een GPS-systeem en videocamera om jouw raket op de voet te volgen tijdens de vlucht.Niet alleen voor kinderen! +27 (0)82 746 5892+27 (0)82 746 5892      

50 - Ratanga Junction
Met meer dan dertig verschillende attracties voor kinderen, gezinnen en sensatiezoeker is Ratanga de plek voor een overgetelijke dag.
Century City | Kaapstad | +27 (0)21 550 8500+27 (0)21 550 8500

Uw Zuid-Afrika vakantie begint bij de Zuid-Afrika Specialist!

Wandelen in Kaapstad

Met dank aan Kaapstad magazine.

Tijdens een wandelvakantie in Kaapstad beklim je niet alleen de Tafelberg

Als je aan vakantie in Kaapstad denkt, denk je waarschijnlijk niet direct aan een sportieve vakantie. Natuurlijk weet je dat je de Tafelberg kunt beklimmen en dat je in Kaapstad goed kunt surfen, maar veel actiever dan dat had je het jezelf misschien nog niet voorgesteld.

Maar wist je dat de omgeving van Kaapstad zich ook goed leent voor een wandelvakantie? Er zijn in en om de Moederstad namelijk meer wandelroutes dan je denkt, en allemaal even mooi en bijzonder. Een moeilijke klim of een rustige wandeling voor op de zondagmiddag - je kunt hier alle kanten op - letterlijk en figuurlijk. Hieronder een lijstje met 14 bijzondere hiking trails in en om Kaapstad, zowel voor beginners als gevorderde wandelaars.

Wandelroute in Kaapstad voor de echte dare devils

 1.    Suicide Gorge
Hou je van avontuur en ken je geen angst? Dan past deze suicide hike perfect bij jou! Suicide Gorge is gelegen in het natuurpark Hottentots Holland, 90 kilometer ten oosten van Kaapstad. Baan je een weg door het schilderachtige Bolandgebergte en geniet van mooie canyons en watervallen. Perfect voor de zomer, want nat zul je worden! Het bijzondere aan deze wandeling is dat je niet halverwege kunt omkeren om terug te gaan. Via verschillende wandelpaden kom je namelijk ineens terecht bij 3 tot 20 meter hoge kliffen waar je vanaf moet springen om je tocht voort te kunnen zetten. Niet geschikt voor mensen met een zwak hart, maar zeker een geweldige en spannende ervaring.
Waarschuwing: alleen voor ervaren, fitte en onverschrokken wandelaars.
Afstand: 17 kilometer
Duur: 8 uur

Wandeltochten in Kaapstad voor avonturiers

2.    Skeleton Gorge
Deze route begint bij de Botanische Tuinen van Kirstenbosch. De wandeling wordt goed aangegeven door bordjes onderweg. Als eerste beklim je de steile weg naar de kruising van Skeleton Gorge en Contour Path. Hierna volgen de rotsachtige trappen en ladders van Smuts Track, die in de schaduw van het Afromontaine bos liggen. Na Brakfast Rock is de weg vlak en heb je een panoramisch uitzicht op de Hottentots Holland Mountains. Na een stukje omhoog lopen, kom je bij Maclear's Beacon, het hoogste punt van de Tafelberg. Vanaf hier is het ongeveer een uur naar de kabelbaan, voor het geval je die naar beneden wil nemen. Terug lopen kan ook.
Let op: voor deze route is het belangrijk dat je een ervaren en sportieve wandelaar bent. En houd er rekening mee dat je, als je de kabelbaan naar beneden neemt, zorgt dat iemand je daar ophaalt (en je eventueel weer naar je auto bij Kirstenbosch brengt).
Entree voor de tuinen is R50.
Afstand: 4 tot 8 kilometer
Duur: 5 a 6 uur

3.    Platteklip Gorge
Niet de mooiste route om de Tafelberg te beklimmen, maar wel de kortste en zeker een uitdaging. Met name voor je kuiten, bovenbenen en bil, aangezien de route via een serie steile trappen en stenen omhoog gaat. Eenmaal op de top heb je een mooi uitzicht over het centrum van Kaapstad, Lion's Head, Signal Hill en Devil's Peak (en een voldaan gevoel). Let op dat je je goed insmeert voor en tijdens het hiken. Je loopt namelijk zo goed als de hele route in de zon. Zo kom je er: volg Tafelberg Road zo ver mogelijk, totdat je bij een parkeerplaats komt en een bord met Platteklip Gorge ziet. Vanaf hier wordt de route verder aangegeven met bordjes en wijst het zich eigenlijk vanzelf. Voordeel: als je na de heenweg aan je tax zit qua lichaamsbeweging, kun je de kabelbaan naar beneden pakken!
Afstand: ongeveer 3 kilometer 
Duur: 1,5 uur

