Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

KZN parks iSimangaliso Wetland Park

Als u reuzezeeschildpadden, subtropische koralen, dolfijnen en zaagtandhaaien wilt zien, dan is het Greater St. Lucia Wetland Park langs Zuid-Afrika's noordkust KwaZulu-Natal een sublieme bestemming. Het staat zelfs op de lijst van werelderfgoederen. In dit deel van de wereld staat een aantal fantastische game lodges, waarvan sommige worden gerund door de plaatselijke gemeenschap.
Voorheen bekend als het Greater St Lucia Wetland Park is de naam inmiddels veranderd in het iSimangaliso Wetland Park.

Het park werd in december 1999 als eerste park van Zuid-Afrika op de Werelderfgoedlijst geplaatst en de Wetlands Authority werd opgericht om het gebied te beheren. Daarvoor moesten echter eerst 16 percelen land worden samengevoegd - een combinatie van staatsgronden, voormalige militaire zones en bossen voor economische exploitatie. Met een omvang van 260.000 hectare is het park, dat uitgroeit tot een belangrijk nationaal park, tegenwoordig een van de grootste van Zuid-Afrika. Het is dan ook een verbazingwekkend natuurfenomeen met vijf ecosystemen. Hier bevinden zich koraalriffen, strand- en kustbossen, zout- en zoetwatermoerassen; open riviermondingen; weelderige kustvlaktes en drogere bosgebieden.
Dikke beboste kustduinen, waarvan sommige tot de grootste begroeide duinen ter wereld behoren, scheiden de zee van het land langs de 280 km lange kust. In dit park gaat u terug in de tijd met de zandbossen van de fossielrijke, westelijke stranden van Lake St Lucia. Hier laten de sedimentaire rotsen een verbazingwekkend goed bewaarde collectie zeefossielen zien van uitzonderlijke wetenschappelijke en geografische betekenis.

Big Five natuurgebied
Het iSimangaliso Wetland Park is een van de weinige, onbedorven natuurgebieden ter wereld en maakt deel uit van een drielanden-ecotoerismeproject: het Lubombo Spatial Development Initiative. Dit is een project van zowel Zuid-Afrika als Mozambique en Swaziland en geïnitieerd door Nelson Mandela. De bedoeling is dat de grenspoorten worden neergehaald zodat een enorm 'Big Five'-natuurbeschermingsgebied delen van alle drie de landen zal beslaan.

Lake St Lucia

Het gigantische Lake St Lucia ligt in het midden en is een van grootste zoetwatermeren van Afrika. Maak je een trip over het meer, tref je duizenden flamingo's, pelikanen, waadvogels en andere watervogels. Hier leven ook zo'n 1500 nijlkrokodillen en 900 nijlpaarden. Het is de grootste concentratie krokodillen en nijlpaarden van zuidelijk Afrika. Je gaat er gegarandeerd veel zien.

De Zuidkapers
Ieder jaar, van juni tot september zwemmen de indrukwekkend Zuidkapers langs de kust. Deze worden begeleid door scholen walvishaaien en dolfijnen die op weg zijn naar hun voedselgronden in Antarctica.
En bent u op zoek is naar avontuur? Dan kunt u genieten van spectaculaire wilde dieren in de wildreservaten rond de meren. Talloze soorten antilopen, giraffes, luitpaarden, buffels, neushoorns en olifanten kunt u hier spotten. Dit kan vanuit de veilige auto of, met wat meer lef, te voet.

Excursies in het St. Lucia Wetland Park
Het plaatsje St Lucia is een populaire bestemming en stroomt in vakanties dan ook over van de toeristen. Er is een variëteit aan accommodatie en andere horeca. Vanuit het grootste resort, St Lucia Estruary worden diverse tours aangeboden om het park te ontdekken. Ten noorden van dit dorp bevindt zich het Crocodile Centre, het beste van het land.
Slechts 32 km ten noorden van St Lucia ligt Cape Vidal. Dit is een door klippen beschermd strand en heeft tropische wateren en een zoetwatermeer. Hier kun je goed zwemmen, snorkelen en diepzeeduiken. In het iSimangaliso Wetland Park zijn er verschillende hike-mogelijkheden, vooral in de Eastern Shores (Mfabeni). U kunt er zowel zelf op uit trekken als onder begeleiding van een gids.

Malariagebied
Let op: het iSimangaliso Wetland Park is een malariagebied en er zijn veel teken en bloedzuigers. Ook moet u oppassen voor krokodillen en nijlpaarden. Vooral deze laatste kunnen 's nachts ronddolen en een hoop schade aanrichten. U kunt ze overdag zomaar in afgelegen gebieden tegenkomen. Houd dan afstand en trek u zo rustig mogelijk terug.

Het iSimangaliso Wetland Park ligt in het noordoosten van KwaZulu-Natal en is te bereiken via de N2.

Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.