Bagage

Het meenemen van de toegestane hoeveelheid ruimbagage wordt vermeld op uw ticket. Over het algemeen gelden de volgende regels:

Economy class (KLM, BA, LH)
Ruimbagage: 1 stuk van 23 kg *
Handbagage: 1 stuk met (in de regel) afmetingen van 55 cm x 35 cm x 25 cm met een max. gewicht van ca. 8 kg plus 1 accessoire (handtas/laptoptas).

  • Er zijn luchtvaartmaatschappijen die een ruimbagage van 30 kg toestaan zoals o.a. Turkish Airlines, Emirates airlines. 

Business class
Ruimbagage: 1 stuk van 30 kg of 2 stuks van ieder 23 kg
Handbagage: 2 stuks met (in de regel) afmetingen van 55 cm x 35 cm x 25 cm met een max. gewicht van ca. 8 kg per stuk plus 1 accessoire (handtas/laptoptas).

Baby’s:
10 kg bagage.

Afmetingen en gewicht kunnen afwijken per maatschappij. Controleer de toegestane bagage dus altijd op uw ticket en de website van de maatschappij.

* Boekt u tickets bij KLM of KLM partners zoals Air France? Houdt u er dan rekening mee dat de getoonde prijs voor een ‘light’ ticket is en dit slechts handbagage insluit. Tijdens het boeken, heeft u de optie om te kiezen voor het meenemen van ruimbagage tegen extra kosten.

Indien u deelneemt aan een Adventure Truck reis, dan gelden vaak bagagerestricties i.v.m. beperkte ruimte in het voertuig. Meer informatie hierover vindt u bij de betreffende reis.

Extra bagage

Wilt u extra bagage meenemen, zoals b.v. golftassen, een fiets of surfboard? Geef dit door bij boeking, zodat  het vervoer van de extra bagage voor u aangevraagd kan worden bij de betreffende luchtvaartmaatschappij. Houdt u er rekening mee dat de meeste maatschappijen zoals o.a KLM hiervoor kosten berekenen, deze kunnen afwijken per luchtvaartmaatschappij.

Bent u  KLM Frequent Flyer lid dan kunt u lid worden van Flying Blue Golf en uw voucher uitprinten voor gratis vervoer van uw golftas. Vraag het vervoer van uw golftas tenminste 48 uur voor vertrek aan.

Kijkt u voor vertrek de laatste informatie na over bagage, extra bagage en overige algemene informatie op de site van de Luchtvaartmaatschappij. Deze voorwaarden wijzigen regelmatig en kunnen van belang zijn voor uw reis.

Niewe regels voor bagage op OR Tambo Airport (maart 2019)

Sinds 25 maart 2019 gelden er op de OR Tambo luchthaven in Johannesburg strengere regels m.b.t. bagage. Tassen en koffers met een afwijkende vorm kunnen niet langer worden ingecheckt. Uw bagage moet tenminste over één platte kant beschikken. Indien uw tas lange draagriemen (straps) heeft, moeten deze ook verwijderd worden. Indien bij het inchecken blijkt dat uw tas niet aan de vereisten voldoet, kunt u hem op de luchthaven laten verpakken in plastic met eventueel extra versteviging om een platte zijde te creëren zodat hij mee kan in het ruim (kosten voor eigen rekening).

Bovenstaande regels zijn ingevoerd om problemen met de bagagebanden te voorkomen en voor een snellere verwerking van bagage.

 

Toevoegen aan reisplan