4.    Beklim die andere bijzondere berg: Devil's Peak
Met een hoogte van 1000 meter is Devil's Peak, op de Tafelberg na (1085 meter), de hoogste berg in Kaapstad. Op de top kun je genieten van een schitterend uitzicht op onder andere de Tafelberg, Lion's Head, de stad en Robbeneiland. Hoe je hier komt? Volg Tafelberg Road en rijd, nadat je de kabelbaan gepasseerd hebt, nog ongeveer drie kilometer verder. Hier is het startpunt en volg je het pad naar boven. Hoewel deze route wordt beschouwd als de eenvoudigste manier om de top te bereiken, moet je wel voorzichtig zijn: de klim kan behoorlijk steil zijn en de wind waait op sommige stukken hard. Interessant: 26 mei 1971 stortte een vliegtuig neer op Devil's Peak, waarbij elf mensen overleden. De crash was door de hele stad te horen. Als je goed kijkt, kun je tijdens het hiken nog steeds de inkepingen hiervan in de bodem zien.
Afstand: 7 kilometer
Duur: 2 tot 4 uur (afhankelijk van hoe fit je bent)

5.    Prachtig natuurgebied bij Crystal Pools - Gordons Bay
Hiken bij Crystal Pools is een echte aanrader. De Steenbras rivier ligt op ongeveer 60 kilometer van Kaapstad (bij Gordons Bay), wordt gescheiden door watervallen en mondt uiteindelijk uit in de Atlantische Oceaan. Vanaf de top van de berg waar de trail begint, heb je hier een prachtig uitzicht op. Om het eerste meertje te bereiken, moet je een klein uurtje over takken en stenen klauteren. Op het pad kom je een paar keer een wat steilere klim tegen en soms moet je van steen naar steen springen om verder te komen, maar dat zijn de enige uitdagingen. Hierna heb je wel wat verkoeling in het koude water verdiend! Let, voordat je van de kliffen en rotsen springt, wel op dat het water diep genoeg is! Een leuke route voor wie op zoek is naar avontuur, plezier en ontspanning tegelijkertijd.
Afstand: 2 tot 4 kilometer
Duur: hier ben je de hele dag zoet!

Wandelingen in Kaapstad voor romantici

6.    Lion's Head beklimmen
Rijd via Kloof Nek Road richting Tafelberg/Camps Bay en sla, eenmaal boven aangekomen, rechtsaf op Signal Hill Road en volg deze weg totdat je bij de parkeerplaats van Lion's Head aankomt. Loop, tegen de klok in, over de Jeep Track omhoog en geniet van de bomen, haviken en het prachtige 360 graden-uitzicht over heel Kaapstad: de Tafelberg, Camps Bay, Devil's Peak, Robben Eiland, de City Bowl en Signal Hill. Een wandeling op Lion's Head met volle maan is ook een echte aanrader en moet zeker deel uitmaken van je vakantie in Kaapstad. Vergeet vooral geen lekkere fles wijn en een picknickmand mee te nemen; romantische sfeer gegarandeerd!
Let op: de hike wordt natuurlijk pas echt romantisch als je hem tijdens zonsopgang- of ondergang doet. Houd er wel rekening mee dat de berg niet verlicht is, dus dat je 's avonds goed moet opletten als je terugloopt. Een lichtje (op je hoofd) is geen overbodige luxe.
En ook: dit is een wandeling waarvoor je niet per se een gevorderde of supersportieve wandelaar hoeft te zijn, maar hij moet ook niet helemaal onderschat worden. Vooral mensen met hoogtevrees kunnen hier af en toe even bibberen.
Afstand: 5 kilometer
Duur: 2 uur (op en neer)

Leuke wandelingen in Kaapstad voor families met kinderen

7.    Silvermine Nature Reserve
Silvermine Nature Reserve ligt op slechts een half uur rijden van Kaapstad en biedt wandelpaden voor iedereen, jong en oud, en makkelijke en moeilijke hiking trails. Vanuit Kaapstad neem je de M3 richting Muizenberg, volg je bij de T-splitsing vlak voor Muizenberg de weg naar rechts en houd je de borden naar de Ou Kaapse Weg aan. Klim naar de top via de diverse routes en breng een bezoekje aan de Elephants' Eye (een grot bedekt met jungleplanten) of geniet simpelweg van het fantastische uitzicht en de prachtige natuur. Na de wandeling kun je jezelf in het meer vlak bij de parkeerplaats opfrissen en de dag afsluiten met een braai.
Let op: voor dit park betaal je R40 entree.
Afstand en duur variëren afhankelijk van de route.

