SANParks Skukuza Rest Camp

Description accommodation :

SAN Parks Kamperen Skukuza Rest Camp – Kruger National Park

Het Krugerpark is wereldberoemd. Met een oppervlakte van bijna 20.000 km2 is het het grootste wildpark van Zuid-Afrika. Het ligt voor het grootste gedeelte in Limpopo, de noordelijkste regio van Zuid-Afrika. Een park waar de schatten van Zuid-Afrika in de vorm van archeologische vondsten, Bushmen rotsschilderingen en dieren en planten u elke dag blijven verbazen. Dit prachtige South African Nationaal Park waar u 336 verschillende bomen aantreft, is een thuis voor een groot aantal dieren. U vindt hier 49 vissoorten, 34 amfibieën, 114 soorten reptielen, 507 soorten vogels en 147 verschillende zoogdieren waaronder de wereld beroemde Big 5! Het Skukuza Rest Camp is gelegen op de zuidelijke oevers van de Sabie rivier. Het kamp is het grootste Kruger National restcamp en tevens ook het administratieve hoofdkwartier. Het camp heeft een mooie begroeiing langs de oevers van de rivier. En u kunt hier tal van activiteiten ondernemen. In het camp zelf treft u dieren en prachtige planten aan voor als u er niet echt ver op uit wil. Ga hier op zoek naar de fruit-vleermuis, de dik staartige Bush Baby, het wild zwijn en de paars gekroonde Lourie. En als u ze niet ziet zult u ze ’s nachts zeker horen; de gevlekte hyena. Camping Skukuza Rest Camp Er zijn 80 tent of caravan plaatsen beschikbaar, allen voorzien van elektra. Per kampeerplek worden maximaal 6 personen toegestaan Er zijn gezamenlijke was/douche en toilet voorzieningen evenals een gezamenlijke keuken. Er is 24 uur warm watervoorziening, elektrische kookplaten en afwas faciliteiten. Activiteiten , Bush wandelingen met een gids, u gaat er een paar uur op uit met een getrainde en bewapende ranger, de groep zal niet groter zijn dan 8 personen. Zij zullen de sporen lezen van Olifanten, neushoorn en leeuw en u vertellen over de fascinerende natuur van Zuid-Afrika. Denkt u aan comfortabele schoenen, gemakkelijke kleding en vergeet uw camera en verrekijker niet! Wandelingen zijn niet toegestaan voor kinderen onder de 13 jaar. Deze activiteit dient u van te voren te boeken , Gamedrives, keuze uit zonsondergang, nacht en ochtend game drives. Voor deze gamedrives geld dat het zinvol is om deze op voorhand te boeken om teleurstelling ter plaatse te voorkomen. Op verzoek (minimaal 2 maanden van te voren en bij beschikbaarheid) kunt u een “Day drive” boeken. U huurt dan auto en chauffeur en kunt dan die plekken van het park bezoeken waar geen toeristen komen. Bush Breakfast of Bush braai inclusief de gamedrive ( rit van max. 1 uur) naar de plaats van de Bushmaaltijd.

Maaltijden op een prachtige plaats bij een open vuur midden in de natuur zijn een geweldige ervaring (Maaltijd is tussen de 90 min en de 2 uur). Vraag naar beschikbaarheid tijdens uw boeking, 9 holes golfcourse, De course is een Par 72, en is 5950m voor mannen en 5059m voor dames. De golfcourse is niet omheind en het is dan ook niet ondenkbaar dat u hier, nijlpaard, impala, bavianen en wildzwijn tegenkomt. Eeen prachtige baan met uitdaging en avontuur. The Skukuza Golf Course heeft geen bunkers. Stevenson Hamilton Memorial bibliotheek Metsi-Metsi Wilderness trail, op voorhand te boeken wandeling met overnachting in een niet omheind camp In het seizoen is er een programma voor kinderen Lake panic Bird hide, vogelspot plek ± 7 km van het camp Traditionele dans avond met diner kan op voorhand geboekt worden Elke avond wildlife films met uitzondering van de zondag avond. FaciliteitenReceptie met informatie, WiFi internet ontvangst, Publieke telefoon en brievenbus, Bank, Auto verhuur, Restaurant 2, Deli met internet cafe, Winkeltje, FNB bank faciliteiten, Wasmachine, Benzine station, Gezamenlijke was/douche en kook gelegenheid, Kook en eetgerei te huur bij de receptie, Garage met werkplaats, Basis Eerste Hulp assistentie, Auditorium en conferentie faciliteiten, Picknick plaats voor dagjes bezoekers met eigen zwembad, 2 Zwembaden voor mensen die verblijven in het kamp, Auto wasplaats, Mobiel telefoon bereik.

Klanten over SANParks Skukuza Rest Camp

Ligging
Hygiene
Faciliteiten
Gastvrijheid
Prijs-kwaliteit

Wij logeerden in een huisje met afgeschermde buiten keuken. Genoeg ruimte voor drie personen en parkeerplaats voor onze auto. Basic dingen waren aanwezig in de keuken, de schoonmaak ploeg was echter onze handdoeken vergeten en keukendoeken zijn blijkbaar overal in de kampen iets wat niet echt gangbaar is. Gegeten in het restaurant aan de rivier met uiterst vriendelijke bediening en lekker eten,vooral het ontbijt is een aanrader.

Ligging
Hygiene
Faciliteiten
Gastvrijheid
Prijs-kwaliteit

Ondanks de grootte toch redelijk overzichtelijk restcamp met keuze uit diverse restaurants. Er loopt een mooi wandelpad langs de rivier, met een aantal zitplekken, maar helaas was het grootste deel daarvan afgesloten wegens onderhoud van de gammele afrastering. En dergelijke reparaties duren meestal heel lang. Het onderhoud aan bankjes etc. is sowieso wel problematisch, maar dat geldt voor veel meer restcamps. Skukuza is zeker een prima uitgangspunt voor mooie game drives en een bezoek aan de Lake Panic schuilhut is ook aan te bevelen.

Ligging
Hygiene
Faciliteiten
Gastvrijheid
Prijs-kwaliteit

Mooie plek. Erg behulpzaam met de extra game drives die we wilden doen. We waren daar in de winter en er waren genoeg plekken beschikbaar om te staan. Ook leuk om zo tussen de Zuid-Afrikanen te staan met onze camper.

Ligging
Hygiene
Faciliteiten
Gastvrijheid
Prijs-kwaliteit

Eerste reaktie: Druk, heel druk.
We mochten een plek uitzoeken , maar eigenlijk was die er niet aangezien een hoop mensen 2 plekken in beslag namen omdat ze hun auto nog kwijt moesten. We stonden dus eigenlijk een beetje ergens aan de zijkant, wat niet echt een plek was.
We hebben in het restaurant gebruik gemaakt van de a la carte en dit was prima eten, maar wel een van de duurdere restaurants die wij onze vakantie gehad hebben.
Er is een grote zeer goed gevulde supermarkt op de camping.

Wat vind je van deze accommodatie?

Laat het ons weten!