Hop on Hop off bus Kaapstad

Algemene informatie

U kunt Kaapstad op vele manieren ontdekken. Om er zeker van te zijn dat u alles ziet, kunt u gebruik maken van de Hop on Hop off sightseeing Kaapstad toer. De rode dubbeldekkerbussen rijden u rond zodat u zich niet aan het stadsverkeer hoeft te wagen en onderweg lekker om u heen kunt kijken. Er zijn vier verschillende routes waar u gebruik van kunt maken: de rode, blauwe, paarse en gele ‘loop’. Het grootste voordeel van de Hop on Hop off bus is dat u zelf kunt bepalen waar en hoe lang u ergens wilt stoppen. Bij alle bezienswaardigheden en langs de route zijn bushaltes waar u kunt in- en uitstappen. U krijgt een oortelefoontje in uw eigen taal, zodat u ook de uitleg kunt volgen. Kaartjes kunnen van tevoren worden geboekt door ons indien u ook uw reis via ons heeft gereserveerd. 

Let op: U kunt deze excursie uitsluitend boeken in combinatie met een meerdaags reisarrangement uit ons programma.

Let wel: de Tafelberg kabelbaan is van 25 juli t/m 28 augustus 2022 gesloten voor het jaarlijkse onderhoud.

Specificaties

7308
v.a.€ 15
Hele dag
Dagelijks
Niet inbegrepen
Niet inbegrepen
West-Kaap
Kaapstad
Kaapstad
Alle leeftijden
 • Ticket voor de Hop on Hop off bus
  • Persoonlijke uitgaven en fooien
  • Transfer naar startpunt van de Hop on Hop off bus
  • Entreegelden bezienswaardigheden
  • Maaltijden en drankjes
  Dagprogramma
  Dagprogramma -

  De rode stadstoer

  Tijdens de Rode Stadstoer stopt u bij onderstaande 12 bezienswaardigheden. De bus komt elke 15 minuten voorbij en de gehele reistijd van deze route neemt ongeveer 90 minuten in beslag. Via koptelefoons kunt u informatie krijgen over de bezienswaardigheden onderweg, u kunt kiezen voor informatie in het Nederlands. Een groot voordeel is dat u zelf kunt bepalen waar u wenst uit te stappen en hoelang u op elke bestemming wenst te verblijven! De route stopt onder andere bij de kabelbaan naar de top van de Tafelberg (entreeticket exclusief).

  Two Oceans Aquarium: Hier treft u vele dieren uit twee verschillende oceanen aan. Het is een zeer populaire attractie in Kaapstad en valt goed in de smaak bij kinderen.
  The Clock Tower: Een historisch herkenningspunt bij het V&A (Victoria en Alfred) Waterfront, gelegen in de haven van Kaapstad. Hier vindt u ook veel leuke restaurants aan het water en winkels.
  Cape Town International Convention Centre (CTICC): Belangrijk business centrum in Kaapstad waar veel evenementen en beurzen worden gehouden.
  Long Street – Cape Town Tourism: Hier kunt u terecht voor alle toeristische informatie over Kaapstad.
  Jewel Africa in Bo-Kaap: Afrika’s grootste juwelen showroom en outlet. Mocht u wel houden van een beetje ‘blingbling’ breng dan een bezoek aan dit museum.
  Table Mountain cableway: De wereldberoemde Tafelberg – het icoon van de West Kaap!
  Camps Bay: Camps Bay is een plek die u gezien moet hebben. Het is een prachtige omgeving met veel gezellige bars en winkels en een prachtig strand. 
  President Hotel: 
  Breng een bezoek aan dit luxueuze hotel, het perfecte “resort in the city” waar u kunt genieten van een welverdiende break.
  Sea Point:  U wordt afgezet bij de kosmopolitische sfeer van Sea Point. Deze levendige wijk in Kaapstad is gelegen net buiten het centrum. Hier vindt u vele bars, restaurants, winkels en een fijne wandelpromenade langs de kust.
  Winchester Mansions: U wordt behandeld als een vriend en kan kennis maken met heerlijke wijnen op de knusse terrassen. 
  Green Point: 
  Breng een bezoek aan het Green Point Lighthouse (vuurtoren) of wandel langs de promenade waar u schitterend uitzicht heeft over Table Bay

  U kunt eveneens gebruik maken van de gratis wandeltocht met gids door het oude stadscentrum van Kaapstad. Gidsen kunt u vinden bij het kantoor van City Sightseeing in Long Street (busstop nummer 5). U herkent de gidsen aan de rode kleding en rode paraplu’s, de voertaal voor deze excursie is Engels. De gratis wandeltochten vertrekken dagelijks om 10:30, 12:00, 13:30, 15:00 en 16:00 uur. Naast deze 90 minuten durende historische wandeltocht door het oude stadscentrum, is er ook een gratis wandeling door de kleurrijke wijk Bo-Kaap (vertrekt eveneens vanaf 81 Long Street, tijden: 10:30, 13:30 en 16:00 uur). Voor deelname aan deze tochten hoeft u niet te reserveren. U betaalt de gids aan het einde van de wandeling een fooi, geen verdere kosten.