8.    Wandelen rondom Rhodes Memorial 
In het restaurant bij het Rhodes Memorial kun je heerlijk ontbijten en thee drinken, maar doe dit vooral na afloop, voor het geval je te lekker zit en het van hiken niet meer komt! Vanaf de parkeerplaats (neem vanaf de M3 de afslag 'Rhodes Memorial') loop je 20 minuten omhoog, totdat je bij het pad richting Kirstenbosch komt, waar je linksaf slaat. De route is erg mooi: onderweg kom je verschillende inheemse bossen en rivieren tegen en heb je een prachtig uitzicht over de stad en False Bay. Daarnaast is het ook een comfortabele hike. Het grootste gedeelte loop je namelijk in de schaduw. 
Afstand: 8 kilometer
Duur: drie uur. Let op: dit is oneway. Als je dezelfde route niet terug wil lopen, zorg dan dat er een auto klaarstaat in Kirstenbosch.

Hikes in Kaapstad voor beginners

9.    Strandwandeling van Noordhoek naar Kommetjie
Neem de M2 richting Muizenberg en volg aan het einde van de snelweg de M64 naar Noordhoek. Tijdens de wandeling over Noordhoek Beach heb je een mooi uitzicht op de Tafelberg en Hout Bay. Ook kom je onderweg het Kakapo wrak, een in 1900 gezonken boot, tegen en kun je even stoppen bij de populaire surfspot Bokram Beach. De wandeling eindigt in Kommetjie, home town van populaire Zuid-Afrikaanse zanger Jeremy Loops.
Belangrijk: zorg dat er een auto klaarstaat in Kommetjie, tenzij je over het strand terug wil lopen.
Afstand: 5,5 kilometer
Duur: 2 uur

10. City walk in Kaapstad: wandelen in de stad
Één van de eerste dingen die je zou moeten doen tijdens een bezoekje aan Kaapstad, is het centrum verkennen. Dit kun je heel relaxed doen op één van de rode toeristenbussen, maar veel leuker (en uitdagender) is natuurlijk om de stad wandelend te verkennen. Maak het jezelf gemakkelijk en neem een kaart mee. Enkele plekken die de moeite waard zijn om te bezoeken en die niet te ver uit elkaar liggen, zijn: Green Market Square (uitstekende plek om alvast wat souvenirtjes te kopen), Bo Kaap (wijk met de gekleurde huizen waar vroeger veel slaven woonden), Slave Lodge (slavernijmuseum in Kaapstad) en Company's Gardens (grote tuin in het centrum van Kaapstad, waar je nootjes kunt kopen en eekhoorns kunt voeren).

11. Kalk Bay Amphitheatre
Kalk Bay staat bekend als een van de meest schilderachtige dorpjes aan oostkust van het Kaapse Schiereiland. Neem de M3 richting Muizenberg en verlaat de snelweg bij afrit 23. Volg hierna Westlake Drive tot je bij Boyes Drive aankomt. Parkeer hier de auto, want hier start het wandelpad. Onderweg heb je mooi uitzicht over Kalk Bay Reef, waar boten in de haven aanmeren en je surfers kunt zien wachten op die ene goede golf. Ook zie je, op een heldere dag, vanaf hier Zeehonden-eiland, False Bay, de Hottentots Holland Mountains en Cape Hangklip. Aan het einde van dit pad kom je op Jeep Track. Vanaf hier moet je de bordjes 'Amphitheatre via Spes Bona Forest' volgen. Na een uur wandelen kom je in Spes Bona Forest, een inheems bos met onder andere Assegai- en Boekenhoutbomen. Hierna bereik je een vierwegkruising. Sla linksaf naar het amfitheater en nog een keer links naar Echo Valley. Je komt nu terecht in Amazon Forest, ook wel bekend als Kroon se Bos. Vlak voor het startpunt loop je nog voorbij Wandering Willie's Weary Wait.
Afstand: 6 kilometer
Duur: 3 tot 4 uur

