Backpacken in Zuid-Afrika

Is Zuid-Afrika een geschikt land voor backpackers?

Zuid-Afrika wordt “de wereld in 1 land” genoemd. Er is geen enkel land in de wereld waar zoveel diversiteit te vinden is. Een rondreis door Zuid-Afrika is daarom een bijzondere ervaring.

In Zuid-Afrika vindt u bergen, natuurreservaten, wildparken, wijnlanden, stranden, ruige kusten, watervallen, adembenemende vergezichten en glooiende heuvels. U kunt er genieten van cultuur, wilde dieren, avontuurlijke sporten, maar ook eindeloos winkelen in de vele grote shoppingmalls. Omdat er ook nog eens 11 verschillende talen gesproken worden en er vele bevolkingsgroepen wonen, wordt Zuid-Afrika ook wel de regenboognatie genoemd.

Het is zeker mogelijk om Zuid-Afrika als backpacker te verkennen. Een veel gebruikt vervoermiddel is in dit geval de Baz Bus, maar ook een huurauto wordt veel gebruikt door backpackers. Overnachten kan in backpackers accommodaties.

Het heeft echter veel voordelen om met een huurauto rond te reizen omdat de accommodaties soms ver van de busstops liggen. Het geeft u bovendien meer  vrijheid om onderweg te stoppen en bezienswaardigheden te bekijken.

Er zijn ook luxe touringcar maatschappijen zoals b.v. Greyhound of Intercape. Deze worden vaak gebruikt om langere afstanden te overbruggen.

Er is een boekje verkrijgbaar bij de toeristen bureaus met uitsluitend backpackers accommodaties.

In Kaapstad is Long street de ‘place to be’ voor backpackers.  Overdag kunt u er langs de vele boetiekjes, souvenirwinkels en restaurantjes slenteren en in de avond kunt u hier uitgaan. In Long street zijn meerdere backpacker accommodaties te vinden.

Beste reistijd
Het drukste seizoen is de Zuid-Afrikaanse zomer (december tot april). Vanuit de hele wereld bezoeken mensen in deze periode Zuid-Afrika. Maar ook buiten deze maanden is er genoeg te beleven. Voor wildspotten in het noorden (Krugerpark) kunt u het beste in de Zuid-Afrikaanse winter reizen tussen mei en oktober. Het Krugerpark kunt u alleen georganiseerd bezoeken met een excursie busje of zelf met een huurauto.

Veiligheid
Er zijn vele verhalen over de onveiligheid in Zuid-Afrika. Het is beslist waar dat u in sommige buurten beter niet kunt komen, met name na zonsondergang. Ga b.v. niet op eigen houtje een township in, maar doe dit georganiseerd. Gebruik altijd uw gezonde verstand! Vooral in de grotere steden kan het soms wat onveilig aanvoelen. Dit geldt echter voor de meeste grote steden ter wereld.

Uw Zuid-Afrika vakantie begint bij de Zuid-Afrika Specialist.

Toevoegen aan reisplan