Mlilwane Game Reserve

Mlilwane is onderdeel van de drie Big Game Parks in eSwatini (Swaziland): Hlane Royal National Park, Mkhaya Game Reserve en Mlilwane Game Reserve (ook bekend als Mlilwane Wildlife Sanctuary). De parken liggen binnen 1,5 uur rijafstand van elkaar en zijn dus zeer geschikt om in combinatie met elkaar te bezoeken om de diversiteit aan flora en fauna te bewonderen.

Mlilwane Wildlife Sanctuary is gelegen in de prachtige Ezulwini Vallei die ook wel ‘Valley of Heavens’ wordt genoemd. Het gebied is 4560 hectare groot en is verdeeld in een noordelijk en zuidelijk deel. Het grasland in het zuidelijke deel strekt zich uit tot aan de Nyonyane berg met zijn granieten top. Rond de Nyonyane leefden voorheen de bosmannen en zijn ook Koninklijke graven van Swaziland te vinden. Achter deze bergen ligt de beeldschone Mantenga waterval en de prachtige Usushwana vallei.

Mlilwane is de oudste en meest bezochte van de drie wildreservaten en biedt veel verschillende attracties voor haar bezoekers en een verscheidenheid aan accommodaties, allen gelegen in het zuidelijke deel.

Mlilwane biedt een ruime keuze aan activiteiten, u kunt met uw eigen auto door het reservaat rijden op zoek naar wilde dieren of met een safari-auto onder begeleiding van een gids. Maar u kunt ook de prachtige natuur in het reservaat te voet, te paard of per mountainbike verkennen (alles met of zonder gids). Het park biedt verschillende mogelijkheden voor een safari te paard, van een paar uur tot een tweedaagse tocht met overnachting in de bergen.

Een aantal van de dieren die u tijdens deze activiteiten in het reservaat kunt tegen komen zijn: jakhalsen, zebra’s, wildebeesten, krokodillen, wilde katten, kudu’s, struisvogels, verschillende soorten apen, oribi’s, waterbokken, steenbokken en nog vele andere bokken en antilopes.

Qua accommodatie is er voor elk budget wel iets te vinden: kamperen, backpackers, zelf-catering huisjes, de luxe en exclusieve Reilly’s Rock Hilltop Lodge, hutten in het Mlilwane Rest Camp met en-suite badkamer. Het Rest Camp is niet omheind en wordt continu omringd door klein wild zoals impala’s, nyala’s en struisvogels. Voor een unieke slaapplaats kunt u ook kiezen voor één van de Beehive dorpjes. De dorpjes geven het echte Swazi-gevoel met in halve cirkels opgestelde grashutten, kralengordijnen en centrale kampvuren. Er zijn hutten met en sonder en-suite badkamer, de inrichting is sober maar een bijzondere ervaring!

Behalve de vele verschillende dieren, ongelooflijk mooie natuur en de bijzondere overnachtingsplaatsen biedt Mlilwane ook nog verschillende eetgelegenheden, een klein informatiecentrum waar u gratis een kijkje kunt nemen, een zwembad en een speelplek voor kinderen. Tevens kunt u in de nabijgelegen plaatsen Ezulwini en Malkerns de handwerk/kunstwinkeltjes bezoeken.

Toevoegen aan reisplan