Internet – Telefoon – GPS

Internet

In Zuid-Afrika zijn overal internet cafe’s, met name in de grote steden, of WIFI spots (bijvoorbeeld bij winkels of restaurants).
Veel accommodaties bieden ook gebruik van internet aan, niet altijd kosteloos en eveneens niet altijd wireless. Vraag bij de receptie naar de mogelijkheden.

Ook zijn er vele plaatsen, b.v. in de wildparken, waar u geen ontvangst heeft. Dit geldt ook voor uw mobiele telefoon. Op deze plaatsen is dan vaak een sateliet verbinding bij de accommodatie.

Indien u uw eigen laptop meeneemt kunt u bij Vodacom of MTN een dongle kopen met simkaart voor uw laptop en deze opladen met beltegoed / databundles. Een dongle is een kleine router, iets groter dan een USB stick. Hierop zit software voor uw laptop en voor draadloos internet. Tegenwoordig gebruiken veel mensen echter hun mobiele telefoon als Wi-Fi hotspot voor een laptop. Let wel de snelheid van het internet in Zuid-Afrika is op de meeste plekken aanzienlijk langzamer dan in Nederland.

Navigatie

U kunt via ons in combinatie met uw auto- of camperhuur een GPS en/of satelliet telefoon huren tegen aantrekkelijke tarieven.

Bij onze autoverhuurder kost een NAVIGATION SATELLITE SYSTEM: ca. R 100,-   per dag. (waarborg: ca R 1000).

Indien u al in het bezit bent van een GPS, kunt u ook kaarten van Zuid-Afrika bestellen via de site van uw GPS leverancier. Vooral bij de langere reizen loont dit de moeite. Extra kaarten voor Zuidelijk Afrika zijn bij Tom Tom bijvoorbeeld ca. € 100,-

Liever een GPS in Nederland huren zodat u voor vertrek al even kunt oefenen en uw route nauwkeurig uitstippelen? Kijk dan eens op de website van Navigatie te Huur. Wanneer u een navigatiesysteem via deze website wilt boeken, geef dan bij uw boeking aan dat u via de Zuid-Afrika Specialist bij hen terecht bent gekomen. U betaalt slechts € 15 per week voor het huren van een GPS met de meest recente kaarten die er beschikbaar zijn (twee weken: € 25 , drie weken: € 35)

Er zijn ook bedrijven in Zuid-Afrika die een GPS voor programmeren met uw routeschema.
Dit is niet goedkoop en onze ervaring hiermee was niet positief, derhalve hebben wij er niet voor gekozen deze service aan te bieden.

Een zeer goede GPS en GPS kaarten leverancier voor Afrika isTracks. Of dit voor u aantrekkelijk is vindt u op de website Tracks of Africa

Garmin GPSMAP62 inclusief Tracks4Africa software

De Garmin GPSMAP62 is een klein navigatie systeem wanneer u ‘off the beaten tracks’ gaat in Zuidelijk Afrika. Het is een zeer veelzijdige GPS met cartografie weergave. Hij is voorzien van de uiterst gevoelige SiRF GPS ontvanger waardoor ontvangst nagenoeg te allen tijde mogelijk is.  De prijs: € 5,- per dag (Borg € 150,-) U kunt deze zelf bestellen of wij kunnen dit voor u doen.

Tracks4Africa Overland Navigator

Wij willen graag de Tracks4Africa Overland Navigator app (cq reisplanner) aan u introduceren om uw camperreis zo efficient mogelijk te maken!

De app is geschikt voor een Ipad/Iphone (de Ipad moet echter wel beschikken over een GPS module) en omvat de dekking voor Zuid- en Oost Afrika. De app is wat we een offline app noemen, wat betekent dat als deze eenmaal is geïnstalleerd op uw apparaat, u geen internetverbinding nodig heeft om de app of haar kaarten met inhoud te gebruiken. Internet tijdens uw reis is dus niet noodzakelijk!

Reisplanning is handig als u wilt uitvinden hoe lang het zal duren om van plaats A naar plaats B te rijden, als u uw dagtochten zou willen pre-plannen of extra informatie wilt verkrijgen over bepaalde accommodaties.

De Tracks4Africa GPS-kaarten zijn de afgelopen 10 jaar al door vele reizigers in Afrika gebruikt. De GPS-kaarten zijn samengesteld door echte reizigers en bevat alleen gecontroleerde wegen en benoemenswaardige bezienswaardigheden. De kaarten geven antwoord op de belangrijkste vragen van elke reiziger, waaronder: waar gaan we slapen, waar vinden we brandstof, waar gaan we eten of dingen kopen, wat kunnen we zien of doen hier, waar gaan we in geval van nood naar toe en waar moeten we ons bewust van zijn.

