Apartheid Museum met lokale gids

Algemene informatie

Het Apartheid Museum is wellicht het meest indrukwekkende museum van Zuid-Afrika. Het werd geopend in 2001 en neemt de bezoeker via 22 individuele tentoonstellingen mee naar het begin en het einde van de Apartheid. De tentoonstellingen vertellen het verhaal van een door de Staat opgezet systeem dat gebaseerd was op ras discriminatie en de strijd die velen hebben geleverd om hier een einde aan te maken. Voor een ieder die wil begrijpen is een bezoek aan dit museum echt een must!

Let op: U kunt deze excursie uitsluitend boeken in combinatie met een meerdaags reisarrangement uit ons programma.

Specificaties

7269
v.a.€ 49
Halve dag
Dinsdag t/m zondag om 09:00-09:30 of 13.30-14:00 uur
Inbegrepen vanaf uw accommodatie in Johannesburg of de luchthaven
Niet inbegrepen
Gauteng
Johannesburg
Johannesburg
Alle leeftijden
  • Transfer van en naar uw accommodatie of de luchthaven van Johannesburg
  • Entreegelden
  • Begeleiding door een gids
  • Persoonlijke uitgaven en fooien
  • Drankjes
  • Lunch
  • Fooi voor de gids
Dagprogramma
Dagprogramma -

Voor deze excursie wordt u tussen 09:00-09:30 of 13.30-14:00 uur door een gids bij uw accommodatie in Johannesburg of op de OR Tambo Luchthaven opgehaald. De excursie duurt ongeveer 4 uur en vindt plaats in een groep van 2 tot 12 personen. Wenst u liever een privé chauffeur tijdens uw excursie? Neem dan contact met ons op.

Uw gids leidt u rond door het Apartheid Museum. Dit museum is misschien wel de meest interessante en aangrijpende expositie van heel Zuid-Afrika. Hier krijgt u een multimediale rondleiding door de verschrikkelijke geschiedenis van de Apartheid.

Het begint al bij met aparte ingangen voor blanken en niet-blanken. Per ras volgt u een andere weg door het museum en maakt een reis door de tijd. Van het begin van de Apartheid, tot de val in 1994; het jaar waarin Nelson Mandela zege vierde.

Het museum is gebouwd als een gevangenis, inclusief schrikdraad, tralies en ongepleisterde muren. Op de wanden zijn inspirerende teksten van Mandela geschilderd. U krijgt een realistisch beeld van het keiharde bestaan als zwarte Zuid-Afrikaan tijdens de Apartheid.

Gescheiden paden, aparte bankjes en afzonderlijke toiletten. Filmbeelden tonen het geweld en de demonstraties tegen het zwarte Zuid-Afrika. Een rilling zal over uw rug lopen wanneer u de kamer inloopt waar 131 stroppen hangen. Een nagedachtenis aan alle geëxecuteerde politieke gevangenen.

Na deze interessante  wordt u terug gebracht naar uw accommodatie of naar de luchthaven.

Tarieven

Tarieven


R
p.o.a. = Prijs op aanvraag
Foto's