Wandelingen in Kaapstad voor de sportieve wandelaars

12. Wandelen op Chapman's Peak
We verklappen vast: Chapman's Peak staat niet voor niets bekend als de mooiste route in Zuid-Afrika. Autoliefhebbers kennen deze weg misschien wel van de commercials die onder andere Audi, Maserati en BMW hier schoten.
Volg vanuit Kaapstad de kustweg (M6) en begin je hike op ongeveer 700 meter voor het bekende uitkijkpunt op Chapman's Peak Drive. Na ongeveer 30 minuten wandelen vanaf de parkeerplaats kom je bij het kruispunt tussen Noordhoek Peak en Chapman's Peak. Sla hier rechtsaf naar Lower Chapman's Peak en ga de hoek om naar Chapman's Peak Proper. Hier steek je over en kan de klim beginnen! Eenmaal boven heb je een prachtig uitzicht op Hout Bay, Noordhoek, Karbonkelberg en het amfitheater.
Tip: Chapman's Peak is ook een leuke route om met zonsondergang te doen.
Afstand: 6 km
Duur: 3 uur

13. Cape Point
Op slechts een uurtje rijden van het centrum van Kaapstad ligt het zuidelijkste puntje van het Kaapse schiereiland, Cape Point. Om hier te komen hoef je slechts de M3 richting Muizenberg te volgen en af te slaan bij de M64 totdat je Rooikrans bereikt hebt. Tijdens de wandeling valt er een hoop te zien: apen, zebra's en springbokken bijvoorbeeld. Ook kunnen visliefhebbers onderweg hun hengel uitgooien en is de kans groot dat er een snoek of yellowtail toehapt.
Afstand: 4 kilometer
Duur: 2 tot 3 uur

14. Pipe Track
Rijd naar de kruising van Kloof Nek Road en Tafelberg Road, vanuit het centrum van Kaapstad is dat niet meer dan 10 minuten rijden. Vanaf de parkeerplaats op Kloof Nek neem je de trap naar het begin van de Pipe Track, die letterlijk voert langs een oude waterleiding. Je kunt zo lang en zo ver wandelen als je wilt, maar let op: het is een one way hike, dus je moet dezelfde weg ook weer terug. Onderweg kun je neerstrijken op een bankje en genieten van het uitzicht op Lion's Head, Camps Bay, Oudekraal en Bakoven. Geen zware wandeling, minstens zo mooi.
Afstand: 6 kilometer
Duur: 4 uur

Door Milou Windhorst

copywright Kaapstad magazine

 

Goedkope restaurants in Kaapstad

Top 10 Goedkope restaurants in en om Kaapstad:  Voor een dubbeltje op de eerste rij, goedkoop uit eten in Kaapstad

Vergeleken met Nederland is uit eten gaan in Kaapstad spotgoedkoop. Een goed gerecht met een biertje zal je gemiddeld rond de R80.00 kosten. Maar we blijven Nederlanders en wij Nederlanders willen voor een dubbeltje op de eerste rij. Ook in Kaapstad. Wij van KaapstadMagazine.nl hebben een top tien gemaakt van restaurants waar je goed kunt eten voor minder dan R50.00.

1. Eastern Food Bazaar
Iedereen die van goed en voordelig eten houdt lijkt dit restaurant in Kaapstad te kennen. Indiers prijzen de kwaliteit van de Eastern Food Bazaar, die bijzonder goedkoop uitstekend Indiaas eten serveert. Jij loopt hier de deur uit met een avondmaal plus een cola in de buik voor maximaal R42.00. En ja, dat is goedkoop! De naam verklapt het al, veel Oosters eten voor weinig; En dat klinkt als muziek in de oren van de gemiddelde Nederlander in Kaapstad. De Easter Food Bazaar biedt variatie en de prijzen liggen tussen de R20.00 en R35.00 voor een avondmaal.

96 Longmarket Street | City Bowl | Kaapstad | +27 (0)21 461 2458+27 (0)21 461 2458           +27 (0)21 461 2458+27 (0)21 461 2458     

2. Rafiki's
Het eten in Rafiki's kent een aardige balans tussen kleine snacks en volledige maaltijden. Het staat bekend om zijn grote pizza's uit de houtoven (probeer de Afghan Surprise of the Mother Clucker), maar ook de chilli poppers en de garnalen zijn heerlijk weg te happen. De goed belegde pizza's variëren tussen de R36.00 en R59.00. Op maandag krijg je de pizza's zelfs voor de halve prijs! Wees slim en kom woensdag langs voor de burger special. Elke woensdag heb je twee hamburgers voor R75.00. Fish & Chips word je voorgeschoteld voor R46.50. Lees meer over Rafiki's.

