Conservation fee en community levy

Conservation fees
Voor een bezoek aan de SANParks (South Africa National Parks, 20 parken in totaal) wordt een zogenaamde conservation fee gevraagd. De Conservation fees worden per dag dat u zich in het park bevindt berekend. Prive wildparken en de natuur- en wildparken gelegen in de provincie Kwazulu Natal vallen niet onder de categorie ‘SANParks’ en hier hoeft u dus geen SANParks conservationfee te betalen. Deze parken bepalen zelf wat de hoogte van de geheven entree is. U vindt de informatie over de Conservation fees bij de SANParks door op onderstaande link te klikken:

daily-conservation-fees-2017-2018

daily-conservation-fees-2018-2019

Houdt u er rekening mee dat voor internationale bezoekers andere tarieven gelden dan voor Zuid-Afrikanen, kijk dus bij de juiste kolom. U betaalt de conservation fee bij de ingang van het betreffende park.

Bezoekt u meerdere parken dan kan een wildcard voordelig zijn, u betaalt 1x een bedrag en heeft dan toegang tot alle SANParks als ook Kwazulu Natal Parken en de Big Game Parks in Swaziland. Zuid-Afrikaners kunnen een wildcard kopen voor een bepaald ‘cluster’, een deel van de parken. Internationale bezoekers kunnen echter alleen een wildcard kopen voor alle clusters.

Community Levy
Vanaf 2014 is er voor elke boeking een zogenaamde ‘community levy’ van 1% van het bedrag van de boeking (accommodatie, camping en geboekte activiteiten in het park) geheven. Het geld wat hiermee bijeengebracht wordt, wordt gebruikt voor projecten in de gebieden grenzend aan de SANParks. In deze gebieden leven mensen veelal in armoede en het ontbreekt vaak aan schoon drinkwater. De projecten die uit de community levy gefinancierd worden, staan in het teken van gezondheidszorg en onderwijs. Eveneens draagt het bij voor een snellere implementering van rioolwaterzuiveringsprojecten in deze gemeenschappen.

Een mooi gebaar van SANParks en haar gasten naar de omliggende gemeenschappen om bij te dragen aan de ontwikkeling van deze gebieden. De community levy wordt verwerkt in de prijs van de boeking.

Uw Zuid-Afrika vakantie begint bij de Zuid-Afrika specialist.