Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

Steden Johannesburg

Johannesburg werd gesticht toen er goud gevonden werd en is van een stoffig mijnstadje uitgegroeid tot het commerciële en industriële hart van Zuid-Afrika.

Eén opwindende toeristische attractie is het Newtown Cultural Precinct, onderdeel van een ambitieus stedelijk terugwinningproject. Tussen Chinatown, Oriental Plaza en Diagonal Street, gelegen aan President Street, zijn pakhuizen en andere gebouwen gerenoveerd en deze presenteren nu een microkosmos van de Zuid-Afrikaanse cultuur. Het Workers' Museum heeft een uitgebreide fotoverzameling. Op zaterdag wordt de Johannesburg Markt op het plein gehouden.

Dichtbij ligt het Market Theatre Precinct, eens een Indiase markt, nu een internationaal bekend theatercomplex met daarin het Franse Culturele Instituut, de Foundation for the Creative Arts en de Newtown Art Gallery. Het Gramadoelas Restaurant biedt echte Afrikaanse keuken, waaronder krokodil en mopaniwormen.

Het Afrika Culturele Centrum ligt in het Newtown district, terwijl bezoekers in Diagonal Street wat meer te weten kunnen komen over traditionele medicijnen in de Afrikaanse kruidenwinkels.
Ook de moeite van een bezoek waard is het onlangs gerenoveerde Gandhi Square, dat het leven herdenkt van de Indiase leider die als advocaat in Zuid-Afrika heeft gewerkt. Museum Africa heeft een indrukwekkende collectie waarin de geschiedenis van Zuid-Afrika op een vernuftige, creatieve manier in kaart wordt gebracht.

De Johannesburg Art Gallery, in Joubert Park, herbergt een mooie collectie Zuid-Afrikaanse en internationale kunst. De Standard Bank Gallery is ook de moeite van een bezoek waard.
In de buitenwijken van de stad ligt Gold Reef City, de herschepping van een goudmijnstadje uit de tachtiger jaren van de negentiende eeuw, met authentieke winkels, bars, restaurants en andere interessante zaken. U kunt ook een excursie in een goudmijn maken.

Er worden excursies met gids aangeboden naar Soweto (SOuth WEstern TOwnship), waarbij het Freedom Square wordt bezocht waar de Freedom Charter werd verklaard in 1955, Regina Mundi, een katholieke kerk gebruikt voor politieke bijeenkomsten in de tijd van de Apartheid en het Hector Peterson Memorial Square, genoemd naar de eerste dode van de opstand in 1976 in Sharpeville.

Hier zijn ook de voormalige huizen van Nelson Mandela en Aartsbischop Tutu te zien, beide Nobelprijswinnaars. Soweto is ook bekend om zijn Afrikaanse kroegen, shebeens geheten, en het levendige nachtleven. Ten noordoosten van Johannesburg ligt Sandton, een chique buurt met internationale tophotels, winkelcentra, restaurants en theaters

Maak een Halve dag Soweto Township Tour en ontdek het verleden en de toekomst.

Johannesburg is een stad met een groot contrast tussen arm en rijk. Een stad met levendige buitenwijken en een heftige geschiedenis. Een stad gebouwd op goud afkomstig uit de diepe ondergrondse goudaders. Een stad waar je absoluut geweest moet zijn! Ontdek Johannesburg en leer het ware Zuid-Afrika kennen. Bezoek in stadsdeel Soweto het huis van Nelson Mandela en zie wat hij heeft betekent voor Zuid-Afrika. Beleef zijn strijd tegen de rassenscheiding in het Apartheid Museum. En ervaar zelf hoe het is om goud te wassen in een van de beroemdste goudmijnen, op 220 meter onder de grond...

Johannesburg is een stad met vele gezichten. waar je getuige bent van veel hoogte- en dieptepunten van de Zuid-Afrikaanse geschiedenis. Deze kolossale metropool heeft dure kantoren, chique restaurants, winkels, universiteiten en 'glamorous' uitgaansgelegenheden. Althans, wanneer je je begeeft in het blanke zakencentrum en in de rijkere wijken. Maar in en rond Johannesburg liggen ook de meest armoedige sloppenwijken van het land. met hoge misdaadcijfers waar je als toerist zonder begeleiding niet moet komen.

De stad is letterlijk en figuurlijk op goud gebouwd. In 1886 vond de Australiër George Harrison het zeer geliefde blinkende metaal en veroorzaakte de langste goudkoorts aller tijden. Goudzoekers vanuit de hele wereld stroomden naar Jo'Burg en zo groeide de stad binnen drie jaar uit tot de grootste stad van het land. De stad kreeg de bijnaam 'Egoli': de stad van het goud. Toch heeft de stad geen gouden geschiedenis door de enorme strijd tussen blank en zwart. Vandaag de dag gonst het in de stad van de ondernemingslust onder de bijna 5 miljoen inwoners.
Hoewel de misdaadcijfers er niet om liegen, lijkt de strijd tegen de criminaliteit zijn vruchten af te werpen. De sloppenwijken beginnen zich beter te organiseren en zwarten krijgen meer kansen.