13 Kloof Nek Road | Tamboerskloof | Kaapstad | +27 (0)21 426 4731+27 (0)21 426 4731               +27 (0)21 426 4731+27 (0)21 426 4731      

3. Narona's
Klein maar fijn; dat is het restaurant aan Buitenkant Street in Gardens. Een uitgebreide menukaart met prijzen waar jij met je low budget helemaal goed zit. Meer dan de helft van de gerechten zijn onder de R50.00. Een goede cheeseburger met bacon en patat eet je hier voor R40.00. Liever een pasta met seafood? Dan mag je R43.00 afrekenen. 

136 Buitenkant Street | Gardens | Kaapstad | +27 (0)21 465 8111+27 (0)21 465 8111           +27 (0)21 465 8111+27 (0)21 465 8111      

4. Obz Cafe
Hoe kan het ook anders dat je in de studentenwijk van Kaapstad voor weinig geld uit eten kunt. Het Obz Cafe is de aangewezen plek voor een goedkope hap. R25.00 - R40.00 meer zul je hier niet besteden voor je avondmaal.

115 Lower Main Road | Observatory | Kaapstad | +27 (0)21 448 5555+27 (0)21 448 5555           +27 (0)21 448 5555+27 (0)21 448 5555     
5. Simply Asia
Thais eten en noodles vallen niet bepaald in de catgeorie Hollandse kost. En dat komt goed uit, want daarom gaan we op vakantie! Simply Asia is een franchiseketen met ongeveer twintig verschillende locaties in de Kaap. De menu's bestaan onder meer uit thaise en vegatarische gerechten. Deze keten bewijst maar weer dat lekker eten niet meteen duur hoeft te zijn; voor een thais gerecht betaal je R49.00, vegatarisch gerecht R47.00 en een noodle gerecht R49.00. Sea Point, Gardens en het V&A Waterfront zijn drie van de locaties waar deze keten gevestigd is.
Lees meer over Simply Asia ketens bij jou in de buurt.

+27 (0)21 447 4387+27 (0)21 447 4387           +27 (0)21 447 4387+27 (0)21 447 4387      

6.
Casa Nostra Italian Restaurant
Klassieke Italiaanse gerechten voor een schappelijke prijs. Pasta's en pizza's schuif je naar binnen voor een prijs rond de R50.00. Zelfgemaakte tagliatelle met een bolognese saus bovenop betaal je R45.00 voor. De grote pizza's van 33 cm staan op de kaart voor een prijs van maximaal R50.00. Buon appetito!

66 Regent Street | Sea Point | Kaapstad | +27 (0)21 443 0187+27 (0)21 443 0187         +27 (0)21 443 0187+27 (0)21 443 0187      

7. A Taste of Asia
A Taste of Asia is gelegen in het hart van de levendige wijk Observatory. Het restaurant serveert voorgerechten vanaf R20.00 en hoofdgerechten vanaf R40.00. Thais, Chinees, Japans en Koreaans eten staat er op de kaart. Neem eens een kijkje in de keuken van dit restaurant. Laat je dikke portemonnee maar thuis.

45 Lower Main Road | Observatory | Kaapstad | +27 (0)21 447 1500+27 (0)21 447 1500              +27 (0)21 447 1500+27 (0)21 447 1500      

8. Harries Pancake House
Pannenkoeken in vele smaken en variaties. Of je nu een fan bent van een zoete, hartige of traditionelere varianten van de pannenkoek; Je zult versteld staan van de pannenkoekvariaties bij Harries Pancake House. Van thaise kip en champignons tot bobotie: By Harry kan het allemaal! Voor een pannenkoek betaal je tussen de R36.00 en R50.00.

Shop 2&3 Fishermand World | 5 Main Road | Hout Bay | +27 (0)21 790 2472+27 (0)21 790 2472                +27 (0)21 790 2472+27 (0)21 790 2472     

9. Aris Souvlaki
Dit Griekse restaurant heeft twee verdiepingen en een balkon met uitzicht op één van de drukke straten in Sea Point. Voor de meeste hoofdgerechten betaal je iets minder dan R50.00, het eten is smakelijk en van goede kwaliteit. Baklava, Griekse spiesjes, shoarma, en meer Griekse specialiteiten kun je bij deze tent verwachten.

