Reizen met kinderen naar Zuid-Afrika

Kindvriendelijke familiereizenElk budgetGezinsvakantie

Zuid-Afrika is een heel kindvriendelijk land met tal van leuke activiteiten voor het hele gezin! Ook een rondreis door Zuid-Afrika met kleine(re) kinderen is heel goed mogelijk.

Met de KLM vliegt u direct in ca. 11 uur naar Kaapstad of Johannesburg. Ondanks dat het een lange vlucht is, is er een groot pluspunt om een vakantie naar Zuid-Afrika met kinderen te boeken, namelijk: geen jetlag! Tijdens de zomertijd is er namelijk geen tijdsverschil en tijdens de wintertijd is het er maar één uurtje later dan in Nederland. Dit is zeker fijn wanneer u met kleine kinderen naar Zuid-Afrika reist.

Zuid-Afrika heeft de wetgeving rondom het reizen met kinderen versoepelt. Meer informatie omtrent de benodigde reisdocumenten vindt u hier.

Hier enkele tips voor activiteiten, accommodaties en goede safari mogelijkheden voor een reis met (jonge) kinderen in Zuid-Afrika.

Activiteiten

 • Een safari met eigen auto of camper in de nationale parken, bijvoorbeeld: Kruger National Park, Hluhluwe-Imfolozi Game Reserve en Addo Elephant National Park. Omdat u zelf uw eigen stops en route kunt bepalen is dit een goede optie wanneer u met jonge kinderen reist. Zorg dat u voldoende eten en drinken bij u heeft, koop een kaart bij de poort en het avontuur kan beginnen!
 • Het malariavrije Kololo Game Reserve in de provincie Limpopo: U zult samen met uw kinderen genieten van een echte bush ervaring. U kunt wandelen en zelfs mountain biken (met kinderzitje) in het reservaat. Indien u verblijft op basis van Dinner, Bed & Breakfast maakt u dagelijks een game drive in het Big Five Welgevonden Reservaat.
 • Mlilwane Wildlife Sanctuary in Swaziland is een paradijs voor gezinnen met kinderen. Het kamp heeft zowel accommodaties als kampeerplaatsen, zwembad en een ruim restaurant met uitzicht. In het reservaat kunt u wandelingen maken, een paardrijsafari beleven of een game drive met gidsen reserveren.
 • Garden Route Game Lodge in de malariavrije West-Kaap: kinderen van alle leeftijden mogen mee op safari en de kamers zijn specifiek ingericht voor jonge kinderen. Wellicht mogen de kinderen de rangers zelfs mee helpen tijdens de game drive!

Accommodaties en campings

 • Glamping bij Africamps in Stanford, Oudtshoorn, Swellendam, Robertson, Plettenberg Bay, Hazyview en Wilderness. U overnacht in tenten welke volledig zijn uitgerust voor gezinnen met kinderen.
 • At the Woods in Storms River heeft ruime familiekamers en direct naast het guesthouse ligt ook een café waar pizza’s geserveerd worden. In de tuin is een klimtoestel voor de kinderen.
 • Safari Club SA vlakbij de OR Tambo Luchthaven in Johannesburg: familiekamers, mooie grote tuin voor de kinderen en de medewerkers bieden flexibiliteit bij het diner. Dit is een ideale locatie om tot rust te komen aan het begin of het einde van uw reis.
 • Kgalagadi National Park: Het Twee Riveren Rest Camp en Mata Mata Rest Camp hebben ruime kampeerplekken met veel zand voor de kinderen om in te spelen en een fijn zwembad. Vanuit de camps kunt u met eigen 4×4 op safari.
 • Royal Natal National Park in Kwazulu Natal (Drakensbergen): veel en nette toiletgebouwen met bad, mooie speeltuin, veel speelruimte), kindvriendelijke wandelingen (aangelegde paden, korte afstanden met onderweg zwemgelegenheid).

Neem contact op met 1 van onze Nederlandssprekende reis consulenten voor een advies op maat

 • Lokale kennis en lokaal werkzaam en bereikbaar
 • lid van SGR
 • Professioneel advies
 • De laagste prijzen als online bedrijf vanuit Zuid-Afrika
 • Geen tussenpersonen

Op reis met kinderen naar Zuid-Afrika

Op safari met kinderen is heel goed mogelijk! De spanning van het volgen van verse sporen en het spotten van een giraffe, olifant of een leeuw. De geuren van de bush.. Uw kinderen zullen zich een mooie safarireis altijd blijven herinneren! Reist u met kleinere kinderen? Ook dan is het goed mogelijk om een safarireis te maken. Er zijn genoeg malariavrije parken te vinden en ook zijn er parken/reservaten met speciale activiteiten voor (kleine) kinderen en mogen zelfs de allerkleinsten mee op game-drive.

Maar Zuid-Afrika heeft nog veel meer te bieden? Wat dacht u van een familie fietstocht door de wijnlanden, heerlijk relaxen en spelen op een van de mooie zandstranden, prachtige wandelingen, walvissen spotten vanaf de kust of een boot en overnachten in een comfortabele ‘glamping’ tent, een villa, in een mooie lodge, een struisvogelboerderij of kamperen?

 

Interesse?

Mijn wensenlijst

Onderstaande wensenlijst wordt meegestuurd met uw aanvraag. Op basis hiervan kunnen we voor u een voorstel maken wat aansluit bij uw wensen.