Het huis van Mandela
Het vroegere huis van Nelson Mandela staat op nummer 8115 Ngakane Street in Orlando West, Soweto. Orlando is één van de townships van Johannesburg. De anti-apartheid activist woonde in deze kleine driekamerwoning met zijn vrouw Winnie, tot hij in 1962 gevangen werd genomen. Na zijn vrijlating kon hij niet om veiligheidsredenen niet terug keren naar zijn oude huis. Hij moest Soweto verlaten.
Het kleine huis is inmiddels omgebouwd tot een museum: The Mandela Family Museum. Je kunt er een memorabele fotocollectie bewonderen. Foto's en portretten van Mandela's familie hangen naast eredoctoraten die hij ontving van instellingen over de hele wereld. Samen vertellen ze het levensverhaal van de beroemdste man van Zuid-Afrika.
Nelson Mandela leefde 27 jaar geketend achter tralies. Ondanks zijn periode in gevangenschap, ontving hij de Nobelprijs voor de Vrede. Hij won de eerste democratische verkiezingen in Zuid-Afrika. En vandaag de dag staat hij bekend als een van de beroemdste mensenrechtenactivisten ter wereld.

Apartheid museum
Op de parkeerplaats voor het Apartheid museum staan  zeven statige zuilen met de woorden: Democracy, Equality, Reconciliation, Diversity, Responsibility, Respect en Freedom. Het museum is misschien wel de meest interessante en aangrijpende expositie van heel Zuid-Afrika. Hier krijg u een multimediale tour door de verschrikkelijke geschiedenis van de apartheid.
Bij binnenkomst ontvangt u een kaartje waarop je 'tijdelijke' ras vermeld staat: blanke of nie blanke. U wordt gelijk geconfronteerd met 'aparte' ingangspoorten. Per ras volgt u een andere weg door het museum en maakt een reis door de tijd. Van het begin van de apartheid, tot de val in 1994. Het jaar waarin Nelson Mandela zege viert.

Het museum is gebouwd als een gevangenis, inclusief schrikdraad, tralies en ongepleisterde muren. Op de wanden zijn inspirerende teksten van Mandela geschilderd. U krijgt een realistisch beeld van het keiharde bestaan als zwarte Zuid-Afrikaan tijdens de apartheid.
Gescheiden paden, aparte bankjes en afzonderlijke toiletten. Filmbeelden tonen het geweld en de demonstraties tegen het zwarte Zuid-Afrika. Een rilling loopt over uw rug wanneer u in een kamer komt waar 131 stroppen aan het plafond hoofd hangen. Een nagedachtenis aan alle geëxecuteerde politieke gevangenen.

Bezoek het Apartheid Museum met een lokale gids.

Gold Reef City
Gold Reef City is vandaag de dag een van de leukste pretparken van Zuid-Afrika. Maar rond 1895 was het een werkplaats voor duizenden hardwerkende mijnwerkers. Diep onder de grond in de Crown Mine, zochten ze naar goud. De zoektocht duurde 90 jaar en leverde maar liefst 1,4 miljoen kilo goud op. Woonhuizen, een drukkerij, een brouwerij, een theater en een pub schetsen het beeld van de goudkoorts. En Gold Reef City is de enige plek in Zuid-Afrika waar u kunt zien hoe goud wordt gegoten. Een treintje brengt u 220 meter onder de grond naar een oude mijn. Daar kun je zelf ervaren hoe het is om goud te wassen in een rivierstroompje. Wassenbeelden brengen de geschiedenis van de mijnwerkers weer tot leven. Het attractiepark is niet alleen een herbouwde mijnwerkstad. Er is ook een casino en een reuzenrad en er zijn verschillende achtbanen, die bij de beste van Zuid-Afrika horen.

Een leuke manier om deze stad die door zijn inwoners liefkozend 'Jozi' wordt genoemd te ontdekken, is door een wandel excursie door de stad. Of een combinatie van wandelen en gebruik maken van het openbaar vervoer. Past Experiences biedt deze excursies aan met zeer deskundige gidsen die een grote liefde hebben voor de stad. Er is een groot aanbod aan excursies, een aantal van hen hebben specifieke focuspunten zoals kunst, architectuur, Mandela of shopping.

Uw Zuid-Afrika vakantie begint bij de Zuid-Afrika Specialist.

De Gautrain in Johannesburg

Op 2 augustus 2011 opende het openbaar vervoer in Gauteng voor de Gautrain een nieuwe verbinding, tussen Johannesburg en Pretoria. Hiermee is het prestigieuze infrastructuur project bijna klaar. In 2010 opende al een verbinding tussen de internationale luchthaven van Johannesburg en de wijk Sandton. Met 160 kilometer per uur is de Gautrain de snelste trein van het Afrikaanse continent.  Met de nieuw geopende verbinding zijn natuurlijk vooral de forenzen van Gauteng erg blij, maar ook voor toeristen is zo een bezoek aan Johannesburg of Pretoria gemakkelijk en goedkoop te doen!

Klik hier: http://www.gautrain.co.za/ voor meer informatie.

Uw Zuid-Afrika vakantie begint bij de Zuid-Afrika specialist.

Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.