Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

SANParks Agulhas National Park

Een natuurgebied op het zuidelijkste puntje van het Afrikaanse continent - de officiële positie van het uiteinde is 34° 49' 58 " South en 20° 00' 12'' East. Een plaquette duidt de nauwkeurige plaats van dit specifieke plekje aan. Het is op dit punt dat de Atlantische en Indische Oceanen officieel samenkomen.

Het Agulhas natuurgebied en de prachtige kust heeft toeristen genoeg te bieden en elk jaar trekt het dan ook tal van natuurliefhebbers en rustzoekers aan. U vindt in dit natuurgebied zo'n 2000 verschillende soorten Fynbos. Zo omvat het vertegenwoordigers van de unieke kalksteen-fynbos vegetatie. Hoewel de meeste soorten tussen mei en september bloeien zijn er ook bloemen die, elk seizoen bewonderd kunnen worden. Zo nu en dan valt er een Kaapse grysbok te bespeuren tussen al dat overweldigende groen.

Tussen juni en november kunt u met een beetje geluk walvissen langs de kust waarnemen. De baai van Cape Agulhas is dan het centrum van voortplanting van deze geweldige dieren. Ook zeerobben en dolfijnen hebben het reuze naar hun zin in dit al warmer wordende water. Tevens vindt u hier ook de African Black Oystercatcher die met uitsterven bedreigd wordt.

De vuurtoren bij Kaap Agulhas is een attractie op zich, de vuurtoren werd gebouwd om de vroege ontdekkingsreizigers voorbij Kaap Agulhas te helpen tijdens hun ruwe zeetochten. Eenenzeventig stappen leiden naar de bovenkant van de tweede oudste werkende vuurtoren in Zuid-Afrika. En vandaar heeft u natuurlijk een fenomenaal uitzicht.

Activiteiten
- Vuurtoren (geopend van 09:00 uur tot 17:00 uur)
- Walvis spotten (juni - nov)
- Zuidelijkste punt van het continent Afrika
- Rasperpunt visvallen
- Fynbos en vogels bezichtigen
- Hike/wandeltochten zoals de 5,5 km lange Rasperpunt Hiking Trail en de Two Oceans 10,5 km lange trail

Het park heeft geen faciliteiten daarvoor moet u zich begeven naar de omliggende plaatsjes als; l'Agulhas, Struisbaai of Bredasdorp.

Openingstijden hoofdingang:  07:00 - 19:00 uur. Kantoor openingstijden 07:30 - 19:00 uur en in het weekend en op feestdagen 09:00 - 17:00 uur

Conservation Fees: het Zuid Afrikaanse bestuur van Nationale Parken heeft een dagelijkse entree fee ingesteld die van toepassing is op alle parken. Als u meerdere SANParken in Zuid-Afrika gaat bezoeken is het wellicht zinvol een Wildcard aan te schaffen.

Accommodatie: Agulhas Restkamp

Auto, camper of 4x4 huren kijk dan op onze site onder Autohuur.

Mocht u meer informatie willen over het park, prijzen, accommodatie en beschikbaarheid, neem dan alstublieft via email contact op met ons: info@zuidafrikaspecialist.nl


All images/information on this page: © SANParks.org 2004-2016 

Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.