Kasane

Kasane is een klein stadje in het uiterste noord-oosten van Botswana, het ligt nabij de grens met Zambia, Zimbabwe en Namibië (Caprivi Strip). Het is een populaire uitvalsbasis voor bezoekers aan het Chobe National Park wat zeer dichtbij ligt als ook voor reizigers die verder trekken richting de Victoria Falls en de Okavango Delta. Er zijn banken, supermarkten, souvenirwinkeltjes, campings en lodges.

Kasane is gelegen aan de Chobe rivier, een prachtige brede rivier waar veel bootsafari’s worden gehouden die absoluut de moeite waard zijn. Wanneer u dit in de vroege ochtend of laat in de middag doet, dan krijgt u bovendien een mooie zonsopkomst of zonsondergang te zien. Tijdens de bootsafari kunt u onder andere olifanten, nijlpaarden, krokodillen, buffels en verschillende antilopes zien.

Wanneer u 10 km oostwaards rijdt dan komt u bij het kleine dorp Kazungula, hier komen de Chobe en de Zambezi rivier samen en kunt u met een pond de oversteek maken naar Zambia.

Voor wie Kasane niet alleen gebruikt als overnachtingsplaats, maar hier ook een dag of een paar dagen doorbrengt, zijn hier een aantal ideeën voor kleine uitstapjes. Neem een kijkje bij de Baobab die achter het politiebureau staat, een deel van de boom is hol en men zegt dat hij vroeger zelfs gebruikt is als ‘politiecel’. Bezoek in Kazungula het Snake Park met 17 verschillende soorten slangen waaronder de dodelijke Black Mamba en Boomslang of ga naar de Crocodile Farm waar u krokodillen van dichtbij kunt zien en meer te weten komt over deze gevaarlijke rivierbewoners.

Er zijn een aantal lokale touroperators en lodges die onder andere dagexcursies naar de Victoria Watervallen en safari’s in het Chobe National Park aanbieden alsook de boottrips.

Ter ontspanning tijdens uw rondreis door Afrika brengt u een bezoek aan Kasane Hotsprings, een natuurlijke spa van warm zoutrijk water die onder de lokale bevolking bekend staat om zijn geneeskrachtige werking. Een prachtige plek voor een picknick en om bijzondere vogels te spotten is Kasane Rapids net buiten het dorp.

Toevoegen aan reisplan