De app geeft u uitgebreide informatie over o.a wegen, bezienswaardigheden, accommodaties, camings, tank stations, auto services, restaurants, winkelens, banken, valuta, grenscontroles etc. Veel bezienswaardigheden beschikken over extra, aanvullende informatie zoals contactgegevens en beschrijvingen.

Tevens heeft de Tracks4Africa reisplanner de grootste camping database voor Afrika, waarvan de meeste campings een beschrijving, tarieven, contactgegevens en welke voorzieningen ze bieden, wordt gegeven. Een flink aantal zijn ook voorzien van foto’s, die door reizigers werden aangeleverd. Onderweg heeft u de mogelijkheid om accommodaties te zoeken en afstanden te berekenen tussen de verschillende locaties. De app toont u vervolgens een landkaart met de route en gesproken instructies zoals u ook gewend bent van de GPS.

De app kunt u aanschaffen in Itunes onder Tracks4Afrika Overland Navigator. De huidige prijs is ca. USD99 (prijzen kunnen variëren in verschillende landen) en het is een eenmalige aanschaf. Eenmaal geïnstalleerd kunt u de app ten alle tijden gebruiken.

Neem contact met ons op voor meer informatie wat betreft deze App.

Let op: In Zuid-Afrika is het gebruikelijk om eerst het huisnummer te noemen en daarna de straatnaam. een enkele keer is er geen straatnaam. Soms worden plaatsnamen in plaats van in het Engels in het Afrikaans of Xhosa aangeduid, dit kan tot verwarring leiden. Wanneer u accommodaties via ons boekt dan krijgt u routebeschrijvingen zoals ze door de accommodaties zelf verstrekt zijn, dit kan u helpen mocht de GPS problemen geven.

Telefoneren

In Zuid-Afrika heeft bijna iedereen een mobiele telefoon en overal wordt om uw mobiele telefoonnummer gevraagd. Soms moet u bij de ingang van het terrein waarop uw lodge ligt, bellen met de receptie,  waarna zij het toegangshek voor u openen. Wel zo handig om dan een mobiele telefoon tot uw beschikking te hebben. Maar ook als u onverwacht pech krijgt en/of hulp nodig heeft.

Vanuit elke telefooncel kunt u naar Nederland bellen. Draai eerst 00 31 en dan het abonnee nummer zonder de 0. Afhankelijk van uw provider werkt uw eigen GSM ook in Zuid-Afrika. De kosten zijn echter vrij hoog. U betaalt de kosten vanuit en naar Nederland. De kosten hangen af van uw telefoon provider.

Lokale Simkaart kopen

U kunt er ook voor kiezen om zelf in Zuid-Afrika een simkaart en beltegoed te kopen. U kunt deze in uw eigen telefoon plaatsen of wellicht heeft u nog een oude telefoon die u hiervoor kunt gebruiken. Op de luchthaven en in de vele aanwezige telefoon winkels van o.a. MTN, Vodafone, CellC en Telkom kunt u een simkaart en beltegoed kopen. Beltegoed  (in Zuid-Afrika lugtijd of airtime genoemd) kunt u ook bij de Pick & Pay supermarkt en PEP winkels kopen. Het bereik van mobiele telefoons is niet overal even goed.

U kunt ook op de luchthaven bij de Vodacom winkel een mobiele telefoon huren of een goedkope (ongeveer R 200,-) telefoon kopen bij een van de vele telefoon winkels. Dit kan voordelig zijn, indien u veel wilt bellen binnen Zuid-Afrika en ook uw Nederlandse telefoon binnen bereik wilt houden.

Satelliet telefoon huren

Gaat u bijvoorbeeld per camper naar de Zuid-Afrikaanse buurlanden dan is een satelliet telefoon huren een mogelijkheid die wij van harte aanbevelen.

Wij zijn agent voor een satelliet telefoon verhuurbedrijf. De huur is ca. € 6,- per dag (afhankelijk van het pakket dat u kiest, vraag ons naar een offerte).

De satelliet telefoon wordt geleverd met een simkaart waar u de keuze heeft uit een prepaid pakket met 30,50,100 en 200 belminuten. U maakt vooraf een keuze voor het aantal belminuten. Mocht u deze belminuten niet gebruiken dan wordt het bedrag helaas niet gerestitueerd. Mocht u meer belminuten gebruiken dan uw pakket toestaat, dan worden deze extra kosten achteraf berekend bij de inlevering van de telefoon (tegen hetzelfde tarief per minuut). Gebeld worden is geheel kosteloos.

Stuur ons een mail indien u van deze service gebruik wilt maken.

Toevoegen aan reisplan