Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

Steden St. Lucia

St. Lucia is gelegen aan de warme Indische Oceaan en het unieke St Lucia estuarium in de provincie KwaZulu Natal. Het dorp is een soort van resort gelegen bij het iSimangaliso Wetland Park en dit game reserve huisvest de Big 4. Maar ook de Big 5 zien kan, zo gezegd om de hoek van St. Lucia, in deze bijzonder prachtige provincie! Vroeger was St. Lucia een echte vissersplaats maar tegenwoordig draait het vooral om het toerisme, waarbij het vissen nog wel steeds een belangrijke rol speelt.

Vanwege het tropische klimaat kunt u het hele jaar in St. Lucia terecht. Het heeft kilometerslange stranden, waar u heerlijk kunt zonnebaden en waar u het hele jaar door kunt zwemmen in de warme golven van de Indische Oceaan. Iets waar de dolfijnen ook dol op zijn. U kunt gaan kanoën, diepzeeduiken, varen, snorkelen, walvis spotten in het seizoen van mei tot december of een bootcruise maken op zoek naar nijlpaard en krokodillen. Op excursies gaan naar de schildpadden tussen november en maart of langs de kustlijn gaan paardrijden.

Het St. Lucia meer met haar vismogelijkheden is één van de beste visplekken van Afrika, ga er zelf op uit of boek één van de excursiemogelijkheden. Waar water en vis zijn, zijn natuurlijk ook de vogels en die kunt u hier eindeloos spotten. Daarnaast kunt u er prachtige sundowner cruises maken op zoek naar al die andere dieren die gebruik maken van het water om zich te verplaatsen of om er de dort te lessen... Ga op zoek naar de Nijl krokodil en het nijlpaard, de zwarte neushoorn, buffel, olifant, luipaard, waterbok, Kudu, Nyala, Impala, duiker en rietbok en tal van anderen die nu niet genoemd zijn.

Wandelen kan kilometers lang langs de kust, door de begroeide duinen of bij het estuarium altijd genietend van de prachtige natuur van KwazuluNatal.

Excursies maken in het prachtige Zululand, want zo wordt het hier ook nog steeds genoemd kan u inzicht geven in de leefwijze van deze trotse stam van Zuid-Afrika. Hun kunst en nijverheid vindt u overal terug in het centrum waar kraampjes handgemaakte producten kunt kopen b.v. rieten manden, houten beeldjes en rieten matten. Bezoek één van de Zuludorpen en maak kennis met het dagelijks leven van deze vriendelijke en gastvrije mensen, die ook graag hun traditionele danskunsten aan u vertonen. Kijk ook bij onze dagtochten.

Net voor de ingang van het park ligt het St. Lucia Crocodile Centre. Dit is opgericht om behoud van de Nijlkrokodillen te garanderen. Naast de Nijlkrokodil zijn er nog een aantal andere soorten krokodillen en diverse slangen te bewonderen. Er wordt voorlichting gegeven, er is een tentoonstelling, een souvenirwinkel en een restaurant.

In St. Lucia zijn diverse kleine (souvenir)winkeltjes, (vis)restaurants en winkels waar vis- en/of surfbenodigdheden verkocht worden. Marktjes met kraampjes en verse streekprodukten vindt u hier ook. St. Lucia ligt op zo'n 600 kilometer van Johannesburg en 300 kilometer van de stad Durban, de dichtstbijzijnde 'echte' grote stad.

St. Lucia is een heerlijke plek voor een geweldige vakantie, u kunt veilig wandelen in het dorp maar pas op...want ook nijlpaarden willen zich wel eens in de straten van het dorp ophouden!

En met Hluhluwe Imfolozi NP, Sodwana Bay en Culturele Zulu Dorpen 'Just around the Corner' is het veelzijdig en heeft het alles wat u zich op een Zuid-Afrika vakantie kan wensen.

Uw Zuid-Afrika vakantie begint bij de Zuid-Afrika specialist.

Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.