Walvissen spotten vanaf het water vanuit St. Lucia

Algemene informatie

Dit is niet zomaar een boottochtje, dit is een spectaculaire boottocht waarbij u twee uren op de open oceaan doorbrengt om bultrugwalvissen te spotten! Wat is er nou meer speciaal dan om een walvis van maar liefst 40 ton uit het water omhoog te zien komen? De deskundige gids zal zijn kennis over de dieren en vogels die u onderweg tegen komt met u delen en zijn liefde voor de walvis werkt aanstekelijk.

 

Het kan voorkomen dat de zee te ruig is voor de excursie. In dit geval zullen we naar alternatieve data kijken. Is dit niet mogelijk, volgt er een terugbetaling via ons, echter berekenen wij € 25,- administratiekosten.

Let op: U kunt deze excursie uitsluitend boeken in combinatie met een meerdaags reisarrangement uit ons programma.

Specificaties

7352
v.a.€ 83
Halve dag
Dagelijks in het walvissenseizoen (half mei-half december), weersafhankelijk, vertrek ca. 07.00 uur (in de zomer soms al om 06.00-06.30 uur)
Vanaf hoofdkantoor in St. Lucia
Niet inbegrepen
Kwazulu Natal
St. Lucia
St. Lucia
Vanaf 10 jaar
  • Boottocht met ervaren gids
  • Transfer van het hoofdkantoor in St. Lucia naar de boot en v.v.
  • Persoonlijke uitgaven en fooien
  • Maaltijden en drankjes
Dagprogramma
Dagprogramma -

Voor eenieder die ook maar een beetje geïnteresseerd is in dieren is het zien van de enorme bultrugwalvissen een bijzondere ervaring. Deze giganten van de oceaan kunnen maar liefst 16 meter lang worden met het gewicht van totaal 11 olifanten! De walvissen trekken langs de kust van St. Lucia tussen half mei en half december op weg naar het warme oceaanwater voor de kust van o.a. Mozambique om te baren. Deze boottocht geeft u de mogelijkheid om walvissen tot een afstand van slechts 50 meter te naderen.

U verzamelt bij het hoofdkantoor in St. Lucia en wordt vanaf daar naar het strand gebracht vanwaar de boot te water wordt gelaten. U zult ongeveer 2 uur op de oceaan doorbrengen op zoek naar walvissen. Wellicht heeft u het geluk om deze enorme dieren uit het water te zien ‘springen’, men noemt dit breaching. Natuurlijk kunt u naast walvissen ook andere dieren zien tijdens de boottocht zoals dolfijnen, schildpadden, haaien en watervogels. De ervaren schipper zorgt voor uw veiligheid, maar u bent op open water en de golfen kunnen het een enerverende tocht maken. De gids zal u heel veel informatie geven over de walvissen en u heeft uiteraard gelegenheid om vragen te stellen. Na zo’n 3 uur bent u weer terug bij het kantoor, een prachtige ervaring rijker. Normaliter vertrekt de boot (vroeg) in de ochtend.

Zorg er altijd voor dat u warme kleding draagt/meeneemt, ook een handdoek, droge kleren en iets om te eten en drinken. Zorg ervoor dat u uw telefoon en camera in een waterdichte zak opbergt, bij een wat ruigere oceaan kan het behoorlijk spatten (denk indien nodig ook aan tabletten tegen zeeziekte). Draag bij voorkeur rubberen of plastic schoenen die tegen water kunnen. Reddingsvesten zijn aanwezig op de boot. Mocht u tijdens het walvisseizoen deze excursie maken en géén walvissen zien (dit gebeurt gelukkig vrijwel nooit), dan krijgt u een deel van uw geld terug. Het kan voorkomen dat de zee te ruig is voor de excursie. In dit geval zullen we naar alternatieve data kijken. Is dit niet mogelijk, volgt er een terugbetaling via ons, echter berekenen wij € 25,- administratiekosten.

De boot wordt direct vanaf het strand te water gelaten en dit zal niet altijd soepel verlopen, maar soms een bumpy ride zijn. Het wordt mensen met ernstige rug- en nekklachten, zwangere vrouwen en ouderen (met osteoporose) daarom afgeraden om deze excursie te boeken.

Tarieven

Tarieven


R
p.o.a. = Prijs op aanvraag
Foto's