Franschhoek Wine Tram dagtour

Algemene informatie

Wilt u op een bijzondere manier genieten van de mooie historische gebouwen en de prachtige wijnboerderijen die Franschhoek rijk is? Kies voor een dagje met de tram! Laat u langs de bezienswaardigheden rijden, geniet zonder zorgen van de uitstekende wijnen en de prachtige Franschhoek Vallei. Met deze dagkaart heeft u de vrijheid om zelf uw dag in te delen, u bepaalt zelf hoeveel tijd u bij de verschillende stops langs de route wilt doorbrengen.

Let op: U kunt deze excursie uitsluitend boeken in combinatie met een meerdaags reisarrangement uit ons programma.

Specificaties

7299
v.a.€ 17
Hele dag
Dagelijks
Niet inbegrepen
Niet inbegrepen
West-Kaap
Franschhoek Wine Tram Ticket Office, hoek van Main Road en Cabriere Street
Franschhoek Wine Tram Ticket Office, hoek van Main Road en Cabriere Street
Alle leeftijden (kinderen jonger dan 2 jaar mogen gratis mee)
  • Dagkaart Franschhoek Wine Tram
  • Iedere dagkaart voor volwassene voor de tram is inclusief twee wijn proeverijen bij wijnboerderijen op de betreffende route
  • Vluchten en evt. visum
  • Reis- en annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en fooien
  • Niet genoemde maaltijden en drankjes
  • Wijnproeverijen bij overige wijnboerderijen
Dagprogramma
Dagprogramma -

Een originele manier om de wijnlanden van Franschhoek en de historische gebouwen te bezichtigen is door gebruik te maken van de Franschhoek Wine Tram. U kunt een reservering maken voor één van de vier routes en bij iedere wijnboerderij van de route uitstappen om deze te bezoeken. Iedere 60 minuten stopt er bij een wijnboerderij op de betreffende route een tram die u kunt nemen naar de volgende wijnboerderij. U heeft dus de vrijheid om zelf te bepalen hoe lang u bij de verschillende stops wilt doorbrengen. U kunt u tegoed doen aan de heerlijke Zuid-Afrikaanse wijnen zonder het risico om aangehouden te worden voor rijden onder invloed. Het deel van de route dat wordt afgelegd per tram gaat over een spoorlijn die in 1904 is aangelegd om handelswaar makkelijker te kunnen vervoeren dan met de traditionele ossewagen.

De tour begint bij de ticket office op de hoek van Main Road en Cabriere Street in het oude centrum van Franschhoek, daar waar de beeldschone historische gebouwen te vinden zijn, mooie tuinen vol rozen en lavendel en knusse eetgelegenheden en winkeltjes. Wie meer wil weten over de geschiedenis van Franschhoek kan een kijkje nemen in het Huguenot Museum waar u alles te weten komt over de Protestantse Franse vluchtelingen die hier een nieuw bestaan opbouwden. Andere stops zijn bij wijnboerderijen met wijnen van hoge kwaliteit waar u naar hartelust wijn kunt proeven, de wijnkelders bekijken of heerlijk eten in de bijbehorende restaurants.

Er zijn zes verschillende routes: de blauwe route, rode route, gele route, groene route, oranje route en paarse route waaruit u kunt kiezen. Iedere route vertrekt vanaf hetzelfde vertrekpunt bij het ticket bureau in Franschhoek.

 

Tarieven

Tarieven


R
p.o.a. = Prijs op aanvraag
Foto's