Conservation fee en community levy

Conservation fees Zuid-Afrika
Voor een bezoek aan de SANParks (South Africa National Parks, 20 parken in totaal) wordt een zogenaamde conservation fee gevraagd. De Conservation fees worden per dag dat u zich in het park bevindt berekend. Prive wildparken en de natuur- en wildparken gelegen in de provincie Kwazulu Natal vallen niet onder de categorie ‘SANParks’ en hier hoeft u dus geen SANParks conservationfee te betalen. Deze parken bepalen zelf wat de hoogte van de geheven entree is. U vindt de informatie over de Conservation fees bij de SANParks door op onderstaande link te klikken:

daily-conservation-fees-2020

Houdt u er rekening mee dat voor internationale bezoekers andere tarieven gelden dan voor Zuid-Afrikanen, kijk dus bij de juiste kolom. U betaalt de conservation fee bij de ingang van het betreffende park.

Bezoekt u meerdere parken dan kan een wildcard voordelig zijn, u betaalt 1x een bedrag en heeft dan toegang tot alle SANParks als ook Kwazulu Natal Parken en de Big Game Parks in Swaziland. Zuid-Afrikaners kunnen een wildcard kopen voor een bepaald ‘cluster’, een deel van de parken. Internationale bezoekers kunnen echter alleen een wildcard kopen voor alle clusters.

Community Levy
Voor elke boeking geldt eveneens een zogenaamde ‘community levy’ van 1% van het bedrag van de boeking (accommodatie, camping en geboekte activiteiten in het park). Het geld dat hiermee bijeengebracht wordt, wordt gebruikt voor projecten in de gebieden grenzend aan de SANParks. In deze gebieden leven mensen veelal in armoede en het ontbreekt vaak aan schoon drinkwater. De projecten die uit de community levy gefinancierd worden, staan in het teken van gezondheidszorg en onderwijs. Eveneens draagt het bij voor een snellere implementering van rioolwaterzuiveringsprojecten in deze gemeenschappen.

Een mooi gebaar van SANParks en haar gasten naar de omliggende gemeenschappen om bij te dragen aan de ontwikkeling van deze gebieden. De community levy wordt verwerkt in de prijs van de boeking.

Conservation fees Botswana
De nationale parken in Botswana worden beheert door het Department of Wildlife and National Parks (DWNP). Parken die onder deze organisatie vallen, zijn onder andere: Chobe National Park, Makgadikgadi National Park en Moremi National Park. Voor al deze parken geldt een conservationfee van 120 Pula per persoon per dag en 50 Pula per voertuig (max. 3500kg) per dag. U kunt deze conservationfees kontant betalen bij de ingang van het betreffende park. U kunt tevens bij het kantoor van DWNP in Maun of Kasane de conservationfees betalen. Openingstijden van de DWNP kantoren zijn maandag t/m zaterdag van 07:30 tot 16:30 uur en op zon- en feestdagen van 07:30 tot 11:00 uur

Bovenstaande prijzen gelden niet voor grensoverschrijdende parken zoals het Kalahari Transfrontier Park en voor privé reservaten zoals u rond Francistown, Gaborone en Maun kunt vinden. Een bekend reservaat is bijvoorbeeld Khama Rhino Sanctuary, toegangsprijzen voor dit park zijn 86,50 Pula per persoon per dag en 106,50 Pula per voertuig per dag, te betalen bij de campsite.

Conservation fees Namibië
Ook in Namibië betaalt u een conservation fee wanneer u de nationale parken in wilt gaan. Voor Etosha, Fish River Canyon, Skeleton Coat, Naukluft Park (o.a. Sossusvlei en Sesriem) en het Waterberg Plateau Park betaalt u N$ 80 per persoon per dag en N$10 per voertuig per dag. U kunt deze conservation fees bij het kantoor in het desbetreffende park betalen. Mocht u echter het noordelijke deel van het Naukluft Park willen bezoeken (Welwitschia Drive en de campings Bloedkoppie, Hobas en Tinkas), dan dient u hiervoor vooraf een permit te kopen bij het Namibia Wildlife Resorts kantoor bij het Sesriem Camp of bij NWR in Windhoek of Swakopmund.

Voor andere parken in Namibië geldt meestal een conservation fee van N$ 40 per persoon en N$10 per voertuig.

Uw Zuid-Afrika vakantie begint bij de Zuid-Afrika specialist.

Toevoegen aan reisplan