Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

Steden Swellendam

Swellendam gelegen in de West-Kaap is eigenlijk de eerste plaats die u aandoet als u begint aan de Garden Route vanaf Kaapstad (220 km). Het is een leuk plaatsje met een rijke geschiedenis en de derde oudste stad van het land na Kaapstad en Stellenbosch, gesticht in 1745.
Swellendam ligt in een prachtig groene vallei aan de voet van de Langenberg Mountains. Een kleine oase op zich!

Het is een rustig stadje, beroemd om haar bessen, architectuur en geschiedenis. Swellendam was ooit de laatste buitenpost van de beschaving in het oosten van de West-Kaap en daardoor werd het een levendige handelsplaats. Nu strategisch gelegen tussen Kaapstad en George, aan het begin van de Garden Route is het een plaats die graag bezocht wordt door toeristen op doorreis, die er graag een paar dagen vertoeven in één van de mooie guesthouses, B&B of hotelletjes. Tal van koffiezaakjes met gezellige terrassen maar ook leuke restaurants en kleine winkeltjes maken uw verblijf hier meer dan aangenaam.

Verblijven in Swellendam betekent natuurlijk een bezoek brengen aan het Drostdy museum, maar verder is deze omgeving een heerlijk plek om de natuur in te gaan. Wildlife en avontuur liggen hier om de hoek en wat te denken van het rijden van een prachtige wijnroute in de omgeving van Robertson.

Maak een wandeling langs de Breede Rivier, en laat u verassen door de schoonheid en diversiteit van de natuur. De Kaapse bergzebra, de grijze reebok maar ook het uitbundige vogelleven maakt uw wandeling tot iets bijzonders. Op de rivier is het mogelijk om te gaan kanoën of river-raften en in de nabije omgeving kunt u paardrijden en mountainbiken.

In Swellendam bestaat ook de mogelijkheid om te gaan golfen, helaas is het een 9-holes course maar het heeft een prachtig uitzicht op de Langenberg Mountains.

Natuurparken in en om Swellendam die u kunt gaan bezoeken zijn:
Het Marloth Natuur Reservaat, dit loopt van het dorp naar de top van de Langeberg bergen. Hier loopt u door inheemse bossen, het unieke Kaapse Fynbos en wilde bloemen naar watervallen. U kunt onderweg klipspringer, duikertje, reebok en luipaard tegenkomen. Die laatste is natuurlijk niet zo gemakkelijk te traceren...

Bontebok Natuur Reservaat is gelegen net buiten het dorp (6 km).
Het Grootvadersbosch Natuur reservaat waar u te voet of per mountainbike het inheemse bos kunt gaan verkennen.

Het De Hoop Nature Reserve Het meest zuidelijk gelegen natuurreservaat waar het heerlijk wandelen is aan de Indische Oceaan en waar u kunt zwemmen in bergmeertjes. Zebra en Bontebok worden hier vaak langs de rivier gespot.

Vanuit Swellendam kunt u een mooie trip maken over de Tradouw pass. U komst langs kleine plaatsjes als Suurbraak en Ashton, kunt een stop maken in het drukkere Montagu. Neemt een stukje wijnroute mee op weg naar Worcester of neem de afslag richting Oudtshoorn en bezoek een Struisvogelfarm.

Bezoek de Wildebraam Liqueur farm, waar u na een informatieve rondleiding ook heerlijke likeurtjes kunt proeven. En wat is er leuker dan zelf uw vruchten te gaan plukken.

Op een uur rijden van Swellendam liggen Cape Agulhas en Struisbaai. Walvissen spotten in het seizoen kunt u het best vanaf de witte stranden van Witsand wat zo'n 70 km van Swellendam ligt. Walvissen zien de baai van Witzand als hun kraamkamer.

Voor een mooi youtube filmpje over Swellendam en omgeving, klik hier.

Houdt u er rekening mee dat de winkels in Swellendam op zaterdag vroeg in de middag sluiten en op zondag zelfs de gehele dag gesloten zijn. Het museum in Swellendam sluit om 15.00 uur.

Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.