83a Regent Road | Sea Point | Kaapstad | +27 (0)21 439 6683+27 (0)21 439 6683              +27 (0)21 439 6683+27 (0)21 439 6683     

10. Saul's Grill
Het werd ooit geopend als een kleine take-away in de eind jaren tachtig. Het is sindsdien uitgegroeid tot een full service restaurant en café. Saul's is uniek omdat het het enige restaurant is aan de Atlantische kust dat 24 uur per dag geopend is. Gegrilde burgers en kip heb je er rond de R50.00. Boerewors met eieren en patat kost R34.00. Er zijn altijd wel aantrekkelijke aanbiedingen die je avondmaal betaalbaar maken.

152 Main Road | Sea Point | Kaapstad | +27 (0)87 151 4601                +27 (0)87 151 4601      

 

bron: Kaapstad Magazine november 2010

Greenmarket Square Kaapstad

Het Greenmarket Square is een plein dat te vinden is in het centrum van Kaapstad. Hier staan veel historische gebouwen. Het plein is tot nationaal monument verklaard en heeft al sinds de 18e eeuw een marktfunctie en is daardoor de oudste openlucht markt van de stad. Vroeger was het een groenmarkt, tegenwoordig is het een markt met vooral kleding, sieraden en lederwaren. Op zondag na is er elke dag markt.

Uw Zuid-Afrika vakantie begint bij de Zuid-Afrika specialist.

Old biscuit mill cape town

Old Biscuit Mill in Cape Town

Waar kun je in Kaapstad in het weekend verse oesters, sushi, kroketten, Franse kazen, glimmende cupcakes en dampende hotdogs kopen?
Bij de Neighbour Goods Market in Woodstock! Beter bekend als de Old Biscuit Mill - genoemd naar het terrein waar de markt op gebouwd is.
Old Biscuit Mill is de plek to be op zaterdag morgen. U kunt hier allerlei lekkere dingen kopen voor het weekeind of voor een picknick.  Er is van alles te koop van handgemaakte kleding tot organisch voedsel, leuke geschenken, kaas, brood wijn enz. Er heerst een heerlijke relaxte atmospheer.
Elke zaterdagochtend kunt u tot ca. 14.00 uur terecht op de Old Biscuit Mill. Woodstock is een wijk die erg in opkomst is in Kaapstad. Het ligt dicht bij de City Bowl.
Het rode gebouw met witte letters beschreven:  Old Biscuit Mill  valt direct op als je onder de poort van het terrein door loopt. Gezellig pratende mensen lopen aan alle kanten voorbij en heerlijke geuren doen je smaakpapillen prikkelen.
Een kraampje met het originele Kaapse Jack Black bier is, zelfs op de vroege morgen, een echte aanrader. Liever een glaasje champagne of wijn? Dat kan ook, bubbels doen het ook goed bij het ontbijt.
Slenter daarna langs tientallen kraampjes met een enorme diversiteit aan lekkernijen: verse Franse en Zwitserse kaas, kreeft en oesters,vers gebakken italiaans brood, groene kokosnoten met een rietje, zoete Belgische wafels, kleurige cupcakes en heerlijke smoothies. Je kunt het zo gek niet bedenken en het is verkrijgbaar....
In het achterste deel van de markt  tref je een aantal lange picknicktafels  aan. Hier zitten mensen gezellig te praten, te drinken en te eten met elkaar. Verder zijn er hooibalen waarop je kunt plaatsnemen.
De bereiding van alle lekkernijen is alleen al een feestje om te zien.

Nederlandse kraam:
Ook bitterballen, poffertjes en kroketten zijn verkrijgbaar bij de  Nederlandse kraam voor wie deze Hollandse lekkernijen mist.
Vanuit vrijwel elk land is een specialiteit aanwezig. Voor de Grieken de souvlaki's, voor de Middellandse zee bewoners een pita met falafel, voor de Fransen salami en pate's, voor de Aziaten  de vele sushi- en noodle-kraampjes.

De markt heeft een hippie achtige sfeer en je komt er mensen van allerlei pluimage tegen. Zuid-Afrika op zijn best: de regenboog natie.

Neighbour Goods Market
Old Biscuit Mill
373 - 375 Albert Rd, Woodstock
Tel: (021) 448 1438(021) 448 1438.
Elke zaterdag van 9:00u - 14:00u

 

bron: Kaapstad magazine november 2010

Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.