  De blauwe mini Peninsula toer

  Tijdens de Blauwe Mini Penninsula Toer stopt u bij onderstaande 12 bezienswaardigheden. De bus komt elke 20 minuten voorbij een stop, zodat u weer kunt instappen om verder te gaan. Een deel van deze route overlapt met de rode tour.

  V&A Waterfront – Two Oceans Aquarium: Hier treft u vele dieren uit twee verschillende oceanen aan. Het is een zeer populaire attractie in Kaapstad.
  Foreshore: Gelegen tussen het historische stadscentrum en het moderne V&A Waterfront. Breng vanuit hier bijvoorbeeld een bezoek aan de CTICC.
  Long Street – 
  Cape Town Tourism: Hier kunt u terecht voor alle toeristische informatie over Kaapstad.
  Mount Nelson Hotel: Vlakbij de Tafelberg ligt dit prachtige hotel, wat ook bezocht wordt door vele bekende sterren. 
  Kirstenbosch Gardens:
   Bezoek de botanische tuinen en geniet van de prachtige natuur. Een heerlijke plek voor een wandeling tussen inheemse Zuid-Afrikaanse bomen, bloemen en planten.
  Constantia Nek: 
  Het begin van de Zuid-Afrikaanse wijnroute! Hier kunt u indien gewenst overstappen op de paarse wijntoer.
  World of Birds:
   Tijdens deze stop kunt u genieten van meer dan 400 verschillende vogelsoorten, een leuke stop voor kinderen en vogelliefhebbers.
  Imizamo Yethu Township: Maak kennis met de manier waarop de mensen hier leven en ervaar de Afrikaanse cultuur.
  Mariner’s Wharf: Een authentiek en charmant vissersdorpje in Hout Bay.
  Camps Bay: Camps Bay is een plek die u gezien moet hebben. Het is een prachtige omgeving met veel gezellige bars en winkels en een prachtig strand. 
  President Hotel:
   Hier geldt de uitspraak “fit for a king”. U kunt kennis maken met één van de meest luxueuze hotels van Kaapstad. 
  St. John’s Road: 
  U wordt afgezet bij de kosmopolitische sfeer van Sea Point. Deze levendige wijk in Kaapstad is gelegen net buiten het centrum. Hier vindt u vele bars, restaurants, winkels en een fijne wandelpromenade langs de kust.
  Winchester Mansions: U wordt behandeld als een vriend en kan kennis maken met heerlijke wijnen op de knusse terrassen. 
  Green Point: 
  Breng een bezoek aan het Green Point Lighthouse (vuurtoren)of wandel langs de promenade waar u schitterend uitzicht heeft over Table Bay.

  Paarse wijntoer

  Deze bussen komen ook elke 20 minuten voorbij een halte en brengen u naar verschillende wijnboerderijen waar u wijnproeverijen kunt doen.

  Constantia Nek: De start van uw wijntoer! U bezoekt drie verschillende wijnboerderijen. 
  Groot Constantia: 
  De oudste wijnboerderij in het gebied welke vele prijswinnende wijnen maakt.
  Eagles’ Nest: Niet ver van Groot Constantia ligt deze schitterende wijnboerderij in Constantia Valley.
  Beau Constantia: Gelegen aan Constantia Main Road met een prachtig uitzichten over Table Mountain en de oceaan.

  De gele Downtown City toer

  Deze bussen rijden elke 15 minuten door het centrum en er zijn 7 haltes waar u kunt in- en uitstappen:

  Long street: een bruisende stad in het centrum met restaurants, bars en winkels. Hier vindt u ook een kantoor van de Hop on Hop off bus. St. George Cathedral in Queen Victoria Street. Bij het SA Museum, het Jewish Museum en District Six Museum. Laatst genoemde is erg interessant voor wie meer wil weten over het leven in de tijd van apartheid voor de niet-blanken. Ook stopt de bus bij het Castle of Good Hoop, het kasteel dat door Jan van Riebeeck en zijn mannen werd gebouwd in de 17e eeuw. Ook indien u de musea niet wilt bezoeken, is het leuk om ene rondje met de bus via deze route te rijden om de oude gebouwen in de binnenstad te zien.

  Meerdaagse tickets
  Er zijn ook tickets verkrijgbaar die geldig zijn voor twee dagen(premium tickets), of zelfs voor drie dagen (deluxe tickets). Met deze tickets kunt u meerdere dagen gebruik maken van bovengenoemde routes, zo heeft u meer tijd om onderweg iets te bezichtigen.

  Klik hier voor het schema met de vertrektijden van de bussen en eventuele data waarop de bussen niet rijden.

  Let op: de kabelbaan naar de top van de Tafelberg zal tussen 8 juli en 18 augustus gesloten zijn vanwege jaarlijkse onderhoudswerkzaamheden).

  Tarieven

  Tarieven


  R
  p.o.a. = Prijs op aanvraag